Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Kiekvienas treneris turi teisę kalbėti, ką nori, tačiau Ioannio Sfairopoulo komentarai tarp antrųjų ir trečiųjų ketvirtfinalio serijos rungtynių skamba jeigu ne komiškai, tai mažų mažiausiai nerimtai.

Šį sezoną pelnomi taškai

51%
81,3
Pelno taškų: 81,3
Taiklumas: 50,5%
Vieta lygoje: 7
Geriausias pasiekimas: 99
Blogiausias pasiekimas: 64
Daugiausia pelno: Kevin Pangos

Po penktadienio dvikovos Pirėjuje pareiškęs, kad teisėjai nefiksavo pražangų „Žalgirio“ krepšininkams, prieš kelionę šiandien į Kauną jis tikino, kad dabar atsakomybė slegia „Žalgirio“, o ne „Olympiakos“ žaidėjus.

„Žalgiris“ turi pranašumą, bet jie dabar žais namuose ir spaudimas slėgs „Žalgirio“ žaidėjus, – teigė „Olympiakos“ specialistas. – Mes turime patirties ir žinome, ką turime daryti, jog padidintumėme savo šansus žengti tolyn.“

Trenerių kalbos apie kažką slegiančią atsakomybę arba autsaiderių/favoritų vaidmenis yra klasikinės tokio lygio varžybose. Kai kurie strategai mėgsta nusimesti favoritų vardą nuo savo komandos ir jį užkrauti varžovams, tarsi tai galėtų kažką stipriai pakeisti aikštėje.

Prieš šią seriją „Olympiakos“ buvo poros favoritas. Pirėjo klubas užėmė aukštesnę vietą reguliariajame sezone, turi kur kas daugiau patyrusių žaidėjų ir du kartus per pastaruosius trejus metus žaidė Eurolygos finalo ketverte. 

Kaip bežiūrėsi, „Olympiakos“ vis dar yra šios poros favoritas, nors „Žalgiris“ išvykoje ir laimėjo.

Dabar Graikijos komandai reikia bent kartą laimėti Kaune, kad lemiamai dvikovai sugrįžtų į Pirėjų. Ir tada „Olympiakos“ pečius slėgtų dar didesnė atsakomybė.

Tuo metu Sfairopoulos kalba taip, tarsi „Žalgiris“ būtų tapęs poros favoritu. Tarsi dabar jis turi būtinai laimėti du kartus.

„Žalgiris“ įvykdė minimalią misiją Pirėjuje, kai parsivežė vieną pergalę, ir gali nebegrįžti į Graikiją, jeigu laimės abejas rungtynes antradienį ir ketvirtadienį.

Maža to, sprendžiant iš to, ką kalbėjo Artūras Milaknis po pirmųjų ketvirtfinalio rungtynių „Taikos ir draugystės“ rūmuose, „Žalgiris“ nejaučia jokio spaudimo.

„Jeigu ne visas keliamas ažiotažas, tai būtų lyg paprastos reguliaraus sezono rungtynės. Kažko išskirtinio nėra“, – tuomet pareiškė Milaknis.

Šie Milaknio žodžiai gali atspindėti pagrindinį „Žalgirio“ požiūrį į šią seriją. Šarūno Jasikevičiaus „Žalgiriui“ svarbiausia yra taktinis pasiruošimas, o tuo Kauno klubas nenusileidžia nė vienai Eurolygos komandai. Tas taktinis pasiruošimas padėjo Pirėjuje panaikinti 15 ir 16 taškų deficitus bei dukart laimėti per pratęsimus. Tas taktinis pasiruošimas jau padėjo už nugarų palikti 10 Eurolygos komandų, didžiąją dalį jų – su didesniais biudžetais.

Ir tas visą sezoną lipdytas taktinis pasirengimas gali būti lemiamas šios savaitės dvikovose.

Spaudimas? Jis vis dar ant „Olympiakos“ pečių. Trečiosios serijos rungtynės tą spaudimą gali tik dar labiau padidinti arba sumažinti.

Komentarai:
Miklovui
Nu tu isspaudei str is sh***, maladec liko pagal plana dar iskepti x

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-04-24
-3
Atsakyti
Anonimas
Melagis
2018-04-23
+9
Atsakyti
Melagis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-04-23
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.