Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Kauno „Žalgirio“ klubas šią vasarą išsaugos didžiąją dalį savo dublerių komandos krepšininkų, tačiau jie pasuks skirtingais keliais.

Sidabro medalius Nacionalinėje krepšinio lygoje iškovojusios komandos vedliams atėjo laikas kilti į aukštesnį lygį, o jauniausi dublerių nariai ir toliau grumsis Mezon-NKL pirmenybėse.

BasketNews.lt“ žiniomis, „Žalgirio“ garbę toliau gins vyresnieji komandos žaidėjai: 19 metų 201 cm ūgio Matas Jogėla, 18 metų 198 cm ūgio Lukas Uleckas ir 19 metų 204 cm ūgio Grantas Vasiliauskas. Su pastaraisiais dviem bus pratęsti galiojantys kontraktai arba sudaryti nauji.

„Žalgiris“ artimiausiomis savaitėmis turėtų pradėti pokalbius su savo krepšininkais. Abi pusės kartu su agentais aptars, kuriose lygose toliau turėtų klostytis jaunųjų žaidėjų karjeros.

Jogėla, Uleckas ir Vasiliauskas persikels į LKL. Jie taip pat prieš naująjį sezoną turės galimybę pasirodyti „Žalgirio“ treneriams ir išsikovoti vietą pagrindinėje komandoje. To nepadarę žaidėjai bus skolinami kitoms LKL ekipoms.

Geriausiai iš šios trijulės NKL žaidė Jogėla, kuris rinkdavo po 11,5 taško ir atkovodavo po 5 kamuolius. Puolėjas sezono metu dalyvaudavo ir „Žalgirio“ komandos treniruotėse.

Realiausi pretendentai iš jaunimo patekti į pagrindinę „Žalgirio“ ekipą yra Jogėla, Uleckas, taip pat jaunieji Rokas Jokubaitis bei Martynas Arlauskas. Tiesa, dėl pastarojo ateities „Žalgiryje“ iki galo nėra aišku – krepšininkas turi minčių išvykti į JAV.

BasketNews.lt“ žiniomis, prieš šį sezoną „Žalgiris“ rinkosi į savo sudėtį įtraukti Arlauską ar Ulecką.

Jokubaitis ir Arlauskas negalėtų su „Žalgiriu“ dirbti nuolat ir keliauti į visas Eurolygos išvykos rungtynes, kadangi jie dar nebaigė mokyklos. Klubo atstovai ne kartą minėjo, kad jaunuoliams mokslus įmanoma suderinti tik su žaidimu NKL pirmenybėse. Tuo metu LKL komandose per dieną vyksta dvi treniruotės, todėl to padaryti nėra galimybių.

Jokubaitis ir Arlauskas gali turėti dvigubą licenciją ir rungtyniauti tiek „Žalgirio“ pagrindinėje, tiek ir dublerių komandose. Arlauskas šiuo keliu žygiavo jau šį sezoną, kuomet vyrų ekipoje sužaidė 14 rungtynių. Jokubaitis sezono pabaigoje irgi prisijungė prie „Žalgirio“ bei LKL sužaidė 3 mačus.

„Žalgiris“ dublerių komandoje išlaikys savo rolę turėjusius Marių Valinską (NKL vid. 5 taškai), Eriką Venskų (7,6 taško ir 4,1 atk. kam.) bei dublerių komandos kapitoną Vitalijų Kozį (vid. 6,5 taško ir 4,5 atk. kam.). Visi šie krepšininkai turėtų ir toliau žaisti Nacionalinėje krepšinio lygoje.

Prie šių žaidėjų bei Jokubaičio su Arlausku, „BasketNews.lt“ žiniomis, turėtų prisijungti ir 18 metų Arnas Adomavičius, praėjusį sezoną NKL Molėtų „Ežerūno“ ekipoje rinkęs po 10 taškų, o žiemą su „Žalgiriu“ dalyvavęs Eurolygos jaunimo turnyre.

Dublerių komandoje taip pat liks keli 17-18 metų krepšininkai, kurie šį sezoną neturėjo ryškaus vaidmens.

Nacionalinės krepšinio lygos komandoje nebeliks 22-ejų metų Martyno Sajaus, kurio kontraktas su klubu baigiasi po šio sezono, ir 20-ies metų Gyčio Masiulio, kuris sutartį su „Žalgiriu“ turi iki 2022 metų.

Dublerių gretose nebežais ir po 10,3 taško NKL pelnęs Ignas Sargiūnas, kuris nusprendė persikelti į JAV, kur rungtyniaus NCAA lygos Džordžijos universiteto komandoje. „Žalgiris“ su šiuo krepšininku planavo pratęsti sutartį dvejiems metams, tačiau sutiko su jaunojo gynėjo noru išvykti už Atlanto.

Nuotr. D.Lukšta

„Žalgiris-2“ gretose pasikeis trenerių štabas. Nuo 2011 metų komandoje dirbęs ir puikių rezultatų pasiekęs vyriausiasis treneris Tomas Masiulis kils į aukštesnį lygį. Kol kas lieka neaišku, ar specialistas dirbs pagrindinės „Žalgirio“ ekipos trenerio asistentu, ar vienoje iš kitų LKL komandų.

„Žalgiris“ nusprendė atsisveikinti su Masiulio asistentu dirbusiu Vidu Ginevičiumi. Jis šiose pareigose dirbo nuo 2015 metų.

„BasketNews.lt“ žiniomis, „Žalgirio“ dublerių treneriu taps 40-ies metų specialistas Tomas Keršis.

Komentarai:
Vasiliauskas
Is jo nieko nebus gero, labai ribotas zaidejas. LKL kazin ar trauks lygi, gal vidutiniu komandu. Zalgiris manau turetu palaiesti
2018-06-14
Atsakyti
djgafferIr teisingai daro.Jei dar nepribręndo pagr.sudėčiai,tai laikas žaisti kitoje komandoje.Amžinai NKL'e juk nebus,tai atėjo laikas žaisti kitur.Jokubaitį jau reikia pratinti dažniau į pagr.sudėtį traukti.Su sąlyga,kad minučių bent LKL gaus nemažai.Vasiliauskas kažkoks stovintis vietoje.Nemažai iš jo tikėtasi,bet kol kas nepateisina lūkesčių.Masiulio nebus,todėl įdomu,kaip Keršiui seksis.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Vasiliausko metimo technika paziurek ir suprasi kodel nepateisino lukesciu,o Gytis Masiulis manau neuzsibus zalgiri reikia jau zaist tokiu metu,o ne kazko laukt,paziurekim i biruti ir echoda.
2018-06-14
+12
Atsakyti
djgaffer
Ir teisingai daro.Jei dar nepribręndo pagr.sudėčiai,tai laikas žaisti kitoje komandoje.Amžinai NKL'e juk nebus,tai atėjo laikas žaisti kitur.Jokubaitį jau reikia pratinti dažniau į pagr.sudėtį traukti.Su sąlyga,kad minučių bent LKL gaus nemažai.Vasiliauskas kažkoks stovintis vietoje.Nemažai iš jo tikėtasi,bet kol kas nepateisina lūkesčių.Masiulio nebus,todėl įdomu,kaip Keršiui seksis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-14
+2
Atsakyti
SajusTai kur Sajus bus?--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Lenkija, pas Budzinauska
2018-06-14
+3
Atsakyti
PofikJogėla ir Uleckas turi sansu į pirma komanda, Uleckas daug universalesnis, dar ir jaunesnis.. jis ateityje turėtų būti labai geras žaidėjas, nes ko krepšinio supratimas yra tobulas, metimo technika ideali.. pilnai trūksta tik subręsti ir sutvirtėti.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


jis minkstoko charakterio
2018-06-14
+6
Atsakyti
Sajus
Tai kur Sajus bus?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-14
+17
Atsakyti
vasiliauska
lauk pirmu numeriu,tuscias ir be minties....
2018-06-14
-2
Atsakyti
kunigas
O sajus kur? i barsa ?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-14
-9
Atsakyti
Pofik
Jogėla ir Uleckas turi sansu į pirma komanda, Uleckas daug universalesnis, dar ir jaunesnis.. jis ateityje turėtų būti labai geras žaidėjas, nes ko krepšinio supratimas yra tobulas, metimo technika ideali.. pilnai trūksta tik subręsti ir sutvirtėti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-14
+7
Atsakyti
Anonimas
Jei su vasiliausku prates sutartis, tai ka as zinau :DDD Nulinis aiksteje. Reik nauju aukstu jaunuoliu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-14
-7
Atsakyti
Anonimas
Gera linkme juda žalgiris. Žvelgiant iš jaunimo ugdymo pusės, galima tik pasidžiaugti, kad pradėta statyti žaidėjus į kitas lkl komandas. Atotrūkis tarp nkl ir pagrindinės komandos yra super didelis, todėl rodyti kažkokį rezultatą jaunimui atvykus iš dublerių komandos yra itin sunku. Dėl to jaunimas lieka pasodintas ant suolo. Tik Lekavičius per daugelį metų įsitvirtino atėjęs iš dublerių komandos. Turėtų GM prisiimti atsakomybę, kad paleido Hartensteino talentą, dabar marinuojamas Masiulis.

Iš dabartinių dublerių įdomu, kurioms komandoms įsiūlys Ulecką ir Vasiliauską, kadangi net ir nkl'e jie nieko išskirtinio nerodė.

Labai tikiuosi, kad kitą sezoną duos daug minučių lkl'e Jokūbaičiui, nes jis turi potencialo tapti dominuojančiu eurolygos žaidėju ir dublerių komandos marškinėlius jau yra išaugęs.

Taip pat, Adomavičius atrodo įdomus vaikis, komanda galėtų suteikti šansą įsitvirtinti pagrindinėje sudėtyje.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-14
-7
Atsakyti
Bricks
Kodel isvaikyti? Naturalus procesai - uzaugai, keliesi auksciau. Netempi auksciau - baigi karjera. Normalus gyvenimas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-14
+3
Atsakyti
Isvaikyti puse komondos
Surinkti 15,16 metu vaikinukus ir pirmyn,po 2,3 metu rezultatai bus akivaizdus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.