Vilniaus krepšinio mėgėjų lygoje (VKML) rungtyniaujančios BC „Versus“ komandos žaidėjai bei palaikymo komandos nariai trečiadienį apsilankė nacionaliniame kraujo centre ir tapo neatlygintinais kraujo donorais.

Visoms komandos, susitikusiomis su „Versus“ krepšinio aikštelėje, nėra paslaptis, kad prieš pat rungtynių pradžią į ratą sustoję šio klubo krepšininkai be savo komandos pavadinimo sušunka žodį „kraujo“, įspėdami varžovus apie nelinksmą jų laukiantį likimą per artimiausias 40 minučių.

Simboliška, tačiau šis žodis tapo tikrove gruodžio 12 dienos vakare, kai „Versus“ komanda ir ją palaikančios sirgalės apsilankė Nacionaliniame kraujo centre, kur tapo neatlygintinais kraujo donorais.

Nacionalinio kraujo centro duomenimis kasdien Lietuvoje kraujo prireikia 100 –120 žmonių. Kad užtikrinti kraujo ir jo komponentų poreikį būtina, kad į didžiuosiuose miestuose esančius kraujo centrus kiekvieną dieną ateitų ir kraujo duotų 380 – 400 donorų. Vien sostinės ligoninėms, kad nejaustų kraujo stygiaus, reikia, jog Nacionaliniame kraujo centre kasdien kraujo duotų daugiau nei 150 donorų.

Gruodžio 12 dieną tokių donorų apsilankė vos 63, todėl „Versus“ ragina ir kviečia VKML lygos komandas bei lygos darbuotojus paaukoti po vieną valandą brangaus savo laiko bei padėti tiems, kam tokia visų mūsų pagalba yra reikalingiausia. Savo ruožtu, „Versus“ pažada, kad ši akcija taps gražia klubo tradicija.

[image=8244 left Vilniaus krepšinio mėgėjų lygoje (VKML) rungtyniaujančios BC „Versus“ komandos žaidėjai Nacionaliniame kraujo centre neatlygintinai davė kraujo ir visus kviečia padėti tiems, kuriems tokia pagalba yra reikalingiausia]

Daugiau gražios akcijos nuotraukų galite pamatyti VKML tinklalapyje.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.