Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr.: Fotodiena.lt

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda pirmuosius du mačus su Kauno „Žalgiriu“ išvykoje kaip lygus su lygiais kovėsi pustrečio kėlinio ir įrodė sau, kad šioje finalo serijoje gali kautis.

Foto galerija

Serijos starte 26-ąją minutę „Žalgiris“ turėjo tik 1 taško persvarą, o šiandien tą pačią rungtynių minutę rezultatas buvo lygus. Visgi abu mačus geriau užbaigė kauniečiai.

„Tikrai taip, tikime, kad galime kautis su „Žalgiriu“. Nežadame nusileisti Vilniuje. Tikrai savo aikštėje atiduosime visas jėgas ir manau, kad su jais galime kovoti“, – po trečiųjų rungtynių tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Giedraitis.

Šiandien kova nebuvo ilgesnė dėl kelių priežasčių – „Žalgiris“ kovą dėl kamuolių laimėjo 42-20, o trečiajame kėlinyje įsismarkavęs Brandonas Daviesas iš viso pelnė 27 taškus, surinko 38 naudingumo balus ir taip pagerino du savo rekordus.

„Didžioji dalis rungtynių pavyko, tačiau tiesiog nesustabdėme Davieso ir jie pabėgo 7 taškais. Nesugrįžome ir tiek. Turime kažkaip jį sustabdyti, žiūrėsime video peržiūrą. Kažką reikės galvoti, nes jam per daug leidome įmesti“, – po nesėkmės 80:90 kalbėjo Giedraitis.

Martynas Echodas pats bandė pasirūpinti, kad Daviesas nedominuotų po krepšiu, tačiau jam nepavyko. Jaunasis lietuvis ne kartą amerikietį stabdė pražangomis, o dėl jų limito išnaudojimo negalėjo baigti rungtynių.

„Jis „Žalgiriui“ duoda daug energijos, vienas prieš vieną sužaidė, galbūt reikėjo anksčiau pradėti dvigubinti. Palyginus su sezono pradžia, Daviesas įgavo daugiau pasitikėjimo savimi, turi svarbesnę rolę, gauna daugiau kamuolių, sumeta daug taškų ir iš žaidimo du prieš du“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Echodas.

Echodas per 18 minučių pelnė 12 taškų (5/9 dvit., 2/3 baudos), tiek pat surinko ir Giedraitis (1/3 dvit., 2/5 trit., 4/6 baudos).

„Nesusigynėme, jie pelnė daug taškų. Negalime leisti tiek daug įmesti. Mes surinkome 80 taškų, o su tiek tikrai galime laimėti rungtynes, bet jų nesustabdėme. Jie atkovojo daug kamuolių, atidavė visą širdį, o mes – ne. Rezultatas rodo savo“, – akcentavo Echodas.

Taisyti atkovotų kamuolių ir Davieso problemą vilniečiai galės šeštadienį. Jie savo aikštėje „Žalgirį“ priims ketvirtosioms serijos rungtynėms. 

Davieso dėjimas:

Komentarai:
djgaffer
Faktas,kad gali kautis.Tą jau ir įrodė.Tik klausimas,ar jėgų užteks.Labai jau mažą rotaciją raudonieji naudoja.Keista,kaip Žalgiris iki šiol taip sunkiai tuo pasinaudoja.Dabar rungtynės kas dvi dienas vyks,tai čia Žalgiriui geriausi šansai varžovus uždusinti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-15
-8
Atsakyti
To einikis
Rytoj serijos rezultatas bus lygus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-15
-1
Atsakyti
Einikis
echodas loxas
2018-06-15
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Vilniaus Lietuvos rytas
58%
30/52
Metimai iš žaidimo
40%
25/62
42
Atkovoti kamuoliai
20
24
Rezultatyvūs perdavimai
17
4
Perimti kamuoliai
6
15
Prarasti kamuoliai
7
4
Blokuoti metimai
3

Rungtynių žaidėjai

Brandon  Davies
27 PTS
8/12 FG
11/12 FT
Loukas  Mavrokefalidis
19 PTS
4/11 FG
9/10 FT
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
7 REB
Ben  Madgen
6 REB
5 DREB
1 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
6 AS
Chris  Kramer
6 AS
0 TO
28 MIN
Brandon  Davies
38 EFF
67% 2P%
- 3P%
Chris  Kramer
21 EFF
55% 2P%
0% 3P%