Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Auškelis
Nuotr. Fotodiena.lt/J.Auškelis

Pastaraisiais metais nuolaidžiavusi LKL šį kartą Kėdainių „Nevėžiui“ pateikė griežtą „ne“ startuoti iki galo neatsikračius klubą persekiojamo skolų šleifo. Lygos valdyba antradienį vieninteliams kėdainiečiams nesuteikė licencijos 2018-2019 m. sezonui, bet tuo pačiu ir neužtrenkė durų. 

„Yra finansiniai įsipareigojimai, jie labai nežymūs, bet mes šiandien negalėjome suteikti licencijos, – spaudos konferencijos situaciją komentavo LKL vadovas Remigijus Milašius. – Procesas atidėtas 10 dienų, per kuriuos klubas turi išsispręsti likusias problemas.“

Tiksliau – vienintelę problemą. Įsisenusias skolas atidavęs „Nevėžis“ kol kas negali susitarti tik su vienu krepšininku, kuris būtent ir kiša koją kėdainiečiams praeiti licencijavimo etapą. Anot LKL teisininkų pozicijos, situacijoje kol kas negalima išspręsti teisiniu keliu, kadangi tai nėra patvirtinta teismo.

„Lyga šį kartą elgiasi labai griežtai, – pabrėžė Milašius. – Mes principingai sudėliojome prioritetus. Kėdainiuose keletą metų buvo problemų. Tai nebuvo didelė problema ir šiandien, bet Kėdainių klubas padarė tiek daug, kad ten liko juokingai paprasta tą dalyką padaryti. Nenorėjome, kad ateityje ta problema iškiltų dėl kelių tūkstančių eurų. Klubas yra pajėgus susitvarkyti.“

„Nevėžis“ nėra vienintelis įsiskolinimų turintis klubas – LKL atstovai pabrėžė, jog visiškai savo įsipareigojimus yra išpildę ne visi lygos nariai, tačiau likusieji yra pasiekę susitarimus ir tikslingai jų laikosi. 

Vienas tokių – pastarąjį sezoną paskutinis LKL likęs Prienų klubas, kurį slegia 60 tūkst. eurų skola. 

Šį tarpsezonį LKL valdybos narių palaiminimo nesulaukęs projektas praplėsti komandų skaičių iki 12-os bus vystomas artimiausioje ateityje. Milašius teigė, jog lyga įsiklausė į gautas pretenzijas ir idėjas bei ketina atnaujintą modelį pristatyti rudenį.

Tuomet klubams bus suteikta laiko susipažinti su pasiūlymu, o vėliau vėl bus sėdama diskusijai. 

„Kol čia esu, aš neleisiu sėdėti vietoje, aš judėsiu į priekį. Esu žmogus variklis ir siūlysiu visus variantus. Aš žiūriu iš verslo pusės ir mes paruošime programą“, – ryžtingai pasisakė Milašius.

Papildyti LKL šeimą troškęs Šakių „Vytis“ nerado alternatyvos pirminiam variantui rungtyniauti Garliavoje, tuo metu „Jonava“ – lėšų išsipirkti licenciją už 400 tūkst. eurų. Jonaviečiai dar mėgino prašyti LKL nuleisti kartelę iki 200 tūkst. eurų, bet lygos vadovybė tokio klausimo net nebesvarstė.

LKL taip pat paskelbė nuo kito sezono stosianti į kovą su krepšininkų vaidyba. Generalinis direktorius Romualdas Brazauskas išskirtinai pristatė naują nuostatų punktą, pagal kurį vaidinti mėgstantiems žaidėjams grės 100 eurų baudų vietoje iki šiol buvusios 60-ies eurų baudos. 

Už pasikartojančius momentus bauda dvigubinsis.

„Dar įtrauksime daugiau peržiūrų, sąrašą pateiksime klubams artimiausiu metu, – komentavo Brazauskas. – Bus praplėsta, viena iš tų, kurių neturėjome – peržiūra dėl nesportinės pražangos. Matome, kad pasiteisino ir būtinai įtrauksime. Vaidybos momentų peržiūrėti rungtynių metu negalima. Apeliuoti visada galima.“

Komentarai:
NikodemasKiek galima nuolaidžiauti paratizuojančiams klubams? Nevėžis pastaruosius kelerius sezonus surenka komanda adekvačiai biudžetui metų gale žaidėjai išvažiuoja ir prasideda sutartų rungtinių karuselė. Krepšinio parodija lauk iš LKL ir iš NKL. Prienai, Dzūkija tai etatiniai problemniai klubai kurie nesugeba subalansuoti savo pajamų ir išlaidų. Vienintelė išeitis LKL mesti lauk Nevėžį ir taip pasiųsti visiems LKL klubams aišku signalą kad baigėsi katino dienos klubų šeimininkams nebus UAB. Geriausia jei startinė suma būtų 1 milijonas ir kelių asmenų laidavimas tuomet rimčiau atrodytų. LKL tik pristu pamuojuos jiems labiau rūpi kiekybė o ne kokybė--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


tai kaip tu isivaizduoji ta milijona?surenka visi,parodo kad yra,o tada atgal i kisenes?lietuva yra ubagynas,todel apie milijonus fantazuot gali tik nesusidures su realybe.faktas kad reikia grieztinti klubu finansine bukle,bet tai imanoma tik skatinant gyventi pagal isgales,o ne kelt biudzeto kartele iki debesu(milijona realiai surinkt gali vos 2-3 klubai).taisykle galetu but labai paprasta,jei po sezono esi skolingas x% zaidejams pazadetos sumos,viso gero.
2018-07-17
Atsakyti
Anonimas
as irgi uz nevezio ismatima is lygos, taisykles turi buti grieztos.
2018-07-17
Atsakyti
Kiek galima nuolaidžiauti paratizuojančiams klubams? Nevėžis pastaruosius kelerius sezonus surenka komanda adekvačiai biudžetui metų gale žaidėjai išvažiuoja ir prasideda sutartų rungtinių karuselė. Krepšinio parodija lauk iš LKL ir iš NKL. Prienai, Dzūkija tai etatiniai problemniai klubai kurie nesugeba subalansuoti savo pajamų ir išlaidų. Vienintelė išeitis LKL mesti lauk Nevėžį ir taip pasiųsti visiems LKL klubams aišku signalą kad baigėsi katino dienos klubų šeimininkams nebus UAB. Geriausia jei startinė suma būtų 1 milijonas ir kelių asmenų laidavimas tuomet rimčiau atrodytų. LKL tik pristu pamuojuos jiems labiau rūpi kiekybė o ne kokybė

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-17
+2
Atsakyti
antanas
Kas cia per prasigeres diedas??

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-17
+10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.