Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas

Ilgametis Lietuvos rinktinės vedlys Paulius Jankūnas antrus metus iš eilės vasarą skirs kūno priežiūrai po alinančio sezono.

Šį sezoną metamos baudos

75%
14,8
Pataiko: 14,8
Taiklumas: 74,7%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 18
Blogiausias pasiekimas: 9
Daugiausia pataiko: Marius Grigonis

Pernai žaisti Europos čempionate atsisakęs Kauno „Žalgirio“ kapitonas nacionalinės komandos marškinėlių nevilkėjo pirmąkart nuo 2005-ųjų, o ketvirtadienį Dainiui Adomaičiui paskelbus kandidatų sąrašą trečiajam pasaulio čempionato atrankos langui paaiškėjo, jog tokio paties sprendimo kaunietis ėmėsi ir šiam tarpsezoniui.

To priežastis – 34-erių veteraną kamuojančios senos bei prie jų prisidedančios naujos sveikatos problemos. 

„Nenorėčiau sezono metu aštrinti tos situacijos, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Jankūnas. – Su treneriu (Dainiumi Adomaičiu, – aut. past.) pasikalbėjome, jis viską suprato ir priėmėme tokį sprendimą.“

Pasiteiravus, ar iškilusiems nepatogumams atsikratyti gali prireikti chirurginių procedūrų, žalgirietis nuo komentarų susilaikė.

Dabar visas Jankūno dėmesys – į tebesitęsiantį sezoną vietiniame fronte. „Žalgiris“ ketvirtadienį klampiai besiklosčiusiame antrajame pusfinalio mače Panevėžyje 94:79 įveikė vietos „Lietkabelį“ ir atsidūrė per žingsnį nuo finalo – serijoje iki trijų pergalių atitrūko 2-0.

„Buvo permainingos rungtynės, kelis kartus buvome pabėgę, bet nesugebėjome sukontroliuoti žaidimo, vėl leidome jiems atkovoti kamuolius, nevykdėme to, ką buvome numatę, ką treneriai buvo paruošę, leidome žaisti su stipriomis rankomis. Visos tos smulkmenos, kurias galėtume iš jų atimti, atidavėme jiems, jie pajaučia žaidimą ir žaidžia gerai“, – po mačo Panevėžyje kalbėjo Jankūnas.

Jam asmeniškai tai buvo jau 70-osios oficialios rungtynės šį sezoną. „Žalgirio“ kapitonas po Naujųjų metų Eurolygoje užfiksavo 100-o mačų paeiliui seriją, bet iš karto po to dėl kojos traumos trumpam iškrito iš rikiuotės.

„Žalgiris“ iš viso yra sužaidęs 80 rungtynių. Dar mažiausiai vienerios laukia sekmadienį, kada Lietuvos čempionai turės galimybę įtvirtinti savo persvarą pusfinalyje ir žengti į finalą. Pastarajame etape bus žaidžiama iki keturių pergalių – maksimaliai serija gali išsitęsti iki septynių mačų.

Komentarai:
djgaffer
Nejaunėja Jankūnas,nors sezonas puikus jam.Bet jau 34 m.ir kiekvienas papildomas poilsis jo kūnui labai reikalingas.Rinktinė jau kitame etape,tai gali ir jaunimėlis pasidrąskyti su lenkais ir vengrais.O Pauliui pabaigus sezoną reiks daug poilsio,kad kitąmet būtų vėl šviežias.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-31
+6
Atsakyti
logiskas ejimas.kam jam draskytis kazkokiuose sudturnyruose su visokiais lenkais ir vengrais?karjeros pabaiga ne uz kalnu,bet leisdamas pailset kunui dar istemps keleta metu aukstam lygyje. nesuprantu kuria vieta masto kiti veteranai verzdamiesi i rinktine,visgi ne pasaulio cempionatas ar olimpiada.
2018-05-31
-24
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Paulius Jankūnas

Paulius  Jankūnas
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PF
Amžius: 34
Ūgis: 205 cm
Svoris: 107 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva