Maskvos CSKA puolėjas Davidas Andersenas išrinktas naudingiausiu 2004-2005 metų sezono Rusijos lygos žaidėju. Rusijos dienraščio „Sport-Express“ apklausoje dalyvavo 80 krepšininkų.

CSKA aukštaūgis surinko 46 taškus ir aplenkė antroje vietoje likusį Kazanės „Uniks" legionierių Shammondą Williamsą. Jis pelnė 32 taškus. Trečią vietą užėmė dar vienas CSKA žaidėjas Marcusas Brownas, surinkęs 30 taškų.

[image=3591 left]Tryliktą kartą rengiamuose „Sport-Express" rinkimuose dalyvavo po 10 krepšininkų iš kiekvienos Rusijos ekipos, kuri pateko į atkrintamąsias varžybas. Žaidėjas turėjo įrašyti geriausių žaidėjų trejetą. Pirmam krepšininkui buvo skiriami trys taškai, antram – du, o trečiam – vienas taškas.

Daugiausiai taškų D.Andersenui skyrė „Uniks" ekipos žaidėjai – 11. Tuo tarpu CSKA komanda puolėjui skyrė 9 taškus. CSKA žaidėjų nuomone, naudingiausiu sezono žaidėju turėjo būti pripažintas Johnas Robertas Holdenas (6 vieta su 23 taškais).

Iš 80 rinkimuose dalyvavusių žaidėjų D.Anderseną tarp trijų geriausių Rusijos lygos sezono žaidėjų paminėjo 25, o pirmoje vietoje jį įrašė tik keturi žaidėjai. Tuo tarpu daugiausiai kartų pirmas paminėtas buvo Sh.Williamsas – septynis kartus.

Tarp geriausių sezono žaidėjų paminėtas buvo ir Kšyštofas Lavrinovičius. Šį kartą tris taškus surinkęs Maskvos „Dinamo" puolėjas pasidalijo 31-35 vietomis. Visus taškus lietuviui skyrė „Uniks" žaidėjai. Beje, pernai K.Lavrinovičius rinkimuose buvo trečias.

Dešimtą vietą rinkimuose užėmė dabartinis Sankt Peterburgo „Dinamo" ir buvęs Kauno „Žalgirio" įžaidėjas Eduardo Cota. Jis surinko 17 taškų.

Iš viso rinkimuose buvo paminėtos 55 krepšininkų pavardės. Šiame sąraše – net 11 Rusijos čempionės Maskvos CSKA žaidėjų.

Komentarai:
jei ne dinamo asilas treneris, lavrinovicius butu buves pirmas!
2005-06-14
+2
Atsakyti
ir dar 11 cska zaideju,visiska nesamone!!! kazkox nu nzn nu kazkokia nesamone!!!
2005-06-14
+1
Atsakyti
jei dinamo asilas treneris, lavrinovicius butu buves pirmas!
2005-06-14
-4
Atsakyti
:DD turbut ne , CSKA Centrinis Rusijos Legionieriu klubas :P
2005-06-14
+4
Atsakyti
O nors vienas rusas buvo paminetas tarp tu 55 kieciausiu?:)
2005-06-14
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.