Nuotr.: Šiauliai
Nuotr. Šiauliai
  • „Šiauliai“ pradeda kovas FIBA Čempionų lygos atrankoje

  • Pirmojo etapo varžovas – Bulgarijos čempionė Sofijos „Levski Lukoil“, kuriai atstovauja garsūs dvyniai Ivanovai

  • Sofijos ekipos istoriją puošia 38 čempionų trofėjai

  • Šiauliečiams nepavyko gauti naudingos medžiagos apie naujai suburtą komandą, analizuojami tik individualūs krepšininkai

Praėjusį sezoną LKL reguliariajame etape penkti finišavę ir galimybę kautis FIBA Čempionų lygos atrankoje įgiję „Šiauliai“ ketvirtadienį mėgins dėti pirmą žingsnį sugrįžimo į tarptautinę sceną link.

Nuo pat pirmojo atrankos etapo kovosiantys Antano Sireikos auklėtiniai iš pradžių sieks perlipti renesansą išgyvenančios Sofijos „Levski Lukoil“ komandos barjerą.

Daugkartinė Bulgarijos čempionė šiemet į elitą šalyje sugrįžo po ketverių metų pertraukos, kai sulaukė stipraus finansinio užnugario – 2018-ųjų metų pradžioje paramą išreiškė Rusijos tarptautinė energetikos korporacija „Lukoil“. Abi pusės sukirto rankomis dėl ilgalaikio bendradarbiavimo, o jo rezultatai jau buvo matyti sezono pabaigoje. 

2017-2018 m. sezone daugybę permainų sudėtyje atlikusi „Lukoil“ laimėjo šalies Supertaurę, vietinę lygą ir Balkanų pirmenybes. Paskutinį sykį pastaruosiuose dviejuose čempionatuose Sofijos ekipa buvo triumfavusi 2014-ais. Paskui tris sezonus iš eilės komanda liko už finalų borto.

„Levski Lukoil“ apdovanojimų lentynoje – apstu trofėjų: 19 nacionalinės lygos titulų, 15 taurės varžybų nugalėtojų apdovanojimų, 3 Balkanų pirmenybių čempionų titulai ir vienintelė Supertaurė. Dabar į platesnius vandenis Europoje nerianti Sofijos komanda sieks klubo metraščiuose įrašyti naują įrašą apie dalyvavimą Čempionų lygoje. 

Šiauliuose įsikūrusi ir ketvirtadienio mačui gaires dėliojanti „Levski Lukoil“ šeimininkams kol kas kelia labai daug klaustukų. Anot Sireikos, jo štabui Bulgarijos čempionai – tarsi neįminta mįsle. 

„Deja, medžiagos (apie juos – aut. past.) gavome nedaug, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ nuogąstavo Sireika. – Keista situacija, kadangi turime informacijos tik apie jų individualius žaidėjus. Tik dabar sužinojome, kokius jie turi užsieniečius: du amerikiečius, du serbus, italą, bet jis neatvažiavo. Vyksta daugiau individualus žaidėjų vertinimas, o komandinio žaidimo taip ir neteko pamatyti. Jie žaidė su savais (vietiniais – aut. past.) vienas rungtynes, užsieniečių visai nebuvo. Žodžiu, nekokią informaciją turime.

Galvoju, sezono pradžioje ne visi tą informaciją gauna. Pasiruošimas – žaidėjų vertinimas, o komandinis žaidimas gerinamas visą sezoną.“

Dejanas Ivanovas 2012-2013 m. sezone rungtyniavo Vilniuje
Dejanas Ivanovas 2012-2013 m. sezone rungtyniavo Vilniuje
Nuotr. Fotodiena.lt

„Levski Lukoil“ į savo gretas šį tarpsezonį pasikvietė Venesueloje žaidusį amerikietį Patricką Rembertą, Slovakijoje rungtyniavusį serbą Milivoje Mijovičių. Pastarojo tautietis Nikola Maravičius į Bulgariją atvyko pernai. Į sudėtį taip pat yra įtrauktas Russellas Robinsonas iš JAV, o likę krepšininkai – vietiniai bulgarai.

Božidaras Avramovas ir Hristo Zaharijevas kartu su šalies rinktine neseniai varžėsi ketvirtajame FIBA atrankos į pasaulio čempionatą lange, bet neabejotinai dvi ryškiausios ir Lietuvos krepšinio aistruoliams gerai žinomos asmenybės – nacionalinėje komandoje žaidę dvyniai Ivanovai.

Dejanas 2012-2013 m. sezone atstovavo Vilniaus „Rytui“ bei šiemet į gimtinę sugrįžo po metų Italijoje, Pistojos „Basket“ komandoje. Kaloyanas pastaruosius tris sezonus rungtyniavo Turkijoje: Trabzono „Trabzonspor“, Bursos „Tofaš“ ir Izmiro „Socar Petkim“ komandose.

„Broliai yra broliai, visada jie prideda, – šypsodamasis apie 32-ejų duetą atsiliepė Sireika. – Atvažiavo į Panevėžio „Lietkabelį“ broliai Lavrinočiai, irgi pridėjo. Patyrę žaidėjai visą laiką duoda naudos. Kaip jie žais, bus matyti aikštelėje.“

Rugpjūčio pradžioje į pirmąją treniruočių stovyklą susirinkę „Šiauliai“ iš pradžių testavo globojamus talentus ir naujokus, taip bandydami atsirinkti galutinę pagrindinės komandos sudėtį. Saulės miesto klubo štabo neįtikinę krepšininkai prisijungė prie dublerinės Joniškio „Delikateso“ ekipos ir tęsė atskiras pratybas NKL sezonui.

Nuotr. Šiauliai

Draugiškų rungtynių maratoną Sireikos kariauna pradėjo būtent nuo dvikovos su „Delikatesu“, kurį nugalėjo 91:77. Paskui 91:66 buvo įveikta Dnepropetrovsko „Dnipro“ komanda iš Ukrainos, o vėliau „Šiaulius“ egzaminavo VTB Vieningoje lygoje besivaržantys klubai: 77:98 nusileido Krasnojarsko „Jenisej“, 82:106 pralaimėjo Talino „Kalev/Cramo“, 82:112 neprilygo Sankt Peterburgo „Zenit“ ir 80:85 turėjo pripažinti Permės „Parma“ pranašumą.

„Ruošėmės geriausiai kaip galėjome. Kaip viskas atrodys iš tikrųjų, parodys žaidimas rungtynėse. Draugiškos rungtynės nėra kažkoks vertinimas. Tai – analizė, susipažinimas su žaidėjais. Pas mus buvo tokia situacija, kad mes turėjome penkis naujus žaidėjus ir mums reikėjo įvertinti, ką jie sugeba. Draugiškos rungtynės man neturi duoti rezultato.

Aišku, gerai, kad sužaidžiama geriau, bet jos turi parodyti, ką žaidėjas sugeba. Eksperimentuoji sudėtimis, tad dar toli iki komandos įvertinimo“, – apie praėjusį pasiruošimą kalbėjo Sireika.

Mačas Šiauliuose ketvirtadienio vakarą startuos 20 val. Antras serijos mačas Sofijoje bus žaidžiamas šeštadienį, 18 val. 

Pagal abejų rungtynių rezultatą laimėjusi ekipa žengs į antrąjį atrankos etapą, kuriame teks Kauhajokio „Basket“ ir Oradėjos CSM CSU poros laimėtojų iššūkis. Pastarajai ekipai atstovauja du lietuviai – Artūras Valeika ir Vaidas Kariniauskas. 

Pačiame paskutiniame, trečiajame etape, savojo varžovo laukia Nantero 92 su Adu Juškevičiumi.

Kiti du Lietuvos atstovai, Panevėžio „Lietkabelis“ ir Klaipėdos „Neptūnas“, pelnė garantuotą vietą FIBA Čempionų lygoje ir sezoną pradės nuo reguliariojo sezono varžybų.

Komentarai:
Marincevicus
Kur mes galime žiūrėti žaidimą?
2018-09-20
+1
Atsakyti
To djgaffer
Nu tu kurmi, kas per kapitonas akivaizdumas! Kiekviename straipsnyje pakomentuos, nu bet lyg summary straipsnio, ple ple

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-20
-7
Atsakyti
djgaffer
Tokia mįslinga komanda tie bulgarai.Tik broliai Ivanovai ir girdėti labiausiai,kiti tai visai nematyti.Sunku visada su tokiom žaisti,kai nežinai tikrojo varžovų pajėgumo.Sėkmė tikėkimės bus Šiaulių pusėje.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-20
+5
Atsakyti
Paparazzi
Suprantu, kad sunku pristatyti varžovų sudėtį. Turbūt bulgarai ne tik Šiauliams, bet ir BN yra mįslė.
2018-09-20
Atsakyti
Siaule
Ar varzybos bus rodomos per interneta?
2018-09-20
+5
Atsakyti
Anonimas
Tau kada jie žais? Šiandien?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-20
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.