Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Kauno „Žalgiris“ paskelbė apie dar vieną naujoką komandoje, kuriuo tapo Nate‘as Woltersas. Karjerą Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) pradėjęs gynėjas savo karjeroje ganėtinai dažnai keitė komandas ir žemynus.

Nate Wolters

Nate  Wolters
Komanda: Šalono Elan
Utah Jazz
Pozicija: PG
Amžius: 27
Ūgis: 193 cm
Svoris: 86 kg
Gimimo vieta: Minesota, JAV

Wolterso karjera banguotai prasidėjo nuo pat jos pradžios. 2013-ųjų NBA naujokų biržoje jį 38-uoju šaukimu pasirinko Vašingtono „Wizards“ klubas, tačiau krepšininkas iš karto buvo išmainytas į Filadelfijos „76ers“, o jau kitą dieną sužinojo, kad vilkės Milvokio „Bucks“ marškinėlius.

2013-14 m. sezoną „Bucks“ pradėjo savo sudėtyje turėdami vienintelį įžaidėją, kuris ir buvo Woltersas. Brandonui Knightui ir Luke‘ui Ridnourui besigydant traumas, „Žalgirio“ naujokas jau debiutinėse rungtynėse į parketą žengė kaip startinio penketo narys. Mače su Niujorko „Knicks“ įžaidėjas pelnė 9 taškus, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį ir blokavo metimą.

Nuotr. AP-Scanpix

Pirmajame savo NBA sezone, Woltersas sužaidė 58 rungtynes, iš kurių startinėje sudėtyje pradėjo 31-erias bei vidutiniškai rinko po 7,2 taško. Šis rodiklis netgi buvo geresnis už dabartinio „Bucks“ lyderio Giannio Antetokounmpo, kuris tame pačiame sezone Milvokio komandos gretose pelnydavo po 6,8 taško.

Ganėtinai sėkmingą amerikiečio sezoną užbaigė kovo 20 d. rungtynėse su „Golden State Warriors“ patirtas kairės rankos lūžis. Pasibaigus sezonui, Woltersas jau žaidė NBA Vasaros lygoje, tačiau sausio mėnesį buvo atleistas, mat „Bucks“ nusprendė į komandą pasikviesti Kenyoną Martiną.

Nepavykus įsitvirtinti jokioje NBA komandoje, Woltersas sezoną užbaigė NBA G lygoje.

Šį sezoną metami dvitaškiai

57%
23,6
Pataiko: 23,6
Taiklumas: 56,7%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 36
Blogiausias pasiekimas: 12
Daugiausia pataiko: Brandon Davies

Vasarą krepšininkas vėl dalyvavo NBA Vasaros lygoje, kur gynė Los Andželo „Clippers“ garbę, tačiau kortas dar kartą sumaišė trauma. Woltersas susilaužė vidurinį pirštą ir, nesulaukęs pasiūlymų iš NBA, pasuko į Europą.

2015-2016 m. sezoną jis rungtyniavo Stambulo „Bešiktaš“ gretose, kur per 21-erias Turkijos lygos rungtynes vidutiniškai rinko po 11,6 taško, atliko po 5,4 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo po 4,6 kamuolio.

Europos taurėje krepšininko statistikos rodikliai buvo dar geresni – vidutiniškai po 15,6 taško, po 5,3 rezultatyvaus perdavimo ir po 4,2 atkovoto kamuolio.

Po gero sezono Woltersas vėl pabandė sugrįžti į NBA, tačiau neįsitvirtinus Denverio „Nuggets“ sudėtyje, jis liko Europoje, kur pasirašė vienerių metų sutartį su Belgrado „Crvena Zvezda“. Tuomet buvo skelbiama, kad šiame klube krepšininko atlygis siekė apie 200 tūkst. JAV dolerių.

Eurolygoje amerikietis per 15 minučių vidutiniškai rinkdavo po 7,1 taško, atlikdavo po 2,2 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 2,1 kamuolio.

„Pastarieji dveji metai buvo sunkūs, – portalui „arguleader.com“ 2017 metais teigė Woltersas. – Universitete neturėjau daug rūpesčių, taigi turėjau išmokti deramai elgtis, kai situacija nesiklosto taip, kaip norėtųsi.“

„Tai nėra lengva, nes paprasčiausiai tai nėra namai. Ne visi bendrauja tavo kalba, o ir restoranai ne tokie, prie kurių jis buvo pripratęs, – sakė Wolterso agentas Adamas Pensackas. – Pagrindinė mintis yra koncentruotis į krepšinį, tačiau tai užima vos kelias valandas per dieną.“

Praėjusį sezoną įžaidėjas grįžo į NBA, kur sudarė dvišalį kontraktą su Jutos „Jazz“. Vis tik sugrįžimas į stipriausią pasaulio lygą buvo simbolinis, mat Jutos klube Woltersas sužaidė vos penkerias rungtynes, o didžiąją dalį laiko leido G lygoje. Galų gale, klubas gruodžio mėnesį nusprendė atsisakyti žaidėjo paslaugų.

Nuotr. AP – Scanpix

Woltersas sezoną užbaigė Prancūzijoje, kur sudarė sutartį su Šalono „Elan“. Prancūzijos pirmenybėse amerikietis rinko po 16,3 taško, atkovojo po 3,9 kamuolio ir atliko po 6,2 rezultatyvaus perdavimo.

Būtent geras žaidimo organizavimas laikomas viena stipriausių Wolterso pusių. Kaip pagrindinė įžaidėjo stiprybė įvardijama geras kamuolio valdymas bei puikus aikštės matymas.

Taip pat pažymimas ir jo staigus pirmasis žingsnis, leidžiantis susikurti progų atakos užbaigimui. Woltersas įvardijamas kaip gudrus krepšininkas ginantis, kuris gali trukdyti išmesti laisvą metimą, nutraukti perdavimą bei būti solidžiu pagalbininku savo aikštelės pusėje.

Kalbant apie „Žalgirio“ naujoko silpnybes, didžiausias dėmesys skiriamas jo atletiškumo trūkumui. To nekompensuoja ir jo puikus kojų darbas bei greitis. Teigiama, jog atletiškesnis krepšininkas prieš jį turėtų solidų pranašumą.

Kaip viena yda anksčiau buvo minimas ir Wolterso pataikymas iš toli, tačiau dabar situacija taisosi. Būtent pastarasis sezonas Prancūzijoje jam buvo sėkmingiausias atakuojant iš trijų taškų zonos (vid. 39,6 proc.)

2013-14 m. sezone šis rodiklis siekė 29 proc., 2014-15 m. – 0/7 tritaškių, 2015-16 m. – 26,5 proc., o 2016-17 m. – 38 proc.

Amerikietis iki šiol į Europą persikeldavo tik tais atvejais, kai nesulaukdavo galimybės rungtyniauti NBA. Šįkart savo svajonę įžaidėjas pirmą kartą dar vasaros viduryje pastūmė į šalį ir sudarė kontraktą su „Žalgiriu“.

Wolterso žaidimo epizodai „Crvena Zvezda“ klube:

Komentarai:
?
Zalgirio pliusas tas kad nera pagrindiniu ar atsarginiu, komanda komplektuojama kaip komanda visi 10-12 zaideju, vieni prades starte bet nereiskia kad zais daugiau.
2018-07-09
+10
Atsakyti
Serbentautas
Nemanau ar didelis kirtumas pagrindinis ar ne. Vis tiek pagrindiniai 10 žaidėjų žais po 18-22 min.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-09
-4
Atsakyti
Dabar
Idomiausia dalis - kuris kitas izaidejas. Isaisketu, ar sitas i pagrindinio, ar i atsarginio vieta
2018-07-09
+1
Atsakyti
Serbentautas
Man tai keista, kad Leo Westermann nepaėmė. Jie abu labai panašūs atrodo. Dabar gal greito metiko ieškos.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-09
-16
Atsakyti
to lkl
Ne nu tu ryskiai nemates jo zaidziant nebent highlights ir bile komentuoji :D. Tam sezone po 5.3 asisto atliko. Saras savanaudziu i komanda nekviecia, buk ramus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-09
+5
Atsakyti
lkl
To lklTik juokingiausia, kad tas grybas tavo komandelei 34 taskus yfa sumetes :D be rytas kazkada ji irgi kalbino bet vidurini pirsta matyt parode--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


taip bet rytas vistiek laimejo.reiskesi jis savanaudis.
2018-07-09
-9
Atsakyti
stats
Pries Zalgiri 16/17 sezone, per 20min imete 15pts, 5 ass, +23 naudingumas. Bet paskui Kaune per 17min tik 5pts ir 1 ass
2018-07-09
-13
Atsakyti
Anonimas
http://www.eurocupbasketball.com/eurocup...!boxscore

Lol

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-08
-3
Atsakyti
To lkl
Tik juokingiausia, kad tas grybas tavo komandelei 34 taskus yfa sumetes :D be rytas kazkada ji irgi kalbino bet vidurini pirsta matyt parode

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-08
-5
Atsakyti
lkl
ble... buck lyderis :D geresnis uz antana prie kompo :D
2018-07-08
+1
Atsakyti
Malderisnieko gero eurolygoj is jo nebus, kazin ar uz valinska bus geresnis rytui 34 taskus sumete, tai turetum zinot kas cia toks


:DDD
2018-07-08
-5
Atsakyti
lkl
nu pagaliau ir zalgiris gryba paeme.
2018-07-08
+15
Atsakyti
Juoka kelia kaip cia visi komentatoriai aiskina jog jis tritaskiu meto bet neturi prasiverzimo :D Straipsni kaip tik priesingai raso ir video ta patvirtina kad jis kaip tik tritaskiu nedaug meto o prasiverzimas pagr ginklas :D
2018-07-08
-2
Atsakyti
zalgirispangosui motumui ir nebuvo pirmi metai stebuklai tik antra sezona atsiskleide isiziebe
tai Wolters bus antras sezonas eurolygoj, o kadangi jau nebandys prasimust i nba ir atvaziuos nuo pat pradziu tai galima tiketis dar sklandesnio isiliejimo i komanda

sdnieko gero eurolygoj is jo nebus, kazin ar uz valinska bus geresnis
rytui 34 taskus sumete, tai turetum zinot kas cia toks

numoojoTai kad sitas grybas zaide starte uz Bucks vien del to kad buvo totalus lavonas,ir Bucks buvo naudinga ji leisti zaisti...deka sito gryb Bucks gavo 2 saukima naujoku birzoje...dar iki dabar fanai Bucks dekoja jam kad buvo pagrindinis Tank commander kaip Bucks fanai issireiske,ir sake jei ne sitas zaidejas,Bucks butu netureja sansu gauti gera picka
jau girdejau tokia pasakele kai anderson nusipirko
2018-07-08
-5
Atsakyti
CHelNu va kaip ir sakiau. Ims nepatikrinta varianta ir jeigu nepritaps prie komandos eurolygoje be normalaus pg prazusime. Tikiuosi dar bent paieskos gryno pg. Ir jaigu neras manau kalnietis butu puiku.Mazi pinigai o jis gali lost daugiau lkl kad atgautu forma.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
visiskai nusisnekejai, sitas kaip tik apsitrynes europoj, jau prancuzijos, turkijos, adrijos lygose zaides, eurocupe ir kas svarbiausia net eurolygoj sezona neblogai suzaide, tik tiek kad ten konkurencija pg buvo labai didele ir negaudavo daug laiko ir dar ne nuo sezono pradzios ten zaide, cia tau ne koks williams-goss kur tik viena sezona zaides prienu lygio komandoj. Ir be to jis tikras izaidejas, atliekantis daug rezultatyviu perdavimu

djgafferTai kad Woltersas ir yra tikras PG.Plius jau EL yra žaidęs,todėl nereikės pratintis prie Europinio stiliaus.Atletiškumo tik kad trūksta ir gero prasiveržimo.Tai ateinantį sezoną šitoj vietoj Žalgiris kiek susilpnės.Bet tą atletiškumo trūkumą bus bandoma kompensuoti protingu,komandiniu žaidimu,ką ir rodo pirkiniai.Ir snaiperių daugiau bus,todėl bus dažniau žaidžiama ties perimetru.Bent jau tie pirkiniai Grigonis,Walkupas,Woltersas leidžia taip spėti.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


sitas nei kiek nenusileidzia atletiskumu pangos ar udrihui, netgi lenkia kazkiek ir geriau ginasi, aukstesnis, kamuoliu daug nusiima kaip izaidejas net po 4. Tai jokio atletiskumo praradimo sitoj vietoj nera
2018-07-08
+6
Atsakyti
sd
nieko gero eurolygoj is jo nebus, kazin ar uz valinska bus geresnis
2018-07-08
+3
Atsakyti
zalgiris
pangosui motumui ir nebuvo pirmi metai stebuklai tik antra sezona atsiskleide isiziebe
2018-07-08
-2
Atsakyti
zvezdoi
woltersas zvezdoje kai lose tai komandoje tuo metu buvo jovic ir jenkinsas gana suprantama kodel 15 min vidurkis zaidejas atrodo pakankamai neblogas
2018-07-08
-5
Atsakyti
zvezdoi
tik po 15 min zaisdavo norejau paziuret video daugiau kaip pries ryta zaisdavo ar kitas komandas praita sezona kad ir zalgiri tai beveik jo mazai aiksteleje matydavosi
2018-07-08
Atsakyti
numoojo
Tai kad sitas grybas zaide starte uz Bucks vien del to kad buvo totalus lavonas,ir Bucks buvo naudinga ji leisti zaisti...deka sito gryb Bucks gavo 2 saukima naujoku birzoje...dar iki dabar fanai Bucks dekoja jam kad buvo pagrindinis Tank commander kaip Bucks fanai issireiske,ir sake jei ne sitas zaidejas,Bucks butu netureja sansu gauti gera picka
2018-07-08
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.