Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Artėjančiam 2018-2019 metų sezonui didžiausią klubo istorijoje biudžetą surinkęs Kauno „Žalgiris“ bus turtingesnis negu visi kiti 9 Lietuvos krepšinio lygos klubai kartu sudėjus.

Kauniečiai savo pinigų kraitį per metus padidino nuo 8,5 mln. eurų iki 10,7 mln. eurų ir pasiekė neregėtas aukštumas. Kauno savivaldybė komandai skirs 2 mln. eurų.

Palyginimui, visos kitos devynios LKL ekipos planuoja surinkti apie 10,43 mln. eurų. Visos penkios turtingiausios LKL komandos praėjusį sezoną atitinkamai užėmė pirmąsias penkias vietas turnyrinėje lentelėje.

Vienintelis Vilniaus „Rytas“ kol kas neatskleidžia savo biudžeto, kadangi jį planuoja pristatyti specialioje spaudos konferencijoje. Visgi, „BasketNews.lt“ žiniomis, jis sieks apie 4 mln. eurų. Praėjusį sezoną klubas turėjo 4,2 mln. eurų biudžetą.

Tiesa, sumažėjusi suma nereiškia, kad „Rytas“ buvo labiau suvaržytas tarpsezonio žaidėjų turguje. „BasketNews.lt“ žiniomis, naujieji komandos savininkai prieš metus rado itin išpūstus krepšininkų kontraktus, todėl ieškojo būdų juos nutraukti arba sumažinti, be to, klubui reikėjo mažinti skolas.

Dabar žaidėjų, su kuriais sutartis sudarė ankstesnė valdžia, nebeliko nė vieno. Paskutinis klubą paliko Benas Madgenas, su kuriuo kontraktas buvo nutrauktas abipusiu sutarimu.

Trečias turtingiausias LKL klubas – Klaipėdos „Neptūnas“. Uostamiesčio ekipos vadovai atskleidė, kad artėjantį sezoną turės 1,5 mln. eurų biudžetą. Daugiau nei trečdalį jo sudarys savivaldybės parama – 526 tūkstančiai eurų.

Visgi Klaipėdos klubo vadovai visų pinigų žaidėjų atlyginimams, taip pat komandos ir administracijos išlaidoms skirti negalės, kadangi dalis sumos bus skirta skolų padengimui.

Ketvirtas pagal piniginės storį rikiuojasi Panevėžio „Lietkabelis“. Anot klubo direktoriaus Martyno Purlio, ekipa surinks apie 1 mln. eurų biudžetą. 300 tūkst. eurų bus gauti iš Panevėžio miesto savivaldybės.

Penktoje vietoje – „Šiaulių“ komanda, kuri, kaip teigė direktorius Mindaugas Žukauskas, planuoja surinkti apie 750 tūkst. eurų biudžetą. Iš jų 330 tūkst. eurų sudarys savivaldybės parama komandai. Tinklalapio „BasketNews.lt“ šaltinių duomenimis, „Šiauliai“ praėjusią vasarą už Donato Sabeckio išpirką gavo 30 tūkst. eurų.

„Šiauliai“ išlaikys ir savo dublerių komandą Joniškio „Delikatesą“, taip pat skirs pinigų skolų grąžinimui, kurios iš ankstesnių sezonų siekia šešiaženklę sumą. 

Šeštas turtingiausiųjų sąraše – Utenos „Juventus“ klubas. Ekipos direktorius Eimantas Skersis atskleidė, kad komanda disponuos 730 tūkst. eurų biudžetu. Ekipai 285 tūkst. eurų bus skirta iš savivaldybės.

7-8 vietomis dalinasi Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir Kėdainių „Nevėžis“, kurie, anot komandų vadovų, planuoja surinkti po 700 tūkst. eurų. Pasvaliečiams savivaldybė skirs 140 tūkst. eurų, o Kėdainių ekipai – 183 tūkst. eurų.

Devintoje vietoje atsidūrė Prienų „Skycop“. Komandos direktorius Adomas Kubilius teigė, ekipa planuoja surinkti apie 600 tūkst. eurų siekiantį biudžetą. Iš savivaldybės bus skirta 250 tūkst. eurų.

Mažiausią biudžetą artėjantį sezoną turės Alytaus „Dzūkija“, kuri, direktoriaus Antano Sakavicko teigimu, yra suplanavusi surinkti 450 tūkst. eurų. Minimalus LKL komandos biudžetas turi būti 400 tūkst. eurų.

LKL klubų biudžetai artėjančiam sezonui:

Vieta  Klubas  Biudžetas
1. „Žalgiris“ 10,7 mln. eurų
2. „Rytas“ 4 mln. eurų
3. „Neptūnas“ 1,5 mln. eurų
4. „Lietkabelis“ 1 mln. eurų
5. „Šiauliai“ 750 tūkst. eurų
6. „Juventus“ 730 tūkst. eurų
7-8. „Nevėžis“ 700 tūkst. eurų
7-8. „Pieno žvaigždės“ 700 tūkst. eurų
9. „Skycop“ 600 tūkst. eurų
10. „Dzūkija“ 450 tūkst. eurų

Komentarai:
Dievas
Oi, tik nestumkit jus cia per daug, man asmeniskai pernai dauguma ryto ir zalgirio macu buvo tikrai geri, itampa, gynyba, taktikos, draskymasis, primine tuos senus gerus laikus siek tiek, tikiuosi siemet irgi bus bent jau i ta puse

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-20
+15
Atsakyti
Anonimas
netikiu kad rytuko vos 4 ir kad Skycop tik 600k.
2018-09-19
-12
Atsakyti
pataikes_tritaski
cia jums rimtai idomu ziureti tas kovas del trecios vietos ? :DD nu nach :DD

Ta prasme jums rimtai idomus toks cempas kuriame akivaizdus pirmosios vietos laimetojas ??
2018-09-19
-5
Atsakyti
xxx
lietkabelio manau yra didesnis biudzetas, netikiu kad su 1mln surinko konanda tokia. manau ir dzukai turi didesni...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-19
Atsakyti
Et
Žalgirio biudžetas išsipūtė, o dėl pajėgumo tai klausimas. Kodėl išsipūtė biudžetas, tai labai paprasta: liko Šaras (kiek ten berots 880k euriukių, kada kas tokią algą Žalgiryje gavo?), Ulanovas, Daviesas, Waitas, Jankūnas tai jau didžioji algų dalis, o ir kiti ne už ačiū. Tikiuosi rezultatas bus koks top8 ar bent jau top10 ir nereiks kitam sezone tikėtis, kad jaunimas su stipriu veteranu Jankūnu kažkaip garbingai sužais Eurolygoje, nes pinigai išnaudoti keliems sezonams į priekį kaip buvo 2013 m.
2018-09-19
-7
Atsakyti
To pataikes tritaski
Taigi pats idomumas kai neptunas ar kabelis sudauzo 4 kartus turtingesni ryta, jei tau nepatinka tai ziurek nkl arba rkl, nes nba irgi yra ryskus favoritas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-19
+3
Atsakyti
to NBA7
Durneli, kiek dar metu cia prognozuosi nesamones? Kada tavo raudona mesla papildys Josh Owens bei Payton Siva kaip zadejai? Vel apsisikai?
2018-09-19
+10
Atsakyti
To NBA7
Sauk acetono kaip tikras vilnietis ka ten tie ratai. Tabore naujausia mada dabar.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-19
+5
Atsakyti
NBA7
velnias, baigesi ratu veikimas. dabar dar traukuliai prasidejo. gal kas zinot kur gaut? tokia gera vizija buvo ir baiges veikimas. gyvenu uzpaliuos. kai ratu prisivalgau tai atrodau kai vilnietis
2018-09-19
-12
Atsakyti
NBA7
Šūdas tas Žalgiris, artimiausius 20metu LKL dominuos Vilniaus Rytas ir ims 1vieta pastoviai, anot Kleizos Rytas kopijuos San Antonio Spurs komandos modelį infrastruktūra,skautinga, bus pastatyta nauja Super Dome Arena, komandos biudžetas visa laiką bus didesnis už Žalgirio keliais mln, vistik Vilnius sostinė o ne kaimas Kaunas. Žalgiris liks tik šešėlis niekam neįdomus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-19
+2
Atsakyti
faktas kad zalgiris visai kitoje lygoje zaidzia ir taip bus kol vilnius nesuburs padorios komandos.dabar panasu kad einama ta linkme ir po 2-3 metu su 6-8mln biudzetu vilnius jau galetu mesti issuki kaunui.na o visos kitos komandos kaposis tik del bronzos.
2018-09-19
+7
Atsakyti
cha
daleiskim LKL yra bokso ringas tai tame ringe yra zalgiris boksininkas o rytas kriause. zalgiris kazkur ir su kazkuo turi treniruotis
2018-09-19
+8
Atsakyti
pataikes_tritaski
tai kame idomumas kai zinai jog viena komanda tik ji gali laimet be jokios konkurencijos, ir kuri turi pastoviai daugiausia babkiu nei visi kartu sudejus. Tai kame cia idomumas ? Na nebent snargliui pienburniui idomumas.
2018-09-19
+6
Atsakyti
ka
ei ekspertai atsibuskit. zalgiris jau senei nezaidzia lkle. zalgiris treniruojas lkle. o lideriai ilsisi lkle. o jai kam neidomu del zalgirio lkl ziuret tai neziurekit. as kaipnors istversiu neidomu lkl. jau geriau neidomus lklas, bet idomi eurolyga. greitu laiku eurolyga bus uzdara kaip nba o lklai bus dubleriam treniruotis, kad pakliut i zalgiri ir eurolyga. pakentekit dar kokius 3metus ir galesit laimet lkle pries zalgirio dublerius ir buti pirmi.
2018-09-19
-6
Atsakyti
Poltergeistas

išmeti tas tris ir kas toliau? Ką vietoj jų priimi? O gal palikti tik tas likusias ir taip populiarint krepšinį Lietuvoj? O gal perkelti į mokyklų sales (žinoma, tik tų, kurių grindys po lietaus nėra šlapios)?

Dar keistesnė man tavo kalba apie parazitus. Šitoj vietoj labai daug kas tau išvardintų visai kitus parazitus...
2018-09-19
-5
Atsakyti
to pataikes_tritaski
lkl idomus ir konkurencingas kaip niekad iki siol, visada idomu ziuret kaip pusfinalyje rytukui spardo uzpakalius 4 karus mazesnius biudzetus turincios komandos
2018-09-19
-14
Atsakyti
"Paskutinę vietą klubas užėmė bet kažkokias užkulsiniais susitarimais susitarė"

Aha, sumokejo Garliavai kad Vycio akciju nepirktu:D
2018-09-19
-9
Atsakyti
TDaY
Bepigu su tokiu skirtumu dziaugtis LKL laimejus :D man juokingiausia kai jie svencia kaip olimpines laimeje LKL cempionu titula :Dd

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-19
-13
Atsakyti
pataikes_tritaski
Del to ta LKL jau eile metu praktiskai neidomi, nes tik prasidejus sezonui zinai kas laimes ta pirma vieta. Jokios konkurencijos nera, na isskyrus ta trecia vieta, kuri siaip niekam neidomi.
2018-09-19
-9
Atsakyti
To lkl
Zalgiris didziuojasi pergalemis Eurolygoje, kur jo biudzetas buvo antras nuo galo praejusi sezona. Laimeti LKL yra tiesiog minimalus reikalavimas. Taip, pinigai reiskia daug, bet kaip pats Zalgiris ir irode toli grazu ne viska.
2018-09-19
-17
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.