Vienas įtakingiausių JAV sporto žiniasklaidos kanalų „Sports Illustrated“ atnaujino šimto talentingiausių artėjančios Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržos dalyvių reitingą, kuriame savo pozicijas pagerino du Lietuvos talentai, o prie jų sąraše prisijungė Laurynas Birutis.

Arnoldas Kulboka

Arnoldas  Kulboka
Komanda: Kapo d'Orlando SikeliArchivi
Lietuvos rinktinė
Pozicija: SF, SG
Amžius: 20
Ūgis: 205 cm
Svoris: 100 kg
Gimimo vieta: Marijampolė, Lietuva

Geriausiai „Sports Illustrated“ įvertintu tautiečiu toliau lieka Arnoldas Kulboka, savo poziciją pagerinęs per tris laiptelius – nuo 67 iki 64. Už Atlanto šiuo metu prakaitą liejančio 20-mečio šansai žaisti NBA – pakankami užtikrinti, tačiau manoma, jog jo galimybėms atsiskleisti gali prireikti kantrybės.

Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas

„Atletiškas puolėjas pasižymi snaiperio potencialu bei puikiai tinka savo ūgiu lengvojo krašto puolėjo pozicijoje. Nepaisant to, jog jam reikia pridėti svorio ir įgauti aukštesnio lygio patirties, jaunuolis gali būti solidus ateities žaidėjas, iš pradžių pasistažuojantis kitur. 

Jeigu Arnoldas pagerins metimą po driblingo, jis gali tapti tikra problema šios pozicijos varžovui, kadangi gerai valdo kamuolį. Taip pat privalu sustiprėti, jeigu nori žaisti ketvirtoje pozicijoje. Kulboka puikiai atrodo komandinėje gynyboje, tačiau gali turėti problemų ginantis individualiai prieš NBA žaidėjus. Lietuviui būtina patobulinti savo žaidimą, o jo atvykimas į NBA intriguoja dėl jo galimybės išplėsti žaidimą priekinėje linijoje“, – rašoma apie Kulboką.

Nuotr. fotodiena.lt/J. Elinskas

Nemažą šuolį padarė Tadas Sedekerskis, kuris paskutiniame reitinge buvo 75-as, o dabar – 67-as. Stipriausia įvardijama 20-mečio savybė yra šiuolaikiniame krepšinyje ypatingai vertinamas universalumas.

„Kaip puolėjas, Tadas savo arsenale turi puikius įgūdžius: gali valdyti kamuolį tarsi įžaidėjas, atlikti perdavimą ir atakuoti krepšį per žemesnius gynėjus. Sederskis – solidus krepšininkas, nepaisant to, jog trūksta sprogstamosios jėgos.

Jam puikiai sekasi išnaudoti savo ūgį atakuojant krepšį po driblingo ir kovojant dėl atšokusių kamuolių. Įdomu, kad jis tampa pastovesniu atakuojančiu žaidėju. Sedekerskis – fiziškai tvirtas ir energingas gynėjas. Jeigu jam pavyks patobulinti savo įgūdžius, jis gali tapti dar naudingesnis arčiau krepšio. Tadas – puikus pasirinkimas, jam leidžiant dar patobulėti svetur“, – pateikiamas Sedekerskio vertinimas.

Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas

Į šį reitingą įsiveržęs Kauno „Žalgirio“ talentas Birutis įsitvirtino 83-oje vietoje. 213 cm ūgio bokštas sužavėjo galingu sezonu Šiauliuose, tačiau apžvalgininkams stipriai rėžė akį jo metimas iš vidutinio nuotolio.

„Lieknas ir mobilus aukštaūgis, stipriai pasirodęs gimtojoje Lietuvoje. Laurynas išsiskyrė savo energija ir skirtingais savo metimais. Centras solidžiai kovėsi po krepšiu ir pademonstravo neįprastą, tačiau pataisomą metimą kaire ranka toliau nuo krepšio. 

Lauryno laikysena yra kreiva, taip pat jis nėra ypatingai greitas, bet išsiskiria pakankamu vikrumu kaip savo pozicijos žaidėjas. Jis galėtų būti ateities projektas, kuris būtų naudingas abiejose aikštės pusėse, tačiau jam būtina pagerinti savo įgūdžių bagažą ir tapti įvairiapusiškesniu, jog pavirstų NBA kalibro aukštaūgiu“, – atsiliepama apie jaunąjį Lietuvos talentą.

Pagal paskutines NBA naujokų biržos prognozes, nė vienam iš šių lietuvių nėra skiriamas šaukimas.

Komentarai:
Cha Cha
Gal vyruciai tikejosi patekti i 20 - tuka...? Treneris Sireika - protingas vyras ir zino ka sako. Reikia kartais isiklausyti i ismintingus patarimus. Vietoj to ,kad perziurose demonstruotu savo trukumus, tegu geriau juos slifuoja treniruotese Lietuvoje.
2018-06-02
+6
Atsakyti
thomas
visi silpni.. niekada jie nežais NBA. Nebent Birutis
2018-06-02
-3
Atsakyti
antanas
jau vien is chariu ju matosi kad juos gaidintu visi nba juodukai. Jie uz kales eitu kaip saboniukas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-02
+2
Atsakyti
djgaffer
Biručio toks įsiveržimas nestebina.LKL MVP,tai faktas,kad turėjo būti pastebėtas.Sedekerskis gal ir dar aukščiau būtų,bet trauma sezono gale sumaišė.Todėl ir į rinktinę nepateko,nes dabar Ispanijoje ją gydosi.Bet ateitį manau turėtų būti vienas pagr.rinktinės SF.Duomenis puikius turi,svarbu tik,kad tos traumos nemaišytų.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-02
+2
Atsakyti
Anonimas
Kodėl Sedekerskis nėr kviečiamas į rinktinę? SF/pf gali žaist greitas vikrūs vaikis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-02
+1
Atsakyti
na
ir ko jie ten veržiasi,ar ant suolo nori sėdėti
2018-06-02
-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.