Nuotr.: paobc.gr
Nuotr. paobc.gr

Eurolygos A licencijas turintys klubai ėmėsi veiksmų prieš pastaruoju metu su turnyro vadovybe kariaujantį Atėnų „Panathinaikos“ savininką Dimitrį Giannakopoulą.

Šį sezoną metami dvitaškiai

54%
19,8
Pataiko: 19,8
Taiklumas: 54,1%
Vieta lygoje: 11
Geriausias pasiekimas: 30
Blogiausias pasiekimas: 12
Daugiausia pataiko: Nick Calathes

Bendrame pranešime skelbiama, kad 10 A licencijas turinčių klubų vadovybės laikosi bendros nuomonės, jog „Pao“ savininko pareiškimai prasilenkia su sportine etika ir pamina bendradarbiavimo principus.

Bendrame pranešime taip pat rašoma, kad graikas nebegali dalyvauti bendroje klubų veikloje, kol jo požiūris nepasikeis.

Taip pat 10 klubų kartu su Eurolygos vadovybe ketina pradėti teismų procesą dėl Giannakopoulo suduoto smūgio Eurolygos prestižui tarptautiniame kontekste. 

Pabrėžiama, kad istorinis ir vienas garsiausių Eurolygos klubų bei jo sirgaliai neturi kentėti dėl kontraversiškų vieno žmogaus sprendimų, darančių žalą klubui.

Viešą pranešimą pasirašė visi 10 A licencijas turintys klubai, įskaitant ir Kauno „Žalgirį“.

Graikijos čempionų ekipos savininkas jau kurį laiką viešai keiksnoja Eurolygos prezidentą Jordi Bertomeu, savo „Instagram“ paskyroje nevengia iš jo tyčiotis ir netgi lyginti su nacių diktatoriumi Adolfu Hitleriu.

Giannakopoulos neseniai pareiškė, kad kitą sezoną „Panathinaikos“ rungtyniaus nebe Eurolygoje, o Čempionų lygos turnyre.

Komentarai:
to nu
kritikuotojams Eurolyga bloga tuo, kad ji remiasi licenzijomis, o ne tik sportiniu principu. Jie tarsi noretu futbolo cempionatu gryno sportinio principo. Uz tai ir atsiranda tas keiksnojimas. As ju argumentus suprantu. Bet jie pamirsta viena aspekta - futbolas (kitaip nei krepsinis) yra neitiketinai populiarus kaip sporto saka, nr1 pasaulyje, jiems nereikia kovoti del ziurovu, jie ju turi daugiau nei ka gali padaryti. Tuo tarpu krepsinis Europoje turi intensyviai kovoti del ziurimumo kaip sporto saka, ir taip pat turi bent kazkiek konkuruoti su NBA. Del to ir atsirado tos licenzijos, nes ziurovus traukia garsus krepsinio klubai, ju vardai ir prestizas. Tik turint tas garsiausias ekipas stabiliai dalyvaujant turnyruose, galima tiketis sukurti juo idomesni ir kokybiskesni turnyra, tame ir yra esme. Ir cia Eurolyga yra teisi.
2018-05-03
-3
Atsakyti
nu
as tai cia nesuprantu, kuo ta eurolyga tokia jau bloga, kad ja reiktu sitaip dergt? atrodo, kad tas graikas tik lieja pagieza ant to bertomeu del panathinaikos pralaimejimu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-03
+6
Atsakyti
asgaf
dar karta el parode kokia tai sudina organizacija su Bertomeu priesaky, tiesiog visi klubai kurie turi A licenzijas yra uzverbuoti ir negali nieko pries pasakyti, ir soka pagal Bertomeu dudele.
2018-05-03
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.