Nuotr.: youtube.com
Nuotr. youtube.com

Vienas geriausių savo kartos JAV krepšininkų 18 metų 206 cm ūgio Darius Bazley NBA naujokų biržai ruošis neįprastu būdu – pats treniruosis individualiai.

Krepšininkas šiais metais baigė mokyklą ir planavo keltis mokytis bei žaisti į Sirakūzų universitetą, tačiau dar kovo mėnesį šios minties atsisakė.

Tuomet krepšininkas svarstė persikelti į NBA G lygą. Iki šiol nė vienas NBA kalibro talentas po vidurinės nėra bandęs patekti į stipriausią pasaulio lygą atstovaujant dukterinės NBA lygos ekipai.

Vis tik puolėjas pakeitė savo mintis ir nusprendė NBA naujokų biržai ruoštis individualiai.

„Tu negali kilti aukštyn šioje lygoje. Jei žaisi gerai – to buvo tikėtasi, jei žaisi blogai – tu nesi pasiruošęs žaisti NBA. Štai ką jie pasakys, tačiau man geriausias būdas yra ir toliau dirbti ir tobulėti, – savo nuomonę reiškė Bazley. – G lyga yra vienintelė lyga, kur pergalės nėra svarbiausias dalykas, dauguma žaidėjų ten ne tik žaidžia komandai, bet žaidžia už save tikėdamiesi tinkamai pasirodyti NBA skautams. Toks požiūris man netinka.“

Kitų metų vasarą ESPN 18-os metų kylančiai žvaigždei prognozuoja 18-tą šaukimą. Tad artėjantį sezoną Bazley progresas bus stebimas pro padidinamąjį stiklą ir sėkmės atveju spėjama, kad tokį kelią ateityje vis dažniau rinktųsi JAV talentai.

Panašų kelią į NBA lyga praėjusiais metais jau buvo pasirinkęs Mitchellas Robinsonas, kuris atsisakė savo įsipareigojimų Kentukio universitetui ir naujokų biržai ruošėsi individualiai.

Galiausiai jis buvo pašauktas 36-uoju šaukimu ir, sėkmingai pasirodęs Las Vegaso Vasaros lygoje, pasirašė dvejų metų kontraktą. Panašų kelią buvo pasirinkęs ir Thonas Makeris, kurį po vidurinės mokyklos „Bucks“ ekipa pašaukė dešimtuoju šaukimu.

Terrance‘as Fergusonas yra dar vienas žaidėjas, kuris, vietoje žaidimo koledže, sezoną praleido Australijoje ir 2017-tų metų vasarą naujokų biržoje savo pavardę išgirdo 21-asis.

Krepšininko žaidimo epizodai:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.