Nuotr.: M.Baranauskas
Nuotr. M.Baranauskas

„NBA Summer Camp“ stovykla pirmą kartą buvo suorganizuota už JAV ribų – Trevize, Italijoje, o joje dalyvavo 81 talentingas krepšininkas iš 38 pasaulio šalių, kurių amžius svyravo nuo 15 iki 23 metų. Tarp šių krepšininkų buvo ir lietuviai Arnoldas Kulboka, Matas Jogėla bei Deividas Sirvydis.

Arnoldas Kulboka

Arnoldas  Kulboka
Arnoldas  Kulboka
MIN: 29.16
PTS: 10.36 (51.03%)
REB: 5.64
AS: 1.14
ST: 0.79
BS: 0.21
TO: 1.43
GM: 14

Jauniesiems krepšininkams treniruotes vedė Ispanijos rinktinės treneris Sergio Scariolo bei 8 NBA komandų asistentai. Žaidėjai praėjo įvairius testus: medicininius, fizinių galimybių matavimus, interviu, pratybas bei grupines treniruotes.

19-metis Jogėla ir 20-metis Kulboka yra pateikę paraiškas dalyvauti NBA naujokų biržoje, o pastarasis, spėjama, savo pavardę gali išgirsti antrojo rato pabaigoje.

Apie praėjusį sezoną Kapo d’Orlando „SikeliArchivi“ komandoje žaidusį puolėją savo nuomone pasidalino ir sporto gigantės ESPN žurnalistas bei NBA naujokų biržos analitikas Jonathonas Givony.

„Lietuvis puolėjas sužaidė vienas stiprias rungtynes (15 taškų) bei vienas silpnas (3 taškai), tad išlieka mįsle. Kulbokos ūgis nedėvint batų siekia 207 cm, o per pastaruosius dvejus metus jis priaugo 5,5 kg raumenų masės. Dabar krepšininkas turi puikų sudėjimą, kurį gali toliau stiprinti.

1200 minučių, kurias jis sužaidė su profesionaliais krepšininkais Italijos aukščiausioje lygoje, atrodo, atsipirko. Kulboka turi vieną gražiausių metimo technikų visoje naujokų biržoje, o tai traukia klubus, ypač žinant krepšininko ūgį. Puolėjas gali atakuoti krepšį iš judesio, gali tai daryti išlindęs iš užtvaros, po driblingo ar žengdamas žingsnį atgal.

Kulboka nėra geras kovotojas dėl kamuolių ar kamuolio perdavinėtojas, tačiau epizodais jis demonstravo gerą kojų darbą gynyboje, o tai suteiktų jam galimybę žaisti per kelias pozicijas. Kulboka bijo kontakto, tai vis dar yra problema, o jo nepastovus žaidimas silpnoje lygoje akcijų biržoje nepakėlė. 

Tai yra jau ketvirtasis Kulbokos pasirodymas Trevizo stovykloje per pastaruosius penkerius metus, o jam tik 20 metų. Šioje naujokų biržoje yra daug įdomių talentų, tačiau daugybę komandų gali antrajame rate taikytis į lietuvį“, – dėstė NBA naujokų biržos analitikas.

NBA naujokų birža birželio 21-ąją vyks Brukline. Savo pavarde antrajame NBA naujokų biržos rate gali išgirsti ir Laurynas Birutis bei Tadas Sedekerskis.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.