Nuotr.: Fotodiena.lt, bcprienai.lt, Karolis Kavolėlis
Nuotr. Fotodiena.lt, bcprienai.lt, Karolis Kavolėlis

Iki akimirkos, kuomet Kaune oficialiai bus pakelta naujojo LKL sezono uždanga, liko kiek mažiau nei para – klubai jau išsirikiavo prie starto linijos.

Vieni iš jų jau galutinai sukomplektuoti, o kiti vis dar laukia papildymų. Nors dalies ekipų sudėtys dar nėra visiškai aiškios, tam tikras išvadas jau galima daryti.

Prieš atidengiant sezono uždangą jau netrūksta įvairių spėjimų apie būsimus komandų išsidėstymus, tačiau tinklalapis „BasketNews.lt“ pateikia penkis galimus atvejus, kurie prieš sezoną atrodo drąsūs, tačiau tuo pačiu nėra ir nerealūs.

Tai nėra naujo sezono prognozės, tai – potencialūs netikėti scenarijai, apie kuriuos prieš sezoną kalbama nedaug. Jūsų dėmesiui – penki drąsūs naujojo LKL sezono scenarijų spėjimai.

Nuotr. Karolis Kavolėlis

Paulius Valinskas – rezultatyviausias sezono žaidėjas

Kauno „Žalgiriui“ priklausantis gynėjas į Aukštaitiją persikraustė ne su tikslu tempti „Lietkabelį“ į aukštumas. Jis atvyko įgyti didesnės patirties būnant ant parketo, o ne šalia jo, ir įrodyti, jog jis yra vertas būti Eurolygos komandoje. 

Tačiau kas pasakys, kad šis 22-ejų metų kaunietis LKL čempionate negali tapti grėsmingu ginklu puolime?

Paraišką Valinskas jau pateikė, kai kontrolinėse rungtynėse į „Parma“ komandos iš Rusijos krepšį įmetė 31 tašką ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Galbūt prie šio siautulio prisidėjo ir sėkmė, tačiau aišku ir tai, kad Valinskas bus svarbia Panevėžio komandos figūra.

BasketNews.lt“ šį gynėją neseniai priskyrė prie tų, kurie šį sezoną gali turėti karjeros lūžį. Galbūt tas lūžis bus didesnis nei galima prognozuoti iš anksto?

Nuotr. Fotodiena.lt/J.Auškelis

„Skycop“ ir „Šiauliai“ liks už atkrintamųjų ribos

Po praėjusio sezono siautulio viešoje erdvėje, šią vasarą Prienų klubas pademonstravo antrą kvėpavimą ir, jei ne pasauliui, tai Lietuvai veikiausiai bus ne mažiau įdomus.

Papilnėjusi piniginė, patikimų veteranų rinkinys su broliais Lavrinovičiais priešakyje ir priviliotas snaiperis Martynas Gecevičius. Tai yra vasaros darbai, kurie leidžia tikėti „Skycop“ galimybėmis būti stipriausių LKL komandų ketvertuke.

Tiesa, egzistuoja ir kitokia galimybė, kuri susiklostytų mažiau sėkmingu atveju.

Gecevičius į Prienus atvyko su atviru kontraktu, todėl, gavęs patrauklų pasiūlymą sezono eigoje, šis kurti galintis atakuojantis gynėjas veikiausiai išvyktų. 

Mindaugas Lukauskis, Lavrinovičiai ir Gintaras Leonavičius yra geri ir dar neišsikvėpę žaidėjai, galintys stipriai pagelbėti komandai, tačiau veteranams gali būti sunku viso sezono metu išlaikyti aukštą pavarą.

Komandoje registruoti ir keturi legionieriai, tačiau, „BasketNews.lt“ žiniomis, toli gražu ne visų jų sportinės formos tenkina Virginijų Šeškų.

Nuotr. Šiauliai

Visai kitoks žvilgsnis krypsta į gerai praėjusį sezoną pasirodžiusius „Šiaulius“. Tokio paties šuolio į pirmąjį penketuką šįkart iš Antano Sireikos kariaunos veikiausiai tikisi tik nedaugelis, tačiau ar realu, kad šiauliečių nebus atkrintamosiose?

Kol kas spėlioti dar anksti, tačiau „Skycop“ klubui toks scenarijus skamba kur kas neįtikinamiau nei „Šiauliams“.

„Šiaulių“ areną vasarą paliko tokie žaidėjai kaip Donatas Sabeckis ir Laurynas Birutis. Negrįžo ir Vytautas Šarakauskas su Akeemu Wrightu ir Nicku Zeisloftu, o atvykę juos pakeisti žaidėjai kol kas lieka mįsle. Antanas Udras ir Rokas Stankevičius pernai žaidė NKL čempionate, Benas Griciūnas, panašu, šiauliečiams kol kas palieka teigiamą įspūdį, o Ronaldo Delpho, Diego Kapelano ir Christiano Terrello sugebėjimus, kaip pirmąkart Lietuvoje rungtyniaujančių legionierių, kol kas vertinti dar sunku.

LKL šįmet atrodo ne mažiau konkurencinga nei pernai, todėl pirmajame aštuonete turėtų būti ankšta. Tiesa, kol sezonas dar neįsibėgėjo, visos komandų rikiuotės vis dar lieka tik spėjimais.

Nuotr. „Rytas“

„Rytas“ reguliariajame sezone tarpusavio akistatose su „Žalgiriu“ laimės daugiau kartų

Skolų šleifo sėkmingai atsikratantis „Rytas“ vasarą atliko rimtus namų darbus, kuomet teko iš naujo rinkti svarbias komandos grandis. Sostinėje nutūpė du pajėgūs legionieriai (Suttonas ir Seeley), grįžo ir Lietuvos rinktinės puolėjas Eimantas Bendžius bei centras Evaldas Kairys. Svarbu tai, kad komandoje liko kūrėjas Chrisas Krameris ir lietuviškasis branduolys su Martynu Echodu, Arnu Butkevičiumi bei Mindaugu Girdžiūnu. Vilniaus klubas su Dainiumi Adomaičiu priešakyje per vasarą atrodo nuveikęs gerus darbus, tačiau nesnaudė ir „Žalgiris“.

Nors Lietuvos čempionai prarado svarbias komandos detales, tačiau įsigijo pajėgių legionierių – Nate’ą Woltersą ir Thomasą Walkupą. Susigrąžinti lietuviai Marius Grigonis bei Laurynas Birutis, įsigytas Donatas Sabeckis, o vasarą niekur neišvyko eilė itin svarbių praėjusio sezono klubo herojų.

Ar jėgų pusiausvyra tarp didžiųjų Lietuvos klubų per vasarą pasikeitė? Veikiausiai ne, tačiau netikėtumų galima laukti visada.

Kauniečiai sezono metu, prasidėjus Eurolygai, ir vėl turės gyventi beprotišku ritmu, o „Rytas“ gali tuo pasinaudoti. „Ryto“ triumfas reguliariajame sezone neatrodo tokia utopija ir prisiminus pernykštes batalijas, kai vilniečiai reguliariajame sezone „Žalgirį“, neskaitant KMT finalo, nukovė dukart per ketverias rungtynes.

Nuotr. V.Mikaitis

„Žalgiris“ reguliarųjį sezoną baigs be nesėkmių

Tai – atvirkštinis scenarijus prieš tai minėtam ir, veikiausiai, mažiau tikėtinas. Paskutinį kartą toks atvejis, kai „Žalgiris“ LKL reguliarųjį sezoną baigė be nesėkmių, susiklostė 2010-2011 metų sezone, nors tada kauniečiai žaidė 24 rungtynes, kai dabar mačų skaičius pakilęs iki 36.

Tokią atkarpą išsilaikyti be nesėkmių yra tikras iššūkis, net ir komandai, kuri yra čempionato favoritė. Negana to, „Žalgiris“ varžosi Eurolygoje, todėl natūralu, kad jos kovas kauniečiai treniruotėse akcentuoja labiau nei mačus su kai kuriomis LKL komandomis. 

Kauniečiai mačuose su antros LKL turnyrinės lentelės dalies komandomis dažnai eksperimentuoja ar leidžia pailsėti lyderiams, todėl per pastaruosius sezonus kiekvienais metais tokie bandymai jiems kainuoja mažiausiai po vieną antausį nuo mažiau pajėgių ekipų.

Kita vertus, kauniečiai šalies čempionate vėl turėtų akivaizdžiai skirtis savo lygiu, todėl tokia galimybė, nors ir nedidelė, egzistuoja.

Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas

„Juventus“ reguliariajame sezone bus tarp trijų stipriausių lygos komandų

Drąsiai galime teigti, kad Utenos klubas yra vienas tų, kurie per vasarą sustiprėjo. Dovis Bičkauskis jau praėjusį sezoną parodė galintis pasiautėti, prie jo prisijungė trumpai „Golden State Warriors“ planuose figūravęs Alexas Hamiltonas, liko ir potencialo turintis Kenny Gainesas, ir puolėjai Arvydas Šikšnius bei Karolis Guščikas. Čia taip pat turime Lietuvoje jau užsirekomendavusį Aleksandrą Zacharovą bei priekinės linijos atstovus – sugrįžusį Vaidą Čepukaitį bei naujoką Martiną Gebeną.

Pasistiprinusi ir komplektaciją baigusi „Juventus“ ekipa veikiausiai dar nėra ta, kuriai aklai rezervuotume vietą pirmajame trejete, tačiau nuveikti darbai leidžia apie tokią galimybę bent pasvarstyti. 

Uteniškiai prarado tokius žaidėjus kaip Anthony Irelandas ir Mindaugas Kupšas, tačiau atvykėliai mieste taip pat įpučia tikėjimo. 

Susistygavusi „Juventus“ šįmet turėtų būti viena tų komandų, kurios dėl vietos bent jau ketvertuke palaikys rimtą konkurenciją.

Komentarai:
tiesa
Įdomu ar Dzūkija nenori bendradarbiauti su LKL svetaine , ar atvirkščiai . Kažkaip labai sunku pritraukti ir išlaikyti geresnius krepšininkus , matyt niekas nenori turėti reikalų su 2 superpsichais , todėl šios komandos galimybės labai miglotos ir visokie drąsūs spėjimai šiai komandai vargu ar pasiteisins .
2018-09-22
-6
Atsakyti
Gudeli nebejuokink
Tikrai drasus spejimai, tarp tokiu galima darasyti ir Juventus kova finale.
2018-09-22
-3
Atsakyti
Anonimas
prienai tikrai gale vilksis, o juve kovos su kabeliu ir neptunu del 3-5 vietu
2018-09-22
+7
Atsakyti
Dorzas
Deja greičiausiai nei vienas spėjimas nepasitvirtins
2018-09-21
+3
Atsakyti
djgaffer
Dėl Šiaulių tai galima sutikti.Jauna kmanda,legionieriai tokie neaiškūs.Bet žinant Sireiką,tai jų nurašyti negalima.O dėl 3 v.tai makalynė bus.Ten ir Kabelis,ir Neptūnas,ir PPŽ kaposis,tai Juvei bus sunku.Geros kovos nusimato.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-21
+1
Atsakyti
siauliai
Idomu bus stebet siaulius lkl koks bus startas ar sunkus ar prastas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-21
-5
Atsakyti
999
Šitą spėjimą dėl Šiaulių reiks priminti kovo-balandžio mėnesį. Jūs dar nustebsite ką iš šitos jaunos nepatyrusios komandos išspaus Sireika sustygavęs puolimą ir gynybą.

Rašau taip nes per pirmus tris ketvirčius su bulgarai buvo atkarpų kurios mane labai optimistiškai nuteikia dėl šios komandos ateities.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-21
-4
Atsakyti
basketnews
o nevezio dzukijos pieno zvaigzdziu nera
2018-09-21
+2
Atsakyti
Serbentautas
Rezultatyviausias G.Masiulis. Prienai tarp Top6. Šiauliai gal ir bus dugne. Rytas gali būti. Žalgiris tikrai klups. Juve max 6 vieta.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-21
-4
Atsakyti
skycop
Seskus teisus del legionieriu kai kuriu sportines formos ar nepateisinant vilciu mates per draugyskas runktynes kad prasta ju statystika

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-21
-4
Atsakyti
Valinskas rezultatyviausias žaidėjas??? Ką jūs rukot

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-21
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.