Nuotr.:

Vienas geriausių Lietuvos krepšininkų Jonas Mačiulis grįžo namo ir iš arti stebi „Betsafe–LKL“ finalines kovas.

Jonas Mačiulis

Jonas  Mačiulis
Komanda:
Pozicija: SF
Amžius: 33
Ūgis: 198 cm
Svoris: 98 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas jau laukia sugrįžimo į nacionalinę rinktinę, su kuria dar šį mėnesį tęs kovas atrankoje į pasaulio čempionatą.

O kur Mačiulio karjera pasuks ateinantį rudenį – dar neaišku.

Šeima – žmona ir trys dukros – neatsisakytų grįžti į Ispaniją, kurioje praleido pastaruosius ketverius metus. Bet mielai liktų ir Lietuvoje. Nesunku atspėti, kurioje komandoje.

„Jos dabar, kai pasakai, kad kitą sezoną gal reikės važiuoti iš Lietuvos, sako, gal važiuojame į Ispaniją, – bendraudamas su LKL.LT sakė Mačiulis, pavasarį palikęs „Real“ ir sezoną baigęs Krasnodaro „Lokomotiv“ klube. – Kalbą mokame, galime paaukoti pinigus, kad galėtų visa šeima važiuoti kartu ir kad būtų tarptautinės mokyklos vaikams. Jau dabar jie kalba trimis kalbomis ir jos maišosi, jei pridėsi ketvirtą, bus per daug. Reikia rasti aukso viduriuką: ir mokyklos, ir kontraktas, ir noras būti Eurolygos komandoje.“

Ar ši kalba veda sugrįžimo į „Žalgirį“ link?

„Kodėl gi ne? Kažkada gal reikėtų grįžti“, – nusišypsojo 33 metų krepšininkas, „Žalgirio“ garbę gynęs 2005-2009 metais.

Mačiulis atskleidė, kad dar prieš šį sezoną norėjo palikti „Real“. Pagrindinė priežastis – krepšinio alkis. Tačiau Madrido klubo vadovai neišleido puolėjo iki pat pavasario.

Kai pasklido žinia, kad kaunietis išsiskyrė su „Real“ klubu, su Mačiuliu susisiekė ir „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

Šį sezoną pelnomi taškai

51%
84,7
Pelno taškų: 84,7
Taiklumas: 50,8%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 118
Blogiausias pasiekimas: 63
Daugiausia pelno: Brandon Davies

„Mes su Pauliumi daugiau esame draugai nei komandos direktorius ar prezidentas ir žaidėjas, – sakė Mačiulis. – Kartu žaidėme universitete, esame draugai. Kai pasklido naujiena, kad išėjau iš „Real“, jis paskambino, paklausė, kaip sekasi. Bet kalbos ateiti į „Žalgirį“ nebuvo. Mokėti man atlyginimą, kad žaisčiau LKL, nėra prasmės, o Eurolygoje negalėjau žaisti. Taigi visi tą supranta ir negalėjo būti derybų.“

Mačiulis išskiria dvi aplinkybes, nuo kurių daugiausia priklausys, ar jau kitą sezoną jis grįš rungtyniauti į „Žalgirį“.

„Šaras liks ar išeis? Jei liks, ar norės? – atviravo krepšininkas. – Ulanovas išeis ar liks? Jei liks, kam aš reikalingas? Du vienodo stiliaus žaidėjai. Reikia laukti, kol baigsis sezonas ir kol pajudės trenerių ir žaidėjų rotacija. O noras yra – bent septynių žmonių tikrai. Visa šeima: dukros, žmona, tėvai tikrai būtų laimingi.“

Išsamus Mačiulio pokalbis su LKL.LT – apie jo karjeros vingį iš Ispanijos į Rusiją ir ateities planus, kuriuose – ir „Žalgirio“ vardas:


„Kitokie pasikalbėjimai“ su Jonu Mačiuliu – birželio 20 d. Kaune, „Adform kiemelyje“. Daugiau informacijos – paspaudus čia.

Komentarai:
kunigas
Ju geriau ulavonas eitu ir jo vieta uzimtu maciulis,nors nebutu drebanciu ranku ir strykinejimu,o uztiktinti sprendimai.neesme kad metimas netaiklus ar taiklus,svarbu sprendimas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-14
+3
Atsakyti
Jdjx
Jeigu sutiktu su 200-250k/uz sezona, ir Ules nelieka, tai butu sezonui geras variantas, ner dar pensas 33metai, dar isautu manau Jonelis. Bet jeigu daugiau negu 250k, tada manau vertetu zvalgydis i kazka vasaros lygoj

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-14
+9
Atsakyti
As
Jei Ulanovas out, Maciulis tikrai geras variantas.
2018-06-13
-2
Atsakyti
paims 100% ji kai iseis saras arba ulanovas,nemes juk motiejunas draugelio bedoj.realiai ziurint kaip atsarginis sf/pf jis tikrai geras,bet ir kaina turetu but nedidesne nei 300k per sezona.
2018-06-13
+5
Atsakyti
sd
tai susirinkim maciulius,kalniecius,seibucius ir vel eurolygos apacioj trinsimes ir nesinores ziuret i tuos klisiarankius zaidziancius del pinigu be jokios motyvacijos
2018-06-13
-25
Atsakyti
Ne
Užteks būt senelių prieglauda klubui

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.