Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

NBA Las Vegaso Vasaros lygoje pirmąją vietą iškovojo Portlando „Trail Blazers“ ekipa, kuri turnyro finale 91:73 (31:19, 19:14, 21:18, 20:22) patiesė Los Andželo „Lakers“ klubą.

„Blazers“ Vasaros lygoje pasiekė visas 7 pergales, o „Lakers“ per tiek pat rungtynių suklupo tik finale.

Pirmenybių MVP tapo „Lakers“ gynėjas Joshas Hartas. Tai antrasis kartas iš eilės, kuomet naudingiausio žaidėjo prizą atsiima šio klubo atstovas. Praėjusią vasarą MVP tapo Lonzo Ballas.

23-ejų metų 196 cm ūgio atakuojantis gynėjas NBA jau žaidė vieną sezoną, o šioje Vasaros lygoje dominavo aikštėje. Jis vidutiniškai pelnė po 24,2 taško, atkovojo po 5,2 kamuolio ir perėmė po 1,5 kamuolio.

Naudingiausią krepšininką išrinko žurnalistai. Jis pusfinalyje surinko 37 taškus bei sugriebė 9 kamuolius. Dėl laimėjimo jį pasveikino ir naujasis „Lakers“ pirkinys LeBronas Jamesas.

Ketvirtojo kėlinio viduryje Hartas už antrąją techninę pražangą buvo išvarytas iš rungtynių.

Praėjusį sezoną NBA lygoje jo rodikliai „Lakers“ gretose buvo 7,9 taško, 4,2 atkovoto kamuolio ir 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Į geriausių krepšininkų penketuką be Harto pateko Čikagos „Bulls“ aukštaūgis Wendellis Carteris (vid. 14,6 taško ir 9,4 atk. kam.), Niujorko „Knicks“ puolėjas Kevinas Knoxas (21,3 taško), Klivlando „Cavaliers“ gynėjas Collinsas Sextonas (19,6 taško) ir Milvokio „Bucks“ centras Christianas Woodas (20,4 taško ir 10,8 atk. kam.).

Tuo metu finalo rungtynių MVP tapo 25-erių metų 198 cm ūgio K.J. McDanielsas iš „Blazers“. Jis surinko 17 taškų bei sugriebė 7 kamuolius.

„Lakers“: Joshas Hartas 12 (0/6 trit.), Jeffas Ayresas 11, Sviatoslavas Michailiukas 10, Alexas Caruso 9.

„Blazers“: K.J. McDanielsas 17 (7 atk. kam.), Wade’as Baldwinas 14 (6 rez. perd.), Gary Trentas 12, Johnas Jenkinsas 11.

MVP Harto pasirodymas finale:

Apdovanojimų ceremonija:

Komentarai:
Paparazzi
Jooo, MVP... Tris kartus iš troico net į lanką nepataikė, jau nekalbant, kad metimų metu galėjo nusimesti visiškai laisvam komandos draugui.
2018-07-18
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.