Nuotr.: fotodiena.lt/M. Baranauskas
Nuotr. fotodiena.lt/M. Baranauskas

Klaipėdos „Neptūnas“ Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mažajame finale prieš Panevėžio „Lietkabelį“ pasiekė antrąją pergalę iš eilės ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2-1, o Kazys Maksvytis po rungtynių liko patenkintas komandos žaidimu.

Šį sezoną metamos baudos

77%
16,4
Pataiko: 16,4
Taiklumas: 77,4%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 25
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Renaldas Seibutis

„Atkrintamosiose kiekviena pergalė yra pergalė, – po mačo spaudos konferencijoje teigė Maksvytis. – Du kartus buvome atsiplėšę nemažu skirtumu. Pirmoje pusėje 18 taškų, antroje – 17, bet to nepavyko išlaikyti. Turbūt tik tie dalykai šiandien buvo negeri.“

„Planas veikė, vėl pralaimėjome kovą dėl kamuolių puolime, o tai ir buvo viena iš priežasčių, kodėl varžovai mus pasivijo. Atkrintamosiose kiekviena pergalė svarbi ir bandysime važiuoti į Panevėžį laimėti serijos“, – rungtynes reziumavo Maksvytis.

– Želionis mažiau žaidė pirmoje pusėje, daugiau antroje. Ar tai buvo sveikatos problemos, ar toks sumanymas?
– Toks sumanymas. Žinote, mes nusprendėme žaisti žemesniu penketu, galbūt, tai išmušė iš vėžių ir nesvarbu, jog jis patyręs žaidėjas. Kiekvienas žaidėjas, kai rungtynių nepradeda startiniame penkete, jaučiasi blogiau, susirinko greitų pražangų. O antroje pusėje turėjo šiek tiek problemų gynyboje ir nusprendėme remtis tais, kurie geriau atrodė gynyboje.

– Galdikas atiduoda daug energijos puolime, ar nebus visiškai išsekęs fiziškai kitose rungtynėse?
– Matau. Na, Simas visada žaidžia iš visų jėgų. Jis labai gerai žaidė su „Rytu“ ir tikrai tikiu, kad jis sužais kitame mače. Jis duos savo naudą, bet man šiandien nebuvo taip svarbu, kaip žaidė žaidėjai, nes komanda pirmavo.

– „Lietkabelis“ perėmė iniciatyvą, kai priekinėje linijoje žaidė Tarolis su Skuču. Kaip jums palankiau žaisti: ar kai priekinę liniją sudaro šie krepšininkai, ar brolių tandemas?
– Na, žiūrint, kurias rungtynes. Pirmose rungtynėse buvo labai sunku žaisti prieš brolius, šįkart jie perėmė iniciatyvą, kai žaidė žemu penketu. Galbūt, per vėlai prisitaikėme. Jie kaitaliojo gynybas, o mes per vėlai prisitaikėme.

– Kas nutiko Šulskiui puolime? Jis nepelno taškų, ar tai fizinis ar psichologinis nuovargis?
– Kaip ir sakiau anksčiau, turbūt labiau psichologinės problemos. Nemanau, jog jis yra pavargęs, mes jam tikrai didelio spaudimo neduodame, bandome įvesti jį, kad jaustųsi patogiau.

– Pergalė Panevėžyje buvo pasiekta dramatiškai ir emocingai. Ar galima sakyti, jog tos emocijos persikėlė ir į šios dienos rungtynes?
– Krepšinyje yra paprasta – pergalės gerina komandinę dvasią, o pralaimėjimai atvirkščiai. Pasiektos dvi pergalės, kažkiek užaugęs pasitikėjimas, užkilusios emocijos, belieka neatsipalaiduoti ir užbaigti seriją.

– Pirmojo kėlinio pabaigoje pirmavote užtikrintai ir į aikštelę įleidote Juciką, Bieliauską ir Mikalauską. Kaip jiems pavyko atsilaikyti tą atkarpą?
– Jiems pavyko atsilaikyti prastai, bet galiu pasakyti, kad čia mano kaltė, nes juos mečiau į ugnį ant gynybos. Jaunam žaidėjui nėra lengva, o kad įgautų pasitikėjimą, trumpą atkarpą jie turi sužaisti be klaidų. Blogiausiu atveju, kas įvyko tai tuo metu pailsėjo pagrindiniai žaidėjai.

– Svarbiausia, aišku, pergalė, bet padarėte 18 klaidų. Kas lėmė tokį skaičių?
– Nuovargis, sezono galas, stresas. Viskas susideda ir klaidos kartais būna išprovokuotos, bet dažnai klydome patys ir atkrintamosiose žaidžiame su dideliu klaidų kiekiu.

– Kaip švęsite gimtadienį?
– Švęsiu kartu su savo draugu Vaidu Čeponiu su nealkoholiniu alumi.

Komentarai:
djgaffer
Nu Galdikas tikrai daug jėgų prieš rytą atidavė.Šiandien 3 kėl.jau po dviejų min.keitimo pasiprašė,į krepšį neįdėjo.Tai galima jį suprasti.O Maksvytį su gimtadieniu.Puikią dovaną žaidėjai įteikė.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-15
+4
Atsakyti
antanas
Matosi is pragertos mordos kad jam kiekviena diena kaip gimtadienis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-15
+3
Atsakyti
ZF
Su gimtadieniu! 41 tik dar gali eit uz Lietkabeli pazaist.
2018-06-15
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.