Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Butkutė
Nuotr. Fotodiena.lt/J.Butkutė

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis susižavėjo Kauno „Žalgirio“ žygiu Eurolygoje ir vyriausiojo trenerio Šarūno Jasikevičiaus darbu.

Šį sezoną pelnomi taškai

51%
81,8
Pelno taškų: 81,8
Taiklumas: 50,8%
Vieta lygoje: 5
Geriausias pasiekimas: 101
Blogiausias pasiekimas: 64
Daugiausia pelno: Kevin Pangos

Žalgiriečiai po 19 metų pertraukos žengė į Eurolygos finalinį ketvertą, o Sabonis ne tik džiaugėsi šiuo pasirodymu, bet ir žvelgė į ateitį teigdamas, kad Šarūnas Jasikevičius bus laukiamas Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio pareigose.

Ketvirtadienio popietę Kauno savivaldybėje vyko Europos jaunučių (iki 16 metų) merginų čempionato Kaune pristatymas, o Arvydas Sabonis plačiausiai išsiplėtė išgirdęs klausimą apie „Žalgirio“ sezoną Eurolygoje.

„Žalgirio“ pasirodymas – super dalykas. Dabar vėl turime šansą laimėti. Nesvarbu, kad praėjo tiek metų. Svarbu, kad ta diena atėjo. Žiūrint į biudžetą, surinkta tokia komanda, atsiskleidė toks jaunas ir perspektyvus treneris, kuris, manau, bus pasaulinio lygio, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ konferencijoje sakė Sabonis. – Mes, lietuviai, nesame turėję tiek daug gerų trenerių, kad galėtume pasakoti ir pasakoti.

Toks dar vieno trenerio atsiradimas yra didelis džiaugsmas dėl ateities. Manau, kad vis tiek ateityje jis (Jasikevičius) norės ir vasarą padirbėti su rinktine. Viskas bus į gerąją pusę. Didelis pasiekimas, bet dar kalbėti anksti – tylime, laukiame, žiūrime.“

Tuo metu Sabonį pertraukė šalia sėdėjęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, pažymėjęs, kad pirmasis apie Eurolygos finalinį ketvertą dar praėjusį pavasarį prakalbo „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas“.

„Manau, kad taikliausias metimas buvo Pauliaus Motiejūno. Jis išprognozavo, o matomai tie jo žodžiai nuėjo tiesiai Dievui į ausį“, – kalbėjo Matijošaitis.

„Matai, Paulius mato iš arčiau, nes arčiau ir yra, – diskusiją tęsė Sabonis. – Matosi visas žalgiriečių bendravimas. Prisimenu, kad kai žaidžiau Madride, buvo panašus bendravimas – buvome lyg kumštis, šeima. Visi buvome kartu, o „Žalgiris“ irgi yra kartu – ir treneris, ir žaidėjai, ir žmonos, ir draugės. Kai sutari visur, tai ir rezultatas pavyksta.“

Madrido „Real“ komandoje Sabonis žaidė 1992-1995 metais, o paskutinį sezoną sugebėjo triumfuoti Eurolygoje.

Nuotr. Fotodiena.lt/J.Butkutė

Kauno meras Matijošaitis konferencijoje taip pat pakomentavo „Žalgirio“ žaidimą Eurolygoje. Anot jo, didžiulis nuopelnas atitinka vyriausiajam treneriui Šarūnui Jasikevičiui, o dėl jo išlaikymo kitam sezonui reikėtų ir pasimelsti.

„Kiekvienas gali sau užsiduoti klausimą, ką jam reiškia „Žalgirio“ patekimas į finalinį ketvertą, ir prieš veidrodį atsistojęs į jį garsiai atsakyti. Tai yra fantastinis žygis, surinkta fantastinė komanda. Aišku, be gero trenerio to nebūtų buvę. Dabar reikia tik melstis, kad išlaikytume ir trenerį, ir maksimalią dalį komandos. Nėra tai lengva“, – pasakojo Matijošaitis.

„Žalgiris“ iš Kauno savivaldybės šį sezoną gauna 2 mln. eurų paramos, o ši suma sudaro ketvirtadalį viso kauniečių biudžeto. Matijošaitis leidžia suprasti – komanda savo rezultatais tikrai nenuvilia.

„Nenorėčiau taip vertinti, kad skiriant paramą krepšiniui reikia laukti atsipirkimo. Ne viskas taip skaičiuojama. Versle taip skaičiuojama, bet čia ne verslas. Čia pomėgis, užsiėmimas. Juk einant į spektaklį negalvojame, ar jis mums atsipirks. Čia gyvenimas, pramogos. Kaip sakė romėnai, duokime tautai duonos ir žaidimų. Iš tiesų, nėra lengva miestui išlaikyti komandą, bet kas išlaikys, jeigu ne mes patys?“ – kalbėjo Matijošaitis.

Komentarai:
JAV
Varge tu varge,paskaitai komentarus,atrodo palatos draugai rasineja.Kaip jus ten gyvenat? I tema,malacius ir Sabonis ir Matijosaitis,Kaunas gera mera turi.Sekmes visiems.
2018-05-04
-5
Atsakyti
djgaffer
Teks dar nemažai palaukti metų,kol Šaras rinktinei vadovautų.Pats pasakė,kad jo prioritetai dabar yra klubinis krepšinis.Po etapo Žalgiryje seks etapas kitame klube,o paskui dar kažkur.Tai galima net ir kokį dešimtmetį laukti,kol jis sutiks.Bet,geriau vėliau,nei niekada.Gal pats apsigalvos ir anksčiau stos už rinktinės vairo.Lieka tik laukti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-04
-3
Atsakyti
Tas posakis "Duokim tautai duonos ir žaidimų" tai čia ne iš geros pusės skamba... Tipo užliuliuokim, kad nekeltų galvų ir niekuo daugiau nesidomėtų išskyrus kaip paėst ir papramogaut. Tokius gi lengviausia valdyt. Blogai. Romėnų sistema nebuvo socialiai draugiška anaiptol, todėl jų posakiais vadovautis nederėtu. Nebent esame vergai.
2018-05-04
-4
Atsakyti
Eik tu sau Sabai rimtai?
Kam tas Šaras, kai yra Kazlas?

Kazlas taigi krepšinio dievas, o siuo metu dievo mokinys daro geda visam musu krepšiniui.

Na bet nieko - tuoj va Mega Komunistas, prisimokes nauju bajeriu, grįš is komuniagu rojaus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-03
-9
Atsakyti
Anonimas
O ką jūs norit mat Sabonis girtų rita gal. Juk ten veną saiką žalių turėjot ko klaust

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-03
-3
Atsakyti
H
Juokdariai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-03
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.