Nuotr.: AFP - Scanpix
Nuotr. AFP - Scanpix
  • Pirmą kartą į ESPN reitingą patekusiam Domantui Saboniui buvo skirta 89-oji vieta

  • 2017 metų NBA pirmasis šaukimas Markelle'as Fultzas liko 93-as

  • Kristaps Porzingis – 58-as, o Luka Dončičius – 63-as

  • Jonas Valančiūnas tarp 51-100 reitingo pozicijų nepateko

Pasitinkant naujojo Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezono startą, JAV žiniasklaida Domanto Sabonio adresu toliau siunčia kylančius lūkesčius. Šį kartą sporto naujienų gigantas ESPN 22-ejų puolėją įtraukė tarp šimto geriausiųjų, kai po debiutinio sezono Oklahomos „Thunder“ ekipoje lietuvis į šį reitingą nepateko. 

Lūžio metai Indianos „Pacers“ gretose Saboniui leido įsitaisyti 89-oje vietoje. Anksčiau skelbtame „Sports Illustrated“ reitinge jis užėmė 79-ąją poziciją.

„Victoras Oladipo nebuvo vienintelis žaidėjas, kuris stebino savo progresu pasikeitus aplinkybėms. Jo komandos draugo Sabonio efektyvumo šuolis kartais buvo didžiausias iš visų, o rezultatyvumo ir atkovotų kamuolių rodikliai išaugo dvigubai. Domanto ir Victoro žaidimas du prieš du buvo mirtinas – jie generavo po 1,19 taško per ataką, daugiausiai iš visų“, – pridedama prie Sabonio.

Toliau už jo liko prancūzas Nicolas Batumas (91-oji vieta), 2017-ųjų pirmasis NBA šaukimas Markelle'as Fultzas (93-oji), turkas Enesas Kanteris (95-oji), 2015-ųjų 10-as šaukimas Justise'as Winslow (96-oji) ir prancūzas Evanas Fournier (99-oji). 

Atskleistoje 51-100 pozicijų reitingo viršūnėje – Marcas Gasolis, per metus iš 29 vietos nusiritęs į 51-ąją. Dario Šaričius – 57-as, Kristaps Porzingis – 58-as, Goranas Dragičius – 61-as, Lonzo Ballas – 62-as, o debiutui besiruošiantis Luka Dončičius – 63-as.

„Vienas rimčiausių kandidatų laimėti NBA naujoko titulą ir labiausiai pasiruošęs NBA iššūkiui iš pakviestųjų naujokų biržoje, – atsiliepiama apie Dončičių. – Jis Dalase turėtų pildyti statistinį protokolą grasindamas trigubais dubliais. Dėl jo rezultatyvumo neabejojama, bet taip pat jis gali pirmauti ir pagal rezultatyvius perdavimus, DeAndre Jordanui ir aplink jį esantiems metikams atakuojant krepšį. 

Luka jau dabar priverčia sukioti galvas Dalase dėl savo galimybių atlikti perdavimus, tad devyniolikmetis turėtų padėti „Mavericks“ laimėti kur kas daugiau rungtynių nei dauguma tikisi.“

Toronto „Raptors“ atstovaujantis Jonas Valančiūnas į šią reitingo dalį nebuvo įtrauktas. Pernai jis apskritai nepateko į ESPN apžvalgininkų akiratį.

Komentarai:
anon
Nebus Valanciuno ir siemet simtuke, kas parodo kad sitas ESPN reitingas debiliu sudaromas. Paskelbtos vietos nuo 31-50 ten Jono nera, todel auksciau jau jo nebus.
2018-09-19
-8
Atsakyti
Mar
Salykim Saboniukas nusipelne, bet kad Donciciui iskart toki auksta reitinga skiria tai keista, as ir pats esu Donciciaus gerbejas bet nu dar nesuzaides nei vieno maco ir ale yra geresnis uz kitus 400 krepsininkus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-18
+1
Atsakyti
Štai ką reiškia atkaklus kryptingas darbas!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-18
+12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.