Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas
  • Iš 32 būsimų pasaulio čempionato dalyvių kol kas aiškios 6 rinktinės – Kinija, Vokietija, Graikija, Čekija, Nigerija ir Tunisas

  • Lietuvai, Prancūzijai, Ispanijai, JAV, Australijai ir Argentinai atrankoje beliko sutvarkyti formalumus

  • Atrankos nusivylimais pretenduoja tapti slovėnų ir kroatų pasirodymai

Lietuvos rinktinė jau šį vakarą gali užsitikrinti kelialapį į pasaulio čempionatą Kinijoje ir tapti ketvirtąja komanda iš Europos, pasiekusia šį tikslą.

Šiuo metu bilietus į Kiniją kitiems metams jau turi Čekijos, Graikijos ir Vokietijos rinktinės. Greta jų, be Lietuvos, yra ir dar keletas ekipų, kurios per artimiausius langus veikiausiai taip pat prisijungs prie šios kompanijos.

Jei šiandien Ukraina išvykoje nusileis Juodkalnijai, o ispanai nugalės latvius, Sergio Scariolo auklėtiniai taip pat taps garantuoti dėl savo dalyvavimo čempionate Kinijoje.

Beje, kaimynai latviai I grupėje turi 5 pergales, tačiau kol kas iki savo vietos planetos pirmenybėse ši komanda dar turi pakovoti. Kol kas šioje grupėje latviai žengia treti. 

K grupėje formalumus teliko sutvarkyti Prancūzijos rinktinei, kuri per aštuonerias rungtynes pralaimėjimą patyrė tik kartą. Šansą išsikovoti bilietus prancūzai dabar turės lapkritį – artimiausiame mače su Čekijos rinktine.

Europos zonos atrankoje didžiausiais nusivylimais gali tapti Europos čempionė Slovėnija bei Kroatija. Pirmieji I grupėje turi viso labo 2 pergales, o tvarkaraštis jų taip pat neglosto. Klysti negalinčios komandos priešakyje dar laukia dvejos rungtynės su turkais bei ukrainiečiais ir mačas su Latvija.

Kroatijos situacija yra kiek palankesnė. Šį vakarą Draženo Anzulovičiaus komanda keliauja į Lenkiją, o kol kas juos nuo trečioje vietoje esančių vengrų skiria tik viena pergalė. Tiesa, po šio vakaro susitikimo kroatai turės verstis be NBA žaidėjų, o tai šioje atrankoje Kroatijai daryti sekasi sunkiai.

Iš viso pasaulio čempionate Kinijoje kitais metais dalyvaus 32 komandos. Pasižvalgykime, kam šis tikslas jau tapo ranka pasiekiamu.

Nuotr. Fiba.com

Afrika

Šiame žemyne kitos vasaros planus dėliotis jau dabar gali Nigerijos bei Tuniso federacijų vadovai.

Tel Avivo „Maccabi“ gynėją Michealą Rollą ir NBA duonos ragavusį Salah Mejri turintys tunisiečiai per devynerias rungtynes E grupėje nepatyrė nė vienos nesėkmės ir yra nepavejami.

Kita analogišką rezultatą rodanti komanda – Nigerija. Itin arti patekimo į pasaulio čempionatą yra ir Senegalo rinktinė, per devynis susitikimus pralaimėjusi tik dukart.

Afrikos žemynui pasaulio čempionate iš viso skirtos penkios vietos.

Nuotr. fiba.com

Azija

Iš šio žemyno kol kas garantuotą vietą turi tik Kinija, kuri pasaulio čempionate dalyvaus šeimininkės teisėmis. Kita vertus, klausimų po truputį mažėja ir abiejose grupėse.

Atrankos turnyrą įveiks dar 7 komandos – pateks po 3 komandas iš grupių ir viena geriausiai pasirodžiusi ketvirtą vietą grupėje užėmusi komanda.

Ant slenksčio jau yra po 6 pergales iš 7 galimų turinčios Australijos, Irano, Naujosios Zelandijos ir Libano komandos.

F grupėje Filipinus išstumti iš trejetuko tyko Japonijos ir Kazachstano komandos, turinčios po 3 laimėjimus. Tuo metu kitame pogrupyje trečia žengianti Pietų Korėja ir Jordanija turi po 5 pergales. Aršiausios šių rinktinių kelialapių dalybos dar tik laukia.

Nuotr. Fiba

Amerika

Amerikos zonos komandoms pasaulio čempionate skirtos 7 vietos.

Nepaisant skaudaus pralaimėjimo Meksikos rinktinei, mažai abejotina, kad JAV rinktinės pozicijos dar gali susvyruoti, mat Jeffo Van Gundy auklėtiniai turi 6 pergales iš 7 galimų.

Čia pat šalia amerikiečių rikiuojasi ir tokį patį rezultatą rodantys Argentinos atstovai. 

Šioje E grupėje kitoms komandoms situacija atrodo gana įtemptai. Pavyzdžiui, trečią žengiantį Puerto Riką su penkiomis pergalėmis nuo paskutinės komandos, Meksikos, skiria tik du laimėjimai. 3 pergales taip pat turi ir Panama, o Urugvajus – 4.

Kitoje Amerikos zonos grupėje kiek netikėtai aukštai žengia Venesuela, su 7 pergalėmis besirikiuojanti pirma. Šiąnakt rungtynes žais ir kanadiečiai, kurie pergalės Čilėje atveju susigrąžins pirmąją vietą. Laimingame trejetuke tvirtai laikosi ir šešiskart laimėję brazilai. Už trejeto ribų grėsmę minėtoms komandoms grupėje kelia tik Dominikos Respublika, turinti 5 laimėjimus.

Žemiau žengiančios Mergelių salos ir Čilė praktinių galimybių prasibrauti į pasaulio čempionatą beveik nebeturi.

Komentarai:
As
As nesuprantu kodel cekai uzsitikrino su 7-1 ju grupei suomiai su rusais turi 4-4 tai jei suomiai ar rusai visas laimi tures 8-4 o cekai visas pralose tures 7-5

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-17
-3
Atsakyti
www
Patrauk ranka nachui
2018-09-17
+4
Atsakyti
Anonas to "nu va"
Persistengi truputį. Reikia užsitarnaut, kad žaist rinktinėje, o ne už gražias akis kviečia ir akivaizdu, kad jokių U18 čia nebus. O pasakymas, kad kažkokius jaunuolius pakvietus žaist už Lietuvą, jie staiga ant žemės nusileis, tai čia apskritai absurdas. Gavę tiek dėmesio kaip tik sužvaigždėtų.

Iš tokių, kuriuos tikrai labai norėtųsi pamatyti rinktinėje pagaliau yra Birutis, Kulboka ir galbūt Sedekerskis (nors tas kažkaip nespindi paskutinius kelis metus). Bet tik Kulboka nežais Eurolygoj ir realius šansus turėtų.

Kitiems (Jokubaitis, Sirvydis) dar per anksti, nes jie tarp vyrų dar visiškai nieko neįrodė.
2018-09-17
-1
Atsakyti
nu va
As tai matau gera proga jaunima apsaudyt varzybose su vyrais. Jei Lietuva snd laimi tai uzsitikrina vieta pasaulio cempe, o bus dar likusios 4 varzybos atrankinese jei neklystu. Mums ju rezultatas nesvarbus o ir langai nepatogus tai galetu federacija nusprest kad tarkim u-18 atstovauja ar koks perlas :))) Juanimui butu gera proga patirties igaut o svarbiausia nusileist ant zemes pamacius savo lygi su vyrais losiant nes dabar jau pacukai 15 metu nosi uzriete vaiksto
2018-09-17
+5
Atsakyti
djgaffer
Iš netikėtai nustebinusių čekus reikia paminėti.Aišku,jų grupė lengva buvo pirmam etape,kur ir susirinko beveik visas pergales.Bet tai nenuginčija fakto,kad jie pirmą kartą žais PČ ir ten tikrai nebus patrankų mėsa.O iš nuvylusių aišku kroatus su slovėnais reikia išskirti.Jei pirmi dar nemažai šansų turi,tai slovėnams praktiškai šakės.Ir taip PČ gali būti be Europos čempionų.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-17
-2
Atsakyti
Užtenka tik Lietuvių pergalės ir žemiau 3 vietos nenukris. Kroatija su Vengrija per ateinančius langus dar 2 kartus žais, tai bent viena tikrai turės 5 pralaimėjimus
2018-09-17
-3
Atsakyti
...
Aj Olandai 5 pergalem atsiliks tai jokiu sansu nebetures aplenkt.
2018-09-17
-11
Atsakyti
...
Lietuviam nebesvarbus kiti rezultatai jei snd laimi. Lenkai su kroatais atsilieka 4 pergalem ir tarpusavy zais 2 kartus dar, olandus iveikus irgi 4 pergalem atsiliks likus 4 rungtynem, vengrus iveike abu kartus taigi jie irgi neaplenks. Snd laimi ir garantuota vieta turi.
2018-09-17
+2
Atsakyti
anonimas
Lietuvai užtenka pergalės, tiesiog paskaičiuokite netingėkit :)
2018-09-17
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.