Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis

Praėjusį savaitgalį finišavo šeštoji BasketNews.lt vasaros krepšinio stovykla, kurioje šiais metais sportavo daugiau nei 160 jaunųjų krepšininkų iš Lietuvos ir užsienio šalių. Kartu su jais savo žiniomis dalijosi treneriai iš viso pasaulio, pradedant Makedonija, baigiant Kanada.

Būtent kanadietis Dengas Awakas dirbo su vaikais dviejose paskutinėse stovyklos pamainose ir jauniesiems krepšininkams perdavė už Atlanto sukauptą patirtį.

„Europietiškas krepšinis, lyginant su amerikietišku, yra kur kas protingesnis, – pasakojo Awakas. –  Kai žaidžiame Kanadoje, bandome kuo greičiau bėgioti iš vienos aikštės pusės į kitą. Europoje viskas lėčiau, svarbiausia skaityti varžovų gynybą, prisitaikyti. Ta pati krepšinio kalba, bet kitoks žaidimo stilius.“

Antrus metus paeiliui stovykloje darbavosi graikas Dimitris Zacharias, kuris vaikus mokė išnaudoti ne tik savo kūno sugebėjimus, bet ir žaidimą galva.

„Vienas pagrindinių dalykų, ką bandome įskiepyti čia, stovykloje, ir tuo pačiu Graikijoje, yra mokyti vaikus skaityti žaidimą, – aiškino Zacharias. – Reikia naudotis galva, o ne tik kūnu, nes šiais laikais tai – vienas svarbiausių svarbiausių dalykų krepšinyje.

Tai puiki stovykla, geroje vietoje, man čia labai patiko pirmąjį kartą, pernai vasarą. Puikūs vaikai, kurie gerbia trenerius ir nori tapti geresniais. Man buvo daugiau nei lengva pasakyti „Taip“ ir čia sugrįžti.“

Vaikai stovykloje ne tik sportavo salėje bei lauke, bet ir galėjo mėgautis baseino malonumais – „Karpynės“ kaimo turizmo sodyboje įrengtos erdvės plaukiojimui ir po stogu, ir po atviru dangumi. Su vaikais dirbę treneriai džiaugėsi ir jaunųjų sportininkų kruopštumu, ir stovyklautojams suteikiamomis sąlygomis.

Vaikai buvo maitinami 4 kartus per dieną, galėjo neribotai naudotis krepšinio sale, taip pat leisti laiką kruopščiai sutvarkytoje sodybos aplinkoje. Jaunuosius stovyklautojus lankė garsūs šalyje krepšininkai, taip pat teisėjai ir krepšinio komentatoriai. Su svečiais vaikai ne tik bendravo ir sėmėsi iš jų žinių, bet ir įsiamžino nuotraukose.

Kiekvienas stovyklos dalyvis buvo apdraustas sveikatos draudimu, taip pat gavo aukščiausios kokybės krepšinio aprangas.

Didžiausia vaikų vasaros krepšinio stovykla Lietuvoje atsisveikina iki kitų metų, kai stovyklautojams vėl pasiūlys tobulėti aikštėje ir už jos ribų.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.