Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Klaipėdos „Neptūnas“ atsitiesė po pralaimėjimo praėjusį savaitgalį Panevėžio „Lietkabeliui“ – Kazio Maksvyčio auklėtiniai 94:91 svečiuose palaužė Alytaus „Dzūkiją“ bei iškovojo trečiąją pergalę per keturis „Betsafe–LKL“ turus.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
14
Naudingumas
28
Atkovoti kamuoliai
11
Baudų metimai
86%
6/7

Uostamiesčio ekipos treneris po dvikovos pasidžiaugė pergale, tačiau nebuvo patenkintas gynyba. Klaipėdiečiams sunkiai sekėsi tvarkytis su 26 taškus pelniusiu bei 7 rezultatyvius perdavimus atlikusiu Kendricku Brownu.

„Džiaugiamės laimėję prieš stiprią ir agresyvią komandą, – po dvikovos sakė Maksvytis. – Prieš rungtynes su auklėtiniais kalbėjome, kad Alytuje reikės kautis visas 40 minučių – taip ir įvyko.

Pergalė džiugina, bet nesidžiaugiame praleidę tiek taškų. Greitas varžovų puolimas ir po mūsų krepšiu atkovoti kamuoliai „Dzūkijai“ leido sėkmingai rungtyniauti ir būti arti pergales.

Turime tai pataisyti prieš artėjantį mačą namuose su Prienų „Skycop“. Šiemet „Betsafe–LKL“ pirmenybės tuo ir įdomios, kad visos komandos yra apylygės. Džiaugiamės iškovoję sunkų tašką išvykoje.“

– Kam geriausiai sekėsi gintis prieš 26 taškus pelniusį Kendricką Browną?
– Arūnas Mikalauskas neblogai tvarkėsi. Buvome pasirinkę vieną gynybinį planą prieš Browną – per pirmą užtvarą eiti pro apačią, tačiau tai nepasiteisino – jis įmetė daug tritaškių. Reikėjo keisti planą, tačiau įžaidėjas pagavo ritmą ir buvo dar sunkiau jį sustabdyti. Turbūt niekas nesigynė gerai, jei varžovas pelnė 26 taškus.

– Kas rungtynių pabaigoje lėmė varžovų atkovotus kamuolius puolime?
– Tai aukštaūgių klaidos. Pirmajame epizode Laimonas Kisielius ėjo padėti atitverti kamuolį Gyčiui Masiuliui, tačiau turėjo atitverti baudą metusį Egidijų Dimšą, kuris pakartojo netaiklų savo metimą. Kitoje situacijoje Masiulį nustūmė stipresni žaidėjai, jam dar reikia pavalgyti košės.

Rungtynių pabaigoje žaidėme be Simo Galdiko, nes gerai įsivažiavo Jerai Grantas. Nesinorėjo jo keisti.

– Ar nustebino 22 naudingumo balus surinkusio Egidijaus Dimšos žaidimas?
– Jis šį sezoną gerai atrodo, o žaidė dar prieš savo buvusią komandą ir buvusį trenerį – tai gal jam buvo papildoma motyvacija. Kiek atsimenu Dimšą, jis visada prieš mano komandas žaidžia su dviguba energija. Džiaugiuosi už jį, nors jis žaidžia varžovų ekipoje.

Komentarai:
Antanas
Mak.svytis nuotraukoje atrodo kaip tiomnas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-04
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Alytaus Dzūkija
Klaipėdos Neptūnas
47%
34/72
Metimai iš žaidimo
58%
32/55
31
Atkovoti kamuoliai
34
18
Rezultatyvūs perdavimai
20
10
Perimti kamuoliai
4
0
Blokuoti metimai
6
58%
11/19
Baudų metimai
88%
22/25

Rungtynių žaidėjai

Kendrick  Brown
26 PTS
9/16 FG
3/3 FT
Jerai  Grant
17 PTS
7/10 FG
3/3 FT
Paulius  Petrilevičius
9 REB
4 DREB
5 OREB
Gytis  Masiulis
11 REB
8 DREB
3 OREB
Kendrick  Brown
7 AS
3 TO
33 MIN
Tomas  Delininkaitis
5 AS
3 TO
21 MIN
Kendrick  Brown
27 EFF
67% 2P%
50% 3P%
Gytis  Masiulis
28 EFF
100% 2P%
- 3P%