Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Tarptautinė krepšinio federacija pateikė savo nuosprendį dėl masinių muštynių pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynių tarp Filipinų ir Australijos metu.

Paskelbta, kad FIBA nusprendė suspenduoti 13 krepšininkų ir du trenerius, taip pat visus 3 rungtynėse dirbusius teisėjus. Tuo metu Filipinų ir Australijos krepšinio federacijoms skirtos baudos.

Iš Filipinų rinktinės dėl nesportinio elgesio buvo suspenduota 10 krepšininkų. Japethui Aguilarui ir Matthew Wrightui skirta 1 mačo diskvalifikacija, Terence’ui Romeo, Jaysonui Castro Williamui, Andray Blatche’ui ir Jethui Rosario teko 3 rungtynių diskvalifikacija, Rogeriui Pogoy, Carlui Cruzui ir Jio Jalalonui – 5 rungtynių, o Calvinui Abueva – 6 rungtynių.

Filipinų tenerio asistentas Josephas Uichico suspenduotas trejoms rungtynėms, o vyriausiasis treneris Vincentas Reyesas negalės vadovauti rinktinei vieną mačą bei turės sumokėti 10 tūkst. Šveicarijos frankų (8604 eurų).

Filipinų krepšinio federacijai skirta 250 tūkst. Šveicarijos frankų (215,121 eurų) bauda. Filipiniečiai artimiausias rungtynes žais už uždarų durų. 

Tuo metu Australijos rinktinėje suspenduoti trys krepšininkai. Chrisas Gouldingas praleis 1 mačą, Thonas Makeris – 3, Danielis Kickertas – 5.

Australijos krepšinio federacijai skirta 100 tūkst. Šveicarijos frankų (86,048 eurų) bauda. 

Visi trys rungtynėms teisėjavę arbitrai suspenduoti vieneriems metams.

Primename, kad šiose rungtynėse trečiajame kėlinyje filipiniečių atakos metu tarpusavyje sukibirkščiavo puolęs Rogeris Pogoy bei jį gynęs Chrisas Gouldingas. Pastarasis kontakto metu prasileido smūgį alkūne, o jam parkritus ant parketo, kitas Australijos krepšininkas Danielis Kickertas stojo ginti saviškį ir parbloškė Pogoy.

Tuomet situacija tapo nevaldoma – abiejų komandų atstovai paleido į darbą kumščius, krepšininkai vienas kitą talžė net gulėdami. Veiksmui persikėlus už aikštės, skraidė net kėdės.

Galiausiai aistros buvo nuramintos po kiek daugiau nei 20-ies minučių, o rungtynės buvo pratęstos Australijai pirmaujant 79:48.

Likę su trimis krepšininkais, Filipinai dar dvi minutes rungtyniavo prieš penkis australus, kol galiausiai pražangų limitą pasiekė kapitonas Gabe'as Norwoodas ir savo dispozicijoje teliko vos su vienu žaidėju. Teisėjams paskelbus rungtynių pabaigą, Australija laimėjo 89:53.

Muštynių vaizdai:

Komentarai:
hmm
jei paziuresim video, pacioje mustyniu uzuomazgoje teisejai uzuot puole i sukuri ir pabande isskirti zaidejus tyliai atsitrauke i kita aikstes puse ir stebejo visus ivykius kazkur nuosaly
2018-07-19
-1
Atsakyti
Zzz
Uz tai kad leido muay thai aikstelei

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-19
+8
Atsakyti
dsf
maker per maai gavo
2018-07-19
+4
Atsakyti
uz ka
uz ka suspenduoti teisejai? kad nedave i duda visiems ?
2018-07-19
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.