Nuotr.: Facebook.com
Nuotr. Facebook.com
  • Saulius ir Mindaugas Kuzminskai prisijungė prie Molėtų „Ežerūno“ klubo valdybos

  • Saulius eis prezidento pareigas, o Mindaugas Kuzminskas bus valdybos narys

  • „Ežerūno“ treneriu bus šiuo metu Lietuvos šešiolikmečių vaikinų rinktinę treniruojantis Tomas Purlys

  • NKL pirmenybėse klubą šiuo metu valdo ir Renaldas Seibutis

Renaldas Seibutis nebebus vienintelis žinomas krepšininkas, valdantis NKL klubą. Lietuvos rinktinės gynėjas nuo šios vasaros vadovaus „Palangos“ komandai, o kitoje Lietuvos pusėje, Molėtuose, prie komandos valdymo prisijungs broliai Kuzminskai.

Čia vadžias į savo rankas labiausiai ims 36-erių metų karjerą jau baigęs Saulius Kuzminskas. Jaunesnysis jo brolis, Mindaugas, oficialiai bus valdybos narys ir taip pat stebės, kaip sekasi Molėtų „Ežerūno“ ekipai.

„Tiesiog visai netyčia susitikę išsikalbėjome su Eimantu (Narušiu, buvusiu „Ežerūno“ žaidėju ir vienu klubo vadovų, – aut.), jam kilo mintis pasiūlyti. Pasitariau su broliu ir nutariau, kad bus labai įdomu. Noriu padėti auginti klubą ir jaunimą, pritraukti rėmėjus, grąžinti į areną sirgalius“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo naujasis Molėtų komandos prezidentas Saulius Kuzminskas.

Praeityje tokių klubų kaip Vilniaus „Rytas“ ar Liublianos „Union Olimpija“ marškinėlius vilkėjęs buvęs centras savo karjerą baigė prieš trejus metus, 2015-aisiais.

Per šį laiką jis užsiėmė darbu su jaunimu – rengė individualias treniruotes bei kartu su broliu Mindaugu organizavo jaunimo vasaros stovyklas.

Tiesa, nuo jaunimo reikalų Saulius stengsis ir toliau neatsitraukti, galbūt ir pats prisidės patarimais savo valdomos komandos krepšininkams.

„Man nepatinka tas sausas apibrėžimas „klubo prezidentas“. Būsiu visapusiškas pagalbininkas: ieškosiu rėmėjų, gerinsiu klubo veiklą, bet tuo pačiu ir pats dalyvausiu procese, prisidėdamas prie jaunimo darbo“, – teigė Kuzminskas.

Nuotr. A.Čižos, ezerunas.lt

Jau aiškūs ir pirmieji brolių Kuzminskų valdomos komandos pokyčiai. „Ežerūną“ paliko dvejus metus ją treniravęs Gintautas Vileitą, o vairą perima šiuo metu Lietuvos šešiolikmečių rinktinę treniruojantis Tomas Purlys.

Jaunimo pagrindu sudarytoje komandoje bus ir du patyrę mohikanai – 36-erių Marius Pociukonis ir ir jo bendraamžis Raimundas Ambrulaitis.

„Norime turėti ir daugiau jaunimo. Molėtai, atrodo, mažas miestelis, tačiau per pastaruosius metus iš čia išėjo gerų žaidėjų. Galiu paminėti Dovį Giedraitį, kuris dabar tobulėja Madride („Estudiantes“ komandos jaunimo sistemoje – aut.)“, – tikino Kuzminskas.

O kokia bus Milano „AX Armani Exchange“ ir Lietuvos rinktinės puolėjo Mindaugo Kuzminsko veikla klube?

„Brolis oficialiai yra valdybos narys, tačiau sezono metu jis prie veiklos prisidės labiau epizodiškai, – šyptelėjo Saulius. – Žinote, šioje karjeros stadijoje daugiau tikėtis būtų sunku. Bet jis prisidės ir savo patarimais, aktyviai viską stebės iš šalies. Mindaugas prisidės tiek žiniomis, tiek savo vardu.“

Mindaugo Kuzminsko laukia itin aktyvus vasaros finišas. Jau netrukus vilnietis paliks Lietuvą ir išvyks sezonui ruoštis į Italiją, tačiau po kurio laiko jis vėl grįš į tėvynę, kur sportuos su nacionaline ekipa. 

Nepaisant užkrautos darbotvarkės, broliai jau spėjo apsikeisti juokeliais apie galimą Mindaugo debiutą ir Molėtų ekipoje.

„Tai aišku, – prapliupo juokais Saulius, paklaustas apie tolimesnius brolio karjeros planus. – Būtų smagu, kad ir Mindaugas prisijungtų, bet jam dar anksti. Na, juoko forma pakalbame, bet tai padaryti jis visada suspės. Bent jau artimiausius penketą metų jo Molėtų arenoje su apranga veikiausiai nepamatysime.“

Komentarai:
Galvoju
Jei Janisiaus ausys cia kyso , tai negerai
2018-08-16
-7
Atsakyti
djgaffer
Džiugu,kad vis daugiau žaidėjų perima klubų valdymus.Jų sukaupta patirtis ir garsus vardas labai padės klubui.O Saulius išvis galės visiškai susikoncentruoti į darbą,nes karjerą jau baigęs.Tik jau užkniso tie klausimai apie žaidimą klubuose prieš karjeros pabaigą.Juko forma aišku,bet kiek galima tuos klausimus uždavinėt.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-16
-4
Atsakyti
Paparazzi
Super tai, kad kašio klubų valdymus perima tai suprantantys ir krepšinyje visą gyvenimą praleidę žmonės, o ne buratinai, kurie duoda pinigus ir skirsto lapelius treneriams su keitimais. Tokie veidai kaip Kuzminskai klubo valdyme leis lengviau surasti rėmėjus. Ežerūne ne tik Giedraitis atsiskleidė, bet ir Lukošiūnas (db Šiauliai), Adomavičius (nuo kito sezono Žalgiris 2), Lukošius ir čia nemažas Ginto Vileitos nuopelnas.
2018-08-16
+4
Atsakyti
La
Broliai be kiauśiai kažka bando sukti... Šokėju paimkitniš Vilniaus daugiau žmoniu bus sporto salei!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-16
-1
Atsakyti
tadas
Purlys treneris, nebejuokinkit.
2018-08-15
-6
Atsakyti
Smushas
Olimpas turėtų būt tik vienas, legendinis Plungės Olimpas!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-15
-6
Atsakyti
to nikodemas
Sutinku siuo atveju. Nesuprantu sito ejimo. Kazkaip noretusi skaidresnio zmogaus...
2018-08-15
+8
Atsakyti
Ukmerge
Ukmerges olimpa paimkit☺

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-15
Atsakyti
Viešųjų ryšių akcija ir tiek. Kuzminkai bus tik veidelis savo pinigų nei cento įneš kaip jau tapo tradicija reketuos savivaldybę ir vietos verslininkus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-15
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.