Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Kai šį vakarą Pasvalio „Pieno žvaigždės“ žengs į aikštę „Betsafe–LKL“ čempionato rungtynėms su Alytaus „Dzūkija“, varžovų akys labiausiai kryps į Viačeslavą Bobrovą.

Vyacheslav Bobrov

Vyacheslav  Bobrov
Vyacheslav  Bobrov
MIN: 26.74
PTS: 13.45 (65.92%)
REB: 5.9
AS: 2.39
ST: 1.1
BS: 0.71
TO: 1.77
GM: 31

„Pieno žvaigždžių“ aukštaūgis yra tas žmogus, nuo kurio labiausiai priklauso Pasvalio klubo rezultatas.

Lyderis pagal taškus, atkovotus kamuolius ir naudingumo balus šį sezoną stebina Lietuvos krepšinį – Ukrainos rinktinės žaidėjas yra vienas naudingiausių „Betsafe–LKL“ žaidėjų, pasikėlusių savo vertę. Bet apie ateitį dar negalvoja: dabar svarbiausia sėkmingai baigti šį sezoną.

Donecke gimęs Viačeslavas Bobrovas savo profesionalo kelią pradėjo Mariupolyje. Ten įvyko ir pirmoji pažintis su Lietuvos krepšiniu, nes vietos „Azovmaš“ klubą tuo metu treniravo šviesaus atminimo krepšinio specialistas Rimas Girskis.

„Visuomet liksiu dėkingas Rimui Girskiui, – bendraudamas su LKL.LT sakė „Pieno žvaigždžių“ ukrainietis. – Jis pirmasis suteikė man šansą ir pakėlė „Azovmaš“ į naują lygį.“

Ukrainietis pernai rungtyniavo trečioje Prancūzijos lygoje, o vasarą papildė Pasvalio klubą ir debiutavo „Betsafe–LKL“ čempionate.

Bobrovo žaidimo kreivė šį sezoną vis kyla, o žaidimo progresu neįmanoma nesižavėti.

„Jo šuolis iš Prancūzijos trečios lygos į LKL ir geras žaidimas rodo, kad jis padarė didelę pažangą, – įsitikinęs Gediminas Petrauskas, „Pieno žvaigždžių“ treneris. – Tai, kad jis žaidžia Ukrainos rinktinėje, rodo, kad eina teisingu keliu.“

„Jaučiu progresą, bet svarbiau, kad mano pasaulėžiūra tapo platesnė, – pasirinkęs Lietuvą nesigaili 25 metų ukrainietis. – Turiu galimybę žaisti prieš tokias komandas kaip „Žalgiris“ ar „Lietuvos rytas“. Lietuvoje daug žaidėjų žaidžia arba yra žaidę Eurolygoje ar Europos taurėje, o kovoti prieš tokius oponentus man naudinga.“

Šio sezono gražiausių epizodų rinkinukai neįsivaizduojami be Bobrovo šuolių ir triuškinamų dėjimų.

„Visada smagu pradžiuginti aistruolius. Krepšinis yra reginys, pasirodymas. Žmonės ateina pažiūrėti ne tik kovos, bet ir gražių epizodų“, – pabrėžė 201 cm ūgio puolėjas.

Jis naudingiausių lygos žaidėjų sąraše į priekį užleidžia tik Lauryną Birutį. Tačiau kur toks naudingas nuneš Bobrovą kitą sezoną, aukštaūgis teigia negalvojantis – mintyse tik šis sezonas.

„Stengiamės pakilti aukštyn, kad galėtume pamėginti pateikti staigmeną ketvirtfinalyje ir net pakovoti dėl medalių. Mūsų komanda pajėgi tai padaryti“, – įsitikinęs Bobrovas, kuris šį vakarą gali padėti „Pieno žvaigždėms“ užsitikrinti mažiausiai šeštą vietą „Betsafe–LKL“ reguliariajame sezone.

Komentarai:
geriausias pasvalio zaidejas si sezona
2018-04-26
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.