LeBronas Jamesas Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Stephenas Curry Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr.: – Scanpix
Kevinas Durantas Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
LeBronas Jamesas Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Stephenas Curry Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr.: – Scanpix
Kevinas Durantas Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
  • „Warriors“ antrus metus iš eilės iškovojo NBA čempionų titulą

  • Oklando ekipa ketvirtajame mače 108:85 įveikė „Cavaliers“ ir seriją laimėjo 4-0

  • Naudingiausiu žaidėju buvo pripažintas Kevinas Durantas, pelnęs 20 taškų, atkovojęs 12 kamuolių ir atlikęs 10 rezultatyvių perdavimų

  • Stephenas Curry pataikė 7 tritaškius ir surinko 37 taškus

  • LeBrono Jameso sąskaitoje – 23 taškai, 8 rezultatyvūs perdavimai ir 7 atkovoti kamuoliai

  • Statistika

„Golden State Warriors“ žvaigždynas pratęsė dominavimą Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA). Stephenas Curry pelnė 37 taškus, Kevinas Durantas surinko 20 bei trigubą dublį, o jų vedama Oklando ekipa Klivlande 108:85 (34:25, 27:27, 25:13, 22:20) sutriuškino vietos „Cavaliers“ ir trečiąkart per pastaruosius ketverius metus tapo pirmenybių čempione.

Foto galerija

„Žiūrint į šias atkrintamąsias, mes žinojome, kad tai nebus taip lengva, kaip praėjusiais metais, – kalbėjo Stephenas Curry. – Tuomet mus pasitiko iššūkiai. Spalį norėjome sugrįžti į šią akimirką ir daug nuveikėme dėl to. Puikus jausmas vėl mėgautis tuo.“

„Warriors“ seriją iki keturių pergalių laimėjo sausu rezultatu 4-0. Paskutinį kartą toks rezultatas finale buvo užfiksuotas 2007 metais, kada dar „Cavaliers“ atstovavo lietuvis Žydrūnas Ilgauskas, o karalius LeBronas Jamesas pirmąkart karjeroje kovojo dėl titulo.

„Tai pasiekti yra taip sunku, – emocijų apimtas kalbėjo Klay Thompsonas. – Ir tai padaryti tris kartus per keturis sezonus – neįtikėtina.“

Naudingiausiu finalo krepšininku antrus metus iš eilės buvo pripažintas nesustabdomai žaidęs Durantas. „Warriors“ lyderis vidutiniškai serijoje pelnė po 28,7 taško, atkovojo po 10,7 kamuolio ir atliko po 7,5 rezultatyvaus perdavimo.

Šiame susitikime jo surinktas trigubas dublis (20 tšk., 12 atk. kam. ir 10 rez. perd.) yra pirmasis atkrintamosiose per karjerą.

„Warriors“ nurūko iš karto po ilgosios pertraukos, kada ją pasitiko laimėjusi atkarpą 5:0 ir atitrūkusi 61:52. Trečiąjį kėlinį čempionai pradėjo pelnydami šešis taškus paeiliui – 67:52, o paskui J.R. Smithui užsidirbus techninę pražangą, Oklando krepšininkai spurtavo 17:7 ir pradėjo dominuoti aikštėje 86:65.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
37
Naudingumas
32
Perimti kamuoliai
3
Tritaškiai
47%
7/15

Iki rungtynių pabaigos likus žaisti 4 minutes, LeBronas pasitraukė iš mūšio lauko. „Cavaliers“ atsilikinėjant 77:102, karalius sumušė rankomis su savo bendražygiais, pasveikino aikštėje buvusius „Warriors“ krepšininkus, o vietiniai sirgaliai savąjį lyderį palydėjo plodami atsistoję. 

Jamesas serijoje vidutiniškai rinko po 34 taškus, atliko po 10 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo po 8,5 kamuolio, tačiau tokio įspūdingo jo pasirodymo „Cavs“ neužteko.

„Cavaliers“: LeBronas Jamesas 23, Kevinas Love'as 13 (9 atk. kam.), J.R. Smithas ir Rodney Hoodas (8 atk. kam.) – po 10.

„Warriors“: Stephenas Curry 37 (7/15 trit.), Kevinas Durantas 20 (12 atk. kam., 10 rez. perd.), Andre Iguodala 11, Klay Thompsonas 10.

Steve'o Kerro komentas:

Tyronno Lue komentarar:

Rungtynių momentai:

Komentarai:
to Flamboyant
tokio atsilupusio dar nematęs.. Flamboyant viršijai mano lūkesčius
2018-06-09
Atsakyti
Kasioguru

Kam idomus tavo pasakojimai? As nba pradejau ziureti kai L Bird ipusejo karjera. Niekam neidomi tavo nuomone nes ji absoliuciai klaidinga. Man nei tas kobe nei lebronas nei curry nei durantas nei kiti zaidejai nedomina.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-09
+4
Atsakyti
FlamboyantOtas argumentas kad Shaq tempe komanda tai absoliuciai tuscias. Tokiu griebiasi zmones kurie nepasidomi istorija. Pasiziurek playofus su shaq ir kobe, palygink ju statistikas, paziurek serija su pacers ir kitomis komandomis ir viskas greitai apsivers. Netgi sakyciau daugiau Kobe tempe Shaq nei atvirksciai.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


kobfani tu suknistas, ne tau man apie NBA istorija pasakot, kai kalba eina apie Kobe, nes as NBA pradejau ziuret anksciau, nei tas Kobe ten pasirode. tu pats gal pasiziurek, kaip tuomet zaide Lakers ir atkreipk demesi, kaip varzovai gindavosi pries Shaqa, ir kaip pries Kobe. Shaqa daugelis varzovu dvigubindavo, kai pries Kobe gindavosi dazniau 1x1. kad ten viena kita maca istrauke - dar nereiskia, kad jis geriausias. tais metais nei jis MVP laimejo, nei finals MVP. buvo toks, kaip uzpernai Irving Cavsuose - esmine dalis sekmei, bet ne pagrindine. kai 2004 pradejo grot pirmu smuiku komandoje, matem, kuo viskas baigesi - apsisiko finale ir dar prisidejo, kad Shaqas paliktu Lakers.
2018-06-09
+1
Atsakyti
edNepamirškim, pvz., Lakers: Kobe turėjo tokius žaidėjus kaip, aišku Shaquile, Odom, Gasol, Fisher ir t.t. Jordanas turėjo tokius kaip Pippen, Kerr, Rodmon, Harper, Kukoc.. Worriors, Curry turėjo KD, Thompson, Green, Iguadala... Ką LeBronas turėjo šį sezoną ?? Love kuris suprastėjęs 70%.. ir JR kuris žaidžia apsirūkęs ??


wow. nu ok, Cavs komanda prasta, bet zmogau, tokie zaidejai kaip Odom, Kerr, Harper ar Fisher buvo tokie tapys role playeriai, kokie dabar yra Hill ar JR. Love bent jau all staras. nereik taip sutirstint. komandos sudetis nera bloga, tik treneris potencialo nemoka isnaudot. puikiai matem su Hoodu, kad zaist gali, bet sedi ant suolo. Greenas irgi liko neisnaudotas. o svarbiausia - anie visi niekad nebuvo sutike tokios dominuojancios jegos, kaip GSW.
2018-06-09
+1
Atsakyti
djgaffer
Absoliutus GSW dominavimas.Tokio neįdomaus finalo dar neteko matyti.Jokios intrigos,jokios kovos.Nu pirmos rungtynės buvo išskirtinės ir kertinės,bet toliau vieni vartai.Todėl ir norėjosi Celtics pamatyti,bet kad patys save pražudė.Kita vertus,daug permainų vasarą bus klubuose,todėl konkurencija tik didės.Sezonas NBA baigėsi ir reikės žiūrėti,kas ir kur perėjo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-09
+3
Atsakyti
ed

Tai zinoma numeliautu i finalus. Bet tik tuo atveju jeigu i KD ar Currybutuinvestuojamas tas pats maisas pinigu ir demesio kaip i Lebrona. Ir pakeitus siuos zaidejus, Cavs atsirastu respektabilus treneris su savo o ne Lebrono sistema. Atsirastu patikimas izaidejas, komandoje nelostu tokie kaip JR Smith ir analogiski lavonai. K Irving isimtas is komandos nes jis paskutiniu metu nelose pagal Lebrono sistema ir iskarto buvo isvrustas lauk. Bet nebeda i komanda atejokruva lavonu. Lebronui reikia tokios komandos kur aplink ji butu maziau talentingi. Bet beda kad kadangi jis nera komandos lyderis, jam sunku rasti paaiteisinimu kodel lemiamu momentu nebera kas pataiko.

Bet didziausias Lebrono pliusas yra tas, kad rytaiyra absoliutus savartynas. Kad ir kaip gaila, bet be traumuoto Bostono tenai daugiau nieko nera.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-09
-15
Atsakyti
Anonimas
na ka - dar vienas sezonas baigesi, bet siemet cavsai neturejo sansu, lebronas + love 20 pts, daugiau niekas nepalose realiai, iki finalo tik ir priejo, manau kad bostonas butu geriau pasispardes pries gsw :)
2018-06-09
+5
Atsakyti
ed
Flamboyant:

tik visiškai nesuvokiantis apie krepšinį gali LeBrona vadinti nevykusį lyderį... Visiškas pievas parašiai.

Kaip sakiau, išimk LeBrona iš Cavs dabartinės sudeties ir pažiūrėk kur nukeliaus Cavs ??? Į PO neprasimuštu !! Arba sukeisk Curry su James, arba KD su James, ar Cavs atkeliautu į finalą ? Nuo Pacers arba Bostono būtų prasileidę..

Tiesiog GSW žaidžia 4 žvaigždės o Cavs 1,5.. ir Cavs be trenerio dar !
2018-06-09
-4
Atsakyti
Pries 92 blazers nei viena Cavs komanda nebutu laimejusi finalo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-09
+13
Atsakyti
Išniekintas, pažemintas pareigose ir pastatytas i
Taip, as apie Lames. Gedingiausia visu laiku apsišaukeli, kuri visaip tempia lyga.

Nba skaiciuoja visa statistika - idomu butu suzinot kiek ataku LeBlocked gynesi pries tiesiogini savo pozicijos zmogu Duranta. :))) kokias 3 turbut per visa serija.

Tuom viskas pasakyta apie lavoniena Lames.

Sužlugde visa komanda, pradedant Blatto isvarymu del lavono žliumbimu ir baigiant bičiulio JR algos pakelimu kad tik draugelis liktu su Lames - nesvarbu kad draugu prastumimas i komanda reiškė naujoku šaukimu praradima.

Visiskai sudege Cavs su Lames - šimtmečio gėda. Tegu tai bus precedentas ateities komandoms, po situ Lames bajeriu turetu visi Cavs naudot kaip labai bloga pasirinkima isbuciuot šikna vienam butu-žvaigždei.

Lames - gedingiausias visu laiku žaidejas - ieis i istorija kaip lavonas, sugebejes tiesiog sunaikint visa Cavs komanda.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-09
-2
Atsakyti
Flymboyant

O Jordano laikais buvo komanda kur visas startas all starai? Nemanau kad jeigu būtų buvus tokia komanda, Jordanas taip viską būtų laimėjęs

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-09
+8
Atsakyti
ed

Bet tu suvomi kad pippen tris metus lose juodai kad pasiektu geresni lygi? Pavyzdziui zmones sako kad be pippeno jordanas nieko nelaimejo. Bet esme ta kad Pippen buvo imamas kaipatsarginis. Treneriai ir klubo vadovai treniruotese saukdavo ant MJ kad pastarasis nebedraskytu Pippeno ir nebezlugdytu jo psichologiskai nes pastarasis neatlaikys. Bet atlaike ir tapo all star kalibro zaideju.

Rodmanas i bulls atejo budamas 34 metu. Jis buvo geriausiai besiginantis zaidejas 89 ir 90 berods. Tai nuo to buvo praeje 8 metaiir beja kai bulls ji eme, neviena kita komanda jo nenorejo. Ir velgi, MJ ir sikarta suPippenu ji dar karta uzaugino iki all star kalibro zaidejo.

Taspats ir suKukocium. Jis buvo paimtas kai MJ isejo is lygos. Todel Bulls antrasis dominavimas buvo tik del labaigeros Bulls vadybos. Billas Veningtonas pasakojo kaiptreniruociu metu MJ nuo jo gavo stoga ir veliau visa treniruote speceliai mesdavo yik per Veningtona. O BJ Armstrong duodamas i terviu sake jog MJ niekada nezinojo rezjltato ir zaide lyg butu 0:0 . Sakydavo kad turim imesti kiekvienoje atakoje kad laimeti.

Tuom ir skiriasi Lebronas kaip netikes lyderis ir kitidideli lygos vardai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-09
-14
Atsakyti
Kasioguru

Gal jau apie asmeninius statistinius rezultatus nebesnekek. Neausinsiu burnos. Kobe zaide prie Philo sistemos ir laimejo ziedus kartu su Tex Winters. O miami ir cavs lose pagal lebrono sistema. Ar tu suvoki paprasta dalyka kad visi specialistai sutartinai kartoja kad lebronas turi nuolatos tureti kamuoli nes be kamuolio yra nulis. Chrisas Bosas pripazino ta, D Wade taip pat. Beje Bošas pasake jog jeigu " karalius " eis i filadelfija arba hiustona tai simonsas arba hardenas turi susitaikyti su tuo kad ju rodikliai zenkliai kris. Wow, tikrai gerai, va

ia tai komandos lyderis ateis. 34 metu senis su tapacia lebrono sistema. OOtas argumentas kad Shaq tempe komanda tai absoliuciai tuscias. Tokiu griebiasi zmones kurie nepasidomi istorija. Pasiziurek playofus su shaq ir kobe, palygink ju statistikas, paziurek serija su pacers ir kitomis komandomis ir viskas greitai apsivers. Netgi sakyciau daugiau Kobe tempe Shaq nei atvirksciai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-09
-14
Atsakyti
ed
Esu LeBrono fanas kai tik atėjo į NBA 2003m., esu tas žmogus kuris palaikau tokį sprendimą, kad žaisti vienoje komandoje praktiškai visą karjėrą, ką darė Kobe ir Jordanas (išimtis Wizards).. Tą patį norėjau ir su James dėl Clevelando, bet.. BET Cavaliers klubas yra turbūt pati prasčiausią organizacija visoje NBA lygoje... Nepamirškim, pvz., Lakers: Kobe turėjo tokius žaidėjus kaip, aišku Shaquile, Odom, Gasol, Fisher ir t.t. Jordanas turėjo tokius kaip Pippen, Kerr, Rodmon, Harper, Kukoc.. Worriors, Curry turėjo KD, Thompson, Green, Iguadala... Ką LeBronas turėjo šį sezoną ?? Love kuris suprastėjęs 70%.. ir JR kuris žaidžia apsirūkęs ?? .. Kai turėjo normalų Love + Irvingą ir tuometu Tristana žaidžianti, matėme kuo baigėsi 2016 finalas ! Miami Heat klube LeBronas žaidė su Wade ir Bosh, matėme ką padarė !! Curry neturėtu KD ir Klay, žiedų nematytų, Jordanas būtų vienas be Pippen ir Rodman, žiedų tiek neturėtu, tas pats su Kobe ! Dauguma šaukia ant LeBrono, tipo va vėl pralaimėjo, tai palaukit, kas žaidžia komandą ar žaidėjas ? Ir tai James atvedė tą Cavs klubą į finalą, ko nepadarytų NIEKAS !! Sukeisk KD su James klubais pažiūrėčiau kaip KD atvestu Cavaliers į finalą, tas pats su Curry ir kitais. Žodžiu... Niekada negalvojau kad taip galvosiu, bet linkiu LeBronui atsimojuoti ir atsisveikinti su tuo apgailėtinu klubu!! Linkiu keltis ten kur būtų stipri komandą ir nereikėtu vienam tempti vežimo.. Matau dvi komandas t.y. Houstonas ir Bostonas.. Taip pat potenciali komandą 76ers.. Bet tikrai ne Lakers, kur yra dar baisesnė komandą nei Cavs.. su visokiais Ballais... Jie net į PO nepateko.. Žodžiu LeBrono era Cavaliers baigėsi su lyg šiuo finalu.. Nuo šiol Cavaliers vėl voliuois dugne ir nematys PO bent 10 metų.. NETIKIU kad jie pakartos tą kaip jiems pasisekė tokį žaidėją pašaukti kaip LeBroną, nes tokių nebebus. Sėkmės LeBronui tolimesnėje karjeroje !
2018-06-09
-2
Atsakyti
Nieko kito nesitikėjau, kai žaidė geriausia komanda prieš geriausi

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-09
-4
Atsakyti
dievinu LeBrona
Užsičiaupkit lopai ir baikit stumti ant Karaliaus,nes visus jus po viena išgaudysiu ir visiems nosis sugurinsiu!

krc Karalius geriausias!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-09
-4
Atsakyti
Mano karaliau tu vel apsisikai
Kai paskaitai tokio veikejo kaip byron verkslenimus tai supranti kodel tokie apsimyzeliai palaiko lebaby. Visi puikiai mate visa finalo serija ir buvo aisku kad zingsniuojantis verkiantis floperis nieko nepadarys nes geriausia pasaulio komanda su KD bei ZUDiKU nedaleis jokiu sensaciju. Uztenka! Pasidziaugete fuksu uzpraeitais metais ir viskas. Siemet buvo smogta visu pajegumu nes siemet buvo ne tas Curry, kuris pries uzpraeitus metus sunkiai atsigavo po traumos finalams. Dziugu del Kevino, kuris pastate i vieta visus haterius lojusius visa sezona. Pagaliau atrado savo komanda.

Ziuriu dabar ketvirto kelinio irasa.. Kaip vaiksto kamuolys! Va cia yra tkra KOMANDA!

Krepsinio pasaulis euforijoje! Soste sedi tie, kuriu cia vieta praktiskai ketverius metus is eiles neskaitant fukso! Gyvenimo nuskriausti nevykeliai, antrarusiai bei visas kitas zemiausias musu visuomenes sluoksnis sedi ten kur ir yra ju tikroji vieta nes kvailos iliuzijos baigesi.
2018-06-09
+10
Atsakyti
Byrcon
Karaliene ir vel iszaginta! Kaip ten byron? Dar nepasikore?
2018-06-09
+5
Atsakyti
to Ads
Muhahahahaaa:DDDDDDD
2018-06-09
+4
Atsakyti
Flamboyant4-0 serija ir finalu rekordas 3-6. Tikrai skamba " kietai ". Kobe Bryant juokiasi susirietes.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


bet Lebronas juokiasi, kai is tu 5 Kobes laimetu finalu kazkodel tik 2 MVP (ir tai 2010 turejo gaut Gasolis, nes zaide zymiai efektyviau uz ta ballhogeri). apie kitus asmeninius pasiekimus net neverta rasyt. visi protingi supranta, kad yra skirtumas kur pemtp kruva vidutinioku paskui save ir kur ardytis uz Shaqo nugaros.
2018-06-09
-11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Cleveland Cavaliers
Golden State Warriors
34%
30/87
Metimai iš žaidimo
45%
39/86
56
Atkovoti kamuoliai
56
21
Rezultatyvūs perdavimai
25
5
Perimti kamuoliai
7
68%
17/25
Baudų metimai
100%
16/16
62
Naudingumas
118

Rungtynių žaidėjai

LeBron  James
23 PTS
7/13 FG
9/11 FT
Stephen  Curry
37 PTS
12/27 FG
6/6 FT
Kevin  Love
9 REB
6 DREB
3 OREB
Kevin  Durant
12 REB
11 DREB
1 OREB
LeBron  James
8 AS
6 TO
41 MIN
Kevin  Durant
10 AS
2 TO
38 MIN
LeBron  James
20 EFF
58% 2P%
0% 3P%
Stephen  Curry
32 EFF
42% 2P%
47% 3P%