Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Auškelis
Nuotr. Fotodiena.lt/J.Auškelis

Mindaugas Kuzminskas iš Milano „AX Armani Exchange“ į Lietuvos rinktinę atvyko pakilios nuotaikos – jį klube pradžiugino pamatyti žaidimo pokyčiai.

Gerokai sudėtį atnaujinusi komanda, anot lietuvio, dabar labiau stengiasi rodyti komandinį krepšinį, o toks yra labiau priimtinas ir Kuzminskui.

„Kol kas viskas gerai. Džiaugiuosi, nes žaidžiame draugiškiau nei pernai, vaikšto kamuolys. Rūbinėje atmosfera yra tikrai nebloga, o lūkesčiai – aukščiausi. Sezonas gali būti gerokai geresnis nei praėjęs“, – optimistiškai kalbėjo Kuzia.

Tiesa, lietuviui ir toliau teks daugiausiai laiko praleisti sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, nors pats krepšininkas dar kartą pakartojo, kad geriausiai jaučiasi trečioje pozicijoje.

– Ar Milano komanda lengvai išleido į rinktinę?
– Labai paprastai. Būtų leidę mus ir nuo rugpjūčio 30 dienos. Jie į rinktinės reikalus žiūri geranoriškai ir man dėl to yra džiugu. Džiugu, kad federacija su jais sukontaktavo, sutarė dėl treniruočių proceso ir fizinio rengimo. Dėl to bus naudos ir rinktinei, ir klubui.

– Kaip manote, kodėl Eurolygos klubai į rinktines išleidžia skirtingai?
– Natūralu, kad jie yra darbdaviai, jie moka pinigus ir yra atsakingi už savo rezultatus. Jeigu jiems sezonas nepasiseks, jie negalės kaltinti to, kad išleido žaidėjus į rinktinę. Aš žiūriu į savo kiemą ir dabar džiaugiuosi, kad mus išleidžia. Dėl kitų langų neaišku, bus sunkiau, nes bus prasidėjęs sezonas.

– Kaip rinktinė gali atrodyti su esama sudėtimi?
– Neprisimenu metų, kai rinktinė būtų stipriausia. Visada trūksta traumuotų žaidėjų, kitų galbūt neišleidžia. Esame krepšinio šalis ir yra galimybė atsiskleisti kitiems krepšininkams. Jie gali įrodyti, kad yra verti žaisti rinktinėje.

– Ar jau aišku, koks bus paties vaidmuo?
– Turėjome vieną treniruotę ir manau, kad pagrindinė pozicija bus ketvirta, kadangi neturime daug aukštaūgių. Tuo pačiu, manau, kad turėsiu galimybę ir trečioje pozicijoje pažaisti. Esu lengvasis krašto puolėjas ir šioje pozicijoje labai norėjau žaisti, bet suprantu situaciją ir turiu prisitaikyti.

– Milane tokia pati situacija?
– Taip. Kalbėjau ir su klubo prezidentu, ir su treneriu. Jie nori, kad pradėčiau žaisti kaip sunkusis krašto puolėjas, o vėliau pasislinkti į trečią poziciją. Kalbos yra tokios, kad žaisiu per dvi pozicijas, įmanoma ir per tris.

– Sekmadienį nepavyks sužaisti prieš bičiulį Kristapą Porzingį. Ar teko su juo kalbėti?
– Taip. Jam reabilitacija sekasi labai gerai, net pagal savo atsigavimo tempą galėtų jau žaisti, bet natūralu, kad jis turi žiūrėti į savo ateitį. Manau, kad ir „Knicks“ jam dar ilgai neleis žaisti, nes visi žiūri į ilgalaikę perspektyvą.

– Ar žaidėjai nelieka atpirkimo ožiais, kad jie patys turi tartis su klubu dėl išleidimo?
– Aš manau, kad čia net nėra tarimasis. Kontaktuoja federacija su klubu, tačiau pastarieji negali uždrausti vykti į rinktinę. Bet jeigu iš klubo prieina ir sako „Klausyk, mes nenorime, jog važiuotum“, tai toks ir tarimasis... Sakoma, kad žaidėjas nenori, bet taip tik yra sakoma. Aš manau, kad visi yra protingi ir puikiai supranta situaciją. Klubai neturi oficialaus sprendimo, bet tai priklauso nuo jų.

Komentarai:
TDaY
Mikimauzas, atbanink IP kita mano

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-07
Atsakyti
TDaY
Test

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-07
+1
Atsakyti
rinktinej sabonis pf pas mus zais,o kuzia sf.tik beda kad klube stumiamas i kita pozicija.priekis rinktines atrodo labai solidziai,o gyneju linija deja visiska tragedija palyginus su kokiais ispanais,prancuzais ar serbais.nuo kroatu irgi nusimato +10 minimum
2018-09-07
-15
Atsakyti
bimbom
Jei zais dinamiskiau ir protingiau, tai tik sveikintina, JAV kiek jau metu taip zaidzia, kai realiai uztenka vieno mobilesnio auksto su galva ir valio, ta tradicini besmegeniska sukima reikejo pamirsti jau keliolika metu atgal, kai imetineja ant uselio krastams, tie po to drozias nugara..
2018-09-07
+7
Atsakyti
www
video ?
2018-09-07
+9
Atsakyti
djgaffer
Nėra pas mus kam PF žaist,tai tenka Kuziai ten slinktis.Bendžius turbūt tą patį darys.Juk Adomaičiui geriau pyktis su D-MO,nei jį kviesti ir kamšyti spragas.Gerai,kad Kuzia jau ne kartą PF žaidęs,tai jam nebus čia kažkas neįprasto.Draugiškose taip pat gerai žaidžia,tai forma nebloga pas jį.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-07
Atsakyti
Prisiminimai
kai tokie zaidejai kaip D-Mo treneriui netinka 4oj pozicijoj, tai tenka Kuziai skyles kaisioti.
2018-09-07
+1
Atsakyti
Qw
To rr, paziurek i rinktines sudeti ir suprasi, kodel kuzminskas bent puse savo zaidimo laiko bus ketvirtu nr. Tad ant rinktines nestumk. Kas del Armani tai va ant ju galima pastumti. Jie turejo formuoti komanda taip, kad kuze bent 3/4 laiko zaistu kaip Sf, ir tik retkarciais mobiliame penketuke kaip Pf. O dabar jie prisipirko sf zaideju, ir kuzei daugiausiai reiks zaist pf. Cia turetu geriems lietuviams buti pamoka, kad i Armani geriau neit.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-07
+1
Atsakyti
Kuziai
Per letas jis dabartiniam kasyke kaip sf

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-07
+2
Atsakyti
rr
Kuzia atsiskleidė visu gražumu budamas tračias numeris, bet jis vėl stumiamas ten, kur duos mažiau naudos.
2018-09-07
-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.