Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA

Šįryt į Boloniją atvykusi Klaipėdos „Neptūno“ komanda vakare atliko pirmąją treniruotę beveik 6 tūkstančius talpinančioje „Land Rover“ arenoje – jau rytoj klaipėdiečiai stos į FIBA Čempionų lygos mūšį su „Segafredo Virtus“ krepšininkais.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
27
Naudingumas
19
Baudų metimai
70%
7/10
Dvitaškiai
58%
7/12

Kazio Maksvyčio auklėtinių trečiadienio vakarą laukia kova su legendine Italijos komanda, kuri į tarptautinį frontą sugrįžta po devynerių metų pertraukos.

Dukart praeityje Eurolygos čempionų titulą iškovojusi ekipa dėl finansinių sunkumų buvo iškritusi į antrąją šalies divizioną, tačiau po metus pertraukos sugrįžo į „Seria A“ čempionatą bei jame pernai iškovojo 9-ąją vietą.

Per tarpsezonį „Segafredo Virtus“ stipriai pasikeitė – pasipildė stipriais legionieriais, bet išsaugojo Italijos rinktinės gynėją Pierro Aradori. Uostamiesčio ekipos treneris Maksvytis laukia sudėtingo mačo.

„Labai gera komanda, kuri stipriai priklausoma nuo amerikiečių, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ mačo išvakarėse sakė „Neptūno“ strategas. – Šioje ekipoje yra penki legionieriai. Tai komanda, kuri labai priklausoma nuo savo puolimo. Bandysime priversti varžovus gintis, atakuosime silpnus gynėjus ir šitaip mėginsime išmušti juos iš ritmo puolime.“

Italijos čempionatas startavo tik praėjusį savaitgalį, tad Bolonijos ekipa šį sezoną yra sužaidusi vos vienerias oficialias rungtynes. Praėjusį sekmadienį Stefano Sacripanti auklėtiniai išvykoje 92:88 palaužė Triesto „Alma“ krepšininkus.

Vienas oficialus mačas kiek apsunkina pasiruošimą Čempionų lygos startui, tačiau tai „Neptūno“ ekipai gali suteikti ir pranašumą – Klaipėdos komanda spėjo sužaisti jau penkerias rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse. Trenerio nuomone, klaipėdiečiai gali būti geriau susižaidę.

Šį sezoną metamos baudos

59%
16,0
Pataiko: 16,0
Taiklumas: 59,3%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 16
Blogiausias pasiekimas: 16
Daugiausia pataiko: Jerai Grant

„Šiek tiek iškilo sunkumų ruošiantis, nes oficialių rungtynių įrašą gavome neseniai, – dėstė Maksvytis. – Pirmose rungtynėse visada tai atsitinka, kad trūksta informacijos, bet kažkiek surinkome jos iš draugiškų mačų, kažkiek žinome žaidėjus asmeniškai. Bandysime ruoštis bei pasinaudoti geresniu susižaidimu.“

Dvikovoje su „Alma“ Bolonijos ekipa į priekį vedė Kevinas Punteris. 25-erių gynėjas iš žaidimo pataikė visus 9 metimus (4/4 dvit., 5/5 trit.), pelnė 29 taškusbei surinko 37 naudingumo balus.

Vienas iš „Segafredo Virtus“ lyderių yra Italijos rinktinėje žaidžiantis Pierro Aradori. 29-erių atletas Triesto ekipai atseikėjo 17 taškų.

Būtent šie du krepšininkai bei įžaidėjas Tony Tayloras yra pagrindiniai Bolonijos komandos varikliai.

„Šitos komandos varomoji jėga yra mažiukai – įžaidėjas Tayloras, Punteris bei Pierro Aradori. Negalime nuvertinti sunkiojo krašto Amatho M‘Baye, kuris pernai žaidė Milane. Tai lygi ir stipri sudėtis – laukia geros rungtynės“, – sakė Maksvytis.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Bolonijos Virtus
Klaipėdos Neptūnas
48%
32/67
Metimai iš žaidimo
43%
30/70
45
Atkovoti kamuoliai
40
12
Rezultatyvūs perdavimai
14
6
Perimti kamuoliai
5
69
Naudingumas
53
11
Prarasti kamuoliai
9

Rungtynių žaidėjai

Kevin  Punter
27 PTS
9/17 FG
7/10 FT
Jerai  Grant
21 PTS
8/12 FG
5/7 FT
Bolonijos Virtus
Keli žaidėjai
9 REB
Jerai  Grant
12 REB
8 DREB
4 OREB
Tony  Taylor
4 AS
2 TO
16 MIN
Kyle  Weaver
6 AS
3 TO
33 MIN
Kevin  Punter
19 EFF
58% 2P%
40% 3P%
Jerai  Grant
25 EFF
67% 2P%
- 3P%