Nuotr.: FIBA.com
Nuotr. FIBA.com

Europos jaunimo (iki 20 metų) čempionate Vokietijoje aukso medalius iškovojo Izraelio krepšininkai. Jie turnyro finale 80:66 (20:16, 25:18, 15:16, 20:16) susitvarkė su bendraamžiais iš Kroatijos.

Izraelio krepšininkai nuo pat rungtynių pradžios pabėgo į priekį ir po dviejų kėlinių jau pirmavo 11 taškų persvara (45:34). Po ilgosios pertraukos jie išlaikė pranašumą ir užtikrintai iškovojo titulą.

Izraelio komanda pirmą kartą šalies istorijoje laimėjo Europos dvidešimtmečių čempionatą. Prieš tai ji buvo iškovojusi 3 sidabro medalius. 

Nugalėtojų komandoje dvigubą dublį surinko Tel Avivo „Maccabi“ komandai priklausantis 200 cm ūgio atakuojantis gynėjas Yovelas Zoosmanas, kuris pelnė 17 taškų, atkovojo 11 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 4 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus.

Zoosmanas tapo turnyro MVP ir pateko į geriausių čempionato krepšininkų simbolinį penketuką. Į jį taip pat buvo įtrauktas jo komandas draugas Deni Avdija, kroatas Mate Kalajžičius ir vokiečiai Filipas Staničius bei Kostja Mushidi.

Zoosmanas turnyre rinko po 14,4 taško, 4,7 atkovoto kamuolio ir 3,6 rezultatyvaus perdavimo.

Penketuke atsidūręs 202 cm ūgio Avdija yra vos 17 metų. Jis Izraelio rinktinei čempionate rinko po 12,7 taško, 6,4 atkovoto kamuolio ir 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

Trečiąją vietą turnyre užėmė šeimininkai vokiečiai, kurie 80:71 patiesė prancūzus.

Izraelio rinktinė: Michaelas Briskeris 19, Yovelas Zoosmanas 17 (11 atk. kam., 4 rez. perd., 4 per. kam.), Mironas Ruina (14 atk. kam., 30 naud. bal.) ir Gilas Beni po 14.

Kroatijos rinktinė: Mate Kalajžičius 18 (7 atk. kam.), Josipas Barnjakas 10, Toni Nakičius 9.

Galingas nugalėtojo Ruinos blokas:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.