Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Lukoševičius

Praėjęs Vaido Čepukaičio sezonas Panevėžio „Lietkabelyje“ priminė amerikietiškus kalnelius. Solidžiai startavęs 29-erių aukštaūgis lapkritį sulaukė svajonės išsipildymui tolygaus kvietimo į Lietuvos rinktinę, tačiau atėjus lemiamoms sezono kovoms jis didžiąją laiko dalį praleido ant atsarginių suolelio.

Vaidas Čepukaitis

Vaidas  Čepukaitis
Komanda: Utenos Juventus
Pozicija: C
Amžius: 29
Ūgis: 207 cm
Svoris: 104 kg
Gimimo vieta: Alytus, Lietuva

Dabar aukštaūgis grįžta į Uteną, į komandą, kuri tapo tramplinu aukštyn. 

„Juventus“ nariu tapęs aukštaūgis atvirauja, kad jo vaidmuo „Lietkabelyje“ pasikeitė su gruodį įvykusia trenerių kaita, kuomet išvykusį Artūrą Štalbergą pakeitė 54-erių specialistas Ramūnas Butautas.

„Panevėžyje paskutinius keturis mėnesius nejaučiau malonumo žaisti krepšinį, noriu jį vėl pajusti Utenoje, – tinklalapiui LKL.LT persikėlimo į Uteną motyvus dėstė Čepukaitis. – Sezono pradžioje viskas buvo labai gerai, tačiau su trenerių kaita pasikeitė ir mano vaidmuo ekipoje. Aš netikau naujo trenerio schemose ir viskas – tai paprasta. Taip jau būna, kad vieni žaidėjai tinka, o kiti ne.“

Atkrintamosiose varžybose Čepukaitis rungtyniaudavo vos po 8 minutes, o atėjus kovai dėl trečiosios vietos, vidurio puolėjas į aikštę žengė tik dvejose rungtynėse iš ketverių. Per visą mažojo finalo seriją centras aikštelėje išbuvo kiek daugiau nei 3 minutes.

Po trečiojo serijos mačo tuomet jis sulaukė ir Butauto kritikos strėlių, nutaikytų į krepšininko psichologiją.

„Čia gal reikėtų kalbėti apie psichologo tyrimus, – sezono finišo tiesiojoje apie Čepukaitį kalbėjo tuometis „Lietkabelio“ treneris. – Jis yra tikrai pajėgus krepšininkas, aš jam jaučiu simpatiją, tačiau treneris tave gali išmokyti varytis kamuolį, derinį, bet tau po oda nepalįs ir lyties nepakeis.

Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas

Pats žaidėjas turi susitvarkyti su savo nervų sistema, čia yra profesionalus sportas ir pasiteisinimų negali būti. Vaidas man yra simpatiškas, mėgstu jį kaip žaidėją ir jam pačiam reikia tvarkytis su galva.“

Praėjo du mėnesiai, o „Lietkabelį“ palikęs Čepukaitis nėra linkęs sutikti su buvusiu treneriu.

„Kai negauni progos pasireikšti, kaip gali išsimušti psichologiškai? Manau, kad tiesiog netikau trenerio schemoms“, – Butauto mintis komentavo „Juventus“ naujokas.

Dabar Čepukaitis grįžta į jam puikiai pažįstamą aplinką. Individualiai su Artūru Valeika sezonui besiruošiantis aukštaūgis keliauja į Uteną, kurioje yra rungtyniavęs trejus metus su pertraukomis.

„Buvo susidomėjimas iš kitų komandų, tačiau „Juventus“ rodė didžiausią norą. Niekada negalima nieko nubraukti, nes nežinai, kas gali nutikti, tačiau likti Panevėžyje noro jau nelabai buvo.

„Juventus“ galbūt tampa pagrindine mano karjeros komanda, pažiūrėjus kiek laiko ten žaidžiau. Utenoje aš visus pažįstu, niekas nenustebins – ten viskas žinoma ir smagu“, – sakė Čepukaitis.

Būtent Utenoje centras demonstravo geriausią karjeros krepšinį – 2016-2017 metų sezone, prieš persikeldamas į „Lietkabelį“, Čepukaitis per 23 minutes rinkdavo po 12,3 taško pelnyto taško (8 vieta lygoje), 6,7 atkovoto kamuolio (4 vieta) bei 14,9 naudingumo balo (4 vieta).

„Tai buvo vienas geriausių sezonų mano karjeroje. Noriu žaisti dar geriau, noriu, kad klubas iškovotų ir prizinę vietą.

Mano tikslas – pakabinti dar vieną nuotrauką Utenos arenoje“, – ryžto po sunkaus sezono Aukštaitijos sostinėje neslėpė alytiškis.

Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas

Čepukaitis tapo Utenos pergalių talismanu, rašoma „Juventus“ naujoko pristatymo tekste. Vidurio puolėjas su Utenos ekipa yra iškovojęs Lietuvos krepšinio lygos ir Karaliaus Mindaugo taurės bronzos medalius bei BBL Iššūkio taurę.

Po metų pertraukos į Uteną grįžtantis aukštaūgis ekipoje ras keletą pažįstamų veidų – „Juventus“ marškinėlius ir toliau vilkės Dovis Bičkauskis bei Arvydas Šikšnius, o komandą treniruos Žydrūnas Urbonas, kuris prie Čepukaičio dar užėmė trenerio asistento pareigas.

„Matėsi, kad Urbonas kažkada taps vyriausiuoju treneriu, – stratego potencialą įžvelgė centras. – Trenerio darbą praėjusiame sezone galima vertinti tikrai gerai. Kai pasikeitė strategai, tuomet „Juventus“ pagerino žaidimą. Urbono potencialas matėsi komandoje būnant ir man – jis visada patardavo, diskutuodavome kartu, jis karpydavo video medžiagas bei atlikdavo visą varžovų analizę.“

Rankoves atsiraitojęs „Juventus“ klubas tarpsezonyje jau įsigijo penkis krepšininkus bei su trimis žaidėjais pratęsė sutartis. Nors komanda ieško dar dviejų krepšininkų, tačiau ekipos komplektacija jau žavi naujausią jos pirkinį.

„Manau, kad tai gali būti viena stipriausių Utenos turimų ekipų, – „Juventus“ sudėties gaires įvertino Čepukaitis. – Nusimato, kad bus labai smagi komanda.“

Komentarai:
kas tavo agentai?
KODEL TU PO JUVES SEZONO NEVYKAI I UZSIENI?
2018-08-06
+2
Atsakyti
Anonimas
Dar nei kartą užsienyje nežaidęs

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-06
-11
Atsakyti
JR
Fiziškumo reikia daugiau, čeburėkų muset nevalgai Vaidai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-06
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.