Rungtynių pradžia Nuotr.: BNS
Laurynas Birutis Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Brandon Davies Nuotr.: BNS
Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: BNS
Rungtynių pradžia Nuotr.: BNS
Laurynas Birutis Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Brandon Davies Nuotr.: BNS
Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: BNS

Niekas kitas taip neiliustruos to kraupoko žaidimo, kurį sekmadienį išvydo „Žalgirio“ arenoje susirinkę žiūrovai, kaip paskutinė šeimininkų ataka. Iki mačo pabaigos likus žaisti 1,3 sekundės, Gytis Masiulis sumetė baudas ir Brandonas Daviesas paėmė kamuolį, kad išsimestų jį iš už galinės linijos. 

Foto galerija

Nors „Žalgiris“ tuo metu jau atsiliko 15 taškų skirtumu ir nebeturėjo jokių vilčių laimėti, centras švystelėjo žaidimo įrankį per pusę aikštės, tarsi skubėdamas kažką pakeisti. Kamuolys nepalietė nė vieno krepšininko ir išlėkė tiesiai į užribį, pirmose eilėse palei parketą sėdintiems žiūrovams.

Tai buvo 17-oji „Žalgirio“ klaida rungtynėse su Klaipėdos „Neptūnu“ ir ji pabaigė vienas slogiausių, jei ne pačias slogiausias Kauno klubo rungtynes Šarūno Jasikevičiaus eroje.

Pralaimėjimai sezono pradžioje „Žalgiriui“ – nieko naujo. Tiek pernai, tiek užpernai Jasikevičiaus komandos pirmąjį sezono mėnesį nusileido Kazio Maksvyčio komandoms (Panevėžio „Lietkabeliui“ 2016 metais ir „Neptūnui“ 2017 metais), tačiau tie pralaimėjimai nebuvo paliekantys tokį nemalonų skonį burnoje. Visų pirma, abu buvo patirti išvykose. Antra, abi nesėkmės tada buvo dar iki Eurolygos kovų, kur kas ankstyvesnėje sezono stadijoje.

Kai prasidėdavo Eurolyga, „Žalgiris“ rasdavo jėgų ir nusiteikimo net mažai ką lemiančioms rungtynėms Šiauliuose ar Kėdainiuose, taip demonstruodami neeilinę koncentraciją ir kovingumą. Gali būti, kad kažko panašaus treneris Jasikevičius tikėjosi ir po nesėkmingo starto Eurolygoje, kai penktadienį namie buvo nusileista Vitorijos „Baskonia“ komandai. LKL dvikovos „Žalgiriui“ yra ta scena, kurioje galima nuplauti kartėlį ir pasikelti savivertę.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
17
Naudingumas
22
Baudų metimai
70%
7/10
Perimti kamuoliai
2

Jasikevičius buvo pakankamai pozityvus po penktadienio pralaimėjimo, išsamiai kalbėdamas apie dalykus, kurie jam paliko ir teigiamą įspūdį. Taip, buvo pralaimėta, tačiau pralaimėta vienai stipriausių Eurolygos komandų, galite tuo neabejoti.

Galbūt ta trenerio ramybė nepadėjo komandai, kuriai reikia iš naujo spardyti užpakalį. Jasikevičius penktadienį po mačo savo žaidėjams pasakė, kad šie turi tapti tais pačiais žmonėmis, kuriais buvo pernai, tą patį paskui pakartojo viešai ir spaudos konferencijoje, bet kai bendra atmosfera buvo atlaidi, veikiausiai ne visi tai išgirdo.

Todėl sekmadienį po pralaimėjimo Jasikevičius su žurnalistais nebeišsiplėtė. Pasakęs tik privalomą komentarą, Šaras dar kartą pabrėžė, kad žaidėjams reikia keistis, ir šį kartą pažadėjo, kad jis privers juos tai padaryti.

„Iki rungtynių su „Anadolu Efes“ stengsiuosi, kad mūsų vyrai taptų tokiais pat žmonėmis, kokiais jie buvo praeitais metais. Tikiu, kad jie gali tokiais būti. O tada pradėsime dirbti ties krepšinio puse“, – pareiškė Jasikevičius ir netrukus atsiprašęs, kad nepriims jokių klausimų, išėjo iš spaudos konferencijų salės.

Pažadas ambicingas, kadangi iki dvikovos su „Anadolu Efes“ kauniečiai visai neturi laiko. Jau antradienį ryte jie kils į Stambulą, kur trečiadienį laukia antroji Eurolygos dvikova.

Neturėdamas laiko, Šaras dar tą patį vakarą užsidarė su komanda rūbinėje. „BasketNews.lt“ žiniomis, susirinkimas, kuriame buvo aiškinamasi prasto žaidimo priežastis ir analizuojamos ką tik pasibaigusios rungtynės, truko ilgiau nei tris valandas. Krepšininkai areną paliko tik 23 valandą, nors rungtynės baigėsi maždaug 19.30 val.

Medžiagos, į kurią galėjo badyti pirštais, Jasikevičius ir jo trenerių štabas turėjo per akis. Mačo su „Neptūnu“ pabaigą kauniečiai pralaimėjo 1:14 ir tai net nebuvo blogiausia jų atkarpa rungtynėse, nes ne ką blogesnę turėjo ir antrojo ketvirčio pabaigoje.

12-ąją mačo minutę Marius Grigonis pelnė du taškus po gražios verpstės baudos aikštelėje ir tai buvo paskutiniai „Žalgirio“ taškai iš žaidimo šiame ketvirtyje. Per 8,5 minutes kauniečiai prametė visus 10 metimų iš žaidimo bei suklydo 4 kartus, o vienintelius taškus rinko baudų metimais, taip pralaimėdami atkarpą 4:14.

Ketvirčio viduryje Jasikevičius į aikštę išleido trečiąjį įžaidėją Donatą Sabeckį ir leido jam pabaigti kėlinį, nors žaidimas akivaizdžiai strigo. Greta jo tada rungtyniavo ir jaunasis Lukas Uleckas.

Nuotr. BNS
Po ilgosios pertraukos trečiąjį kėlinį vietoje Davieso pradėjo Laurynas Birutis, taip treneriui aiškiai pademonstruojant, kad amerikiečio pastangos jo netenkina antras rungtynes iš eilės. Birutis žaidė ir didesnę ketvirto kėlinio dalį, tačiau rezultatui esant 59:61, jaunasis centras buvo pasodintas ir Daviesas grįžo į aikštę.

Tą likusią atkarpą „Žalgiris“ pralaimėjo 1:14, pramesdami visus 8 metimus ir 2 kartus suklysdami.

Davieso ir Aarono White’o +/- buvo -20 ir tai buvo antras paeiliui mačas, kai Daviesas turėjo blogiausią rodiklį komandoje. Penktadienį mače su „Baskonia“ tai buvo -17.

„Žalgirio“ pastangų trūkumą demonstravo antrą kartą paeiliui pralaimėta kova dėl kamuolių, kai pernai pagal šį rodiklį kauniečiai buvo vieni geriausiųjų Eurolygoje. „Neptūnas“ kartojo 12 netaiklių metimų – tai yra beveik 39 proc. savo metimų.

„Žalgiris“ buvo bedantis ir greitame puolime, kuriame nepelnė nė taško, o Jasikevičius kelis kartus net vizualiai rodė, kad krepšininkai turėtų greičiau pereiti iš gynybos į puolimą.

Galite būti tikri, kad tai buvo tik maža dalelė to, kas buvo kalbama „Žalgirio“ rūbinėje vėlyvą sekmadienio vakarą, kai treneris badė pirštais į žaidimo spragas.

Viešai kritikuodamas komandos žaidimą, Jasikevičius niekada neišskiria krepšininkų vardais ir dėl to yra gerbiamas esamų bei buvusių auklėtinių. Šį kartą jis pasirinko apskritai nesivelti į viešas diskusijas ir viską išspręsti komandos viduje. Kokius tai duos rezultatus, turėtume pamatyti trečiadienį.

Komentarai:
ceponis
Visi zino kad zalgiris daugiausia lauzia per baudos aikstele ir dabar skiria tam didziuli demesi nors kaunieciams truksta metiku bet vistiek reiketu dazniau bandyti mesti is toli

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-15
-6
Atsakyti
ceponis
Sio sezono zalgirio komplektavimas man nelabai patinka truksta atletiskumo be to prisiminkime kad pernai kaip vienas ginklu buvo greitos kontratakos o su neptunu zalgirieciai tokiu budu surinko lygiai nuli tasku

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-15
+8
Atsakyti
zalgiris
Su westermanu pasirase 1+1 tai su juo netaip paprasta isiskirt

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-15
-7
Atsakyti
delfi
Sunerime ceponis ir sirvydis pateisina saro rimba bet siulo keisti zalgirio zaidima

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-15
-11
Atsakyti
žinot, aš kartais jau nesuprantu, kas čia daugiau rašo: ar rytfaniai, norintys, kad Šaras nusispjautų ir išeitų, ar zali, kurie, matomai, serga skleroze, neatsimena praeito sezono pradžios ir tikisi, kad šito sezono pradžia bus tokia pat, kaip praeito pabaiga. Būkit žmonės, nelyskit jūs su savo genealiais pasiūlymais ir raginimais ką keisti, ką palikti. Nusipirkit kokią komandą pradžiai kad ir kaip Seibutis ir įrodykit, kad kažką raukiat kašėj. Teisingai daro Šaras, kad neina rinktinės treniruot. Teisingai sau, bet blogai mums. Kam tas treneris reikalingas, jei Lietuvoj visi treneriai, visi geriau viską žino už bet kurį vyr. trenerį. Jei neišeina nusipirkt savo komandos, žaiskit menedžerį ir pasakokit vienas kitam, kaip jums sekasi.
2018-10-15
-17
Atsakyti
Anonimas
westermana reiketu keist tuo greitu,astriu ir tritaskius pataikanciu (kazka is tu kur nba atkabino?), nebutinai juodaodziu, o i walkupo vieta reikia panasaus i toupana SG/SF atletisko juoduko
2018-10-15
+1
Atsakyti
Analitikas
Jus pernai bent karta ziurejot eurolyga? ar statistika domejuotes? Zalgiris mesdavo tritaskius retai,budavo viena is maziausiai metanciu ekipu,tik skirtumas tas ,kad budavo kas pataiko o dabar? pataikyt galincius ,pakeite klysarankiai,pernai buvo prabanga turejom slovena kaip 3 izaideja kuris prasivezt mokejo,o dabar tikrai tokio nera,komplektacijos klaidu tikrai yra ,nezine kam reikejo leo,pernai bosto atsisake,manau kol dar ne velu reik walkupo atsisakyt ir pasiimt toki kuris galetu tinkamai ulanova pakeisti o milaknis gali sedet atakuojanciu,jau tikrai atsibosta klausitis komentatoriu,kai milaknis is 10 kart viena kart apsigyna pries soklius sf jau buna oho milaknis apsigyne jam i atakuojancio pozicija reik

C Davis,Birutis,Kevalas

PF Jankunas,White

SF Ulanovas (butinai reikia naujo zaidejo vietoj Walkup) Primenu zalfaniai vasara reke nereikia maciulio :)))

Geru atveju soklaus amerikiecio galinciu pataikyti is toli

SG Grigonis ,Milaknis

PG Nate,(viso gero Leo ,reiktu naujo verzlaus amerikiecio nebijancio tureti kamuoli rankose) sabecki atgal i siaulius ,Jakubaiciui duot palakstyt lkl pries nevezi
2018-10-15
-1
Atsakyti
lrytas
Isvados po netiketo antausio zalgiriui ivardijo kas pakiso koja

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-15
+5
Atsakyti
zalgiris
Tritaskiu pataikymas labai svarbu eurolygoje tai cia reikia argumentuot tikrai pernai mete daug tritaskiu kiek pats pangos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-15
-3
Atsakyti
zalgiris
Turejom pangos micic dar toupane pramuse tritaskius nemindamas linijos isejus jiems sumazejo metanciu daug metiku is tritaskiu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-15
+3
Atsakyti
fanas
Nežinau ko čia visi užsifiksavo ant tų tritaškių. Pernai irgi tų tritaškių daug nemėtė. Vat kad lentą pralošė, čia daug rimtesnė bėda, nes priekis liko tas pats, tik Masiulis out, o Birutis in. Tikriausiai visi sutiks, kad čia pliusas ant popieriaus. Bet jei su tokiu priekiu atkovoja mažiau kamuolių, tai čia išties nusiteikimo stoka arba neaiški kondicija. Klausimas kokia Jankūno būklė. Vasarą pasidarė operaciją, o kaip ten su rezultatais velniai žino. Nebe jaunuolis visgi, gali ir užtrukti, jei atsistatyti reikia.
2018-10-15
-6
Atsakyti
As
Valinskas geriau atrode uz Sabecki. Ir pataike tritaskius. Turim 3 super 2x2 zaidejus, bet ne vieno metancio 3 is po driblingo. Komplektacijos klaida.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-15
-8
Atsakyti
Krepsinio ziuretojas
Ka jus cia kliedit, kad blogai sukomplektuota komanda, nera tritaskiu? Kokia ten pernai sudetis geresne zymiai? Pangos, taip tritaskininkas, isejo, ir ka dabar daryt, antro Pangoso nera, o geri kainuoja, bet tai tik 1 zaidejas, kuris turi ir savo minusu. Kas pernai mete troicus? Micic? Toupane? Bost? Kai visi viska pamirsta, Micic pirmoj sezono pusej suzaisdavo gerai max kas 2 rungtynes, kitose 0 budavo pasiziurekit jei netikit. Toupane tritaskininkas? Nejuokinkit, iki kokio gruodzio isvis suda male, isleisdavo, begdavo kaip akis isdeges ir nesamones darydavo ir sodindavo ji, pradedavo starto penkete, bet losdavo 10-15min max. Bosto isvis nebuvo galima sakyt. Dabar nera Pangoso, bet yra Wolters, jis ne tritaskininkas, bet kur kas astresnis, geriau besiginantis zaidejas, tikrai rezultatu prasme nera tikrai labai blogesnis variantas, galima sakyt pangos buvo lyderis, dbr wolters lyderis. Grigonis pernai mete eurocup 47% tritaskiu, vokietijos lygoj 45% ar kiek, blogas snaiperis, blogiau nei toupane (kuris losdavo 10min eurolygoj pradzioj). Westermann dar neatsigaves, bet ar jis tikrai blogesnis uz udrih ar net ta pati micic (gale ir udrih isizaide ir micic, bet pradzioj udrih suda male konkretu, o micic arba sulosdavo arba 0). Dabar turim Walkupa, kuris irgi cempionu lygoj mete 40%, tikrai ne prastesnis snaiperis nei toupane. Realiai Pangoso tritaskiu nera, bet manau wolters+grigonis dviese tikrai galetu kompensuot, taigi ir pangosas ne stebuklas buvo, kad negaletu jo ten 3 tritaskiu komanda kompensuot. Toliau, Grigonis nesulose, Westermann nesulose, Walkup, bet galvojat neateis laikas, kai prades pataikyt (jei jau Micic su Toupane pataikydavo, tikrai objektyviai ne geresni snaiperiai). Kaip Saras sake, 80tsk eurolygoj be tritaskiu, ar tikrai truko tasku? Gi cia zaidzia procentu metimais, vietoj to, kad mestu 10tritaskiu meta daugiau dvitaskiu ir tikisi, kad dvitaskiu % ir tasku suma bus didesne, taip atskirose rungtynese gali pakrist, bet ar jus manot Baskonia granger visada pataiko troicus nuo lentos arba krisdamas i auta? Cia ir yra % zaidimas, pasiseke jiem, bet kokia tikimybe, kad pasiseks vel kitose rungtynese? Problema Zalgirio matau, kad mala visiska suda Jankunas ir Davies, pernai Jankunas afigienai zaide, man atrodo antrose rungtynese su Chimki 30 naudingumo surinko, galima sakyt rode pavyzdi komandai, o dabar kazkoks seselis tik jo zaidimo buvo. Visada sezono pradzioj treneris remiasi zaidejais, kurie jau sistemoj, tai nenorekit, kad Walkupas zaistu geriau nei Davies ar Jankunas, o kas jiem yra, tai neaisku bet vis tik pirmos rungtynes Eurolygoj, nieko nereiskia kol kas, reikia, kad patrauktu pirmiausia Davies, Jankunas, Ule, tada ir visi kiti pasijungs, o kai cia Jankis nesuzaidzia, tada White isejes nesamone padaro ir atrodo ner kam lost. O is tikro manau sudetis gera, sistema gera, ir tikrai nera priezasciu kodel zaidimas turetu but prastesnis nei pernai, siemet dar visi gali keistis gynyboj, tai tikrai komplektacija surinkta atidziai, tiesiog turi zaidima pramust ir tiek, bet ir pernai tikrai nebuvo zaidimas kazkoks ispudingas, pernai 1 rungtynes lievai zaisdami pries Zvezda laimejo 2tsk, o cia Baskonia vis delto papuole, taip, kad tiesiog laukiam geresnio zaidimo ir nesvaikim apie kazkokias komplektacijos problemas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-15
-10
Atsakyti
zalgiris
Bet gal leo westermanui atskira kalba jei toliau neisizais kaip buves bostas su trauma nebuvo prasmes ilgai laukti

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-15
+4
Atsakyti
djgffer abejoju
Kad tuos pacius klausimus butu uzdave zurnalistai ipac po tokio prasto zaidimo nenuteikimo pats saras supranta kad reikes aiskintis rubineja

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-15
-8
Atsakyti
nu na
tritaskiu ir pernai truko kartais o siemet ju isvis nera visi klysi,isejo milic toupanas udricas nors ir nebuvo super tritaskininkai,bet pataikydavo visi o svarbiausiai visi mokejo prasiversti iki kasio neivienas neturejo baimes kovoti,o kuom pakeite? vienintelis grigonis pataikyt gali,o visi kiti kamuoli bijo rankose laikyt bumsi prie tritaskio,verztis iki kasio nesugeba ,tai nieko keisto kad auksti nieko nesugeba ,kai gynejai net neistraukia prie saves aukstu ,nesuprantama saro meile baltaodziams amerikieciams,reikejo juodaodi koki pasiimt kuris butu galejas tasku imest,pagal zalgirio biudzeta laisvai butu galima paimti gero lygio
2018-10-15
+1
Atsakyti
djgaffer
Dabar aišku,kodėl konferencijoj Šaras ilgai neužtruko.Sėdėt ir atsakinėt į tuos pačius klausimus jokios prasmės nėra.O velnių duot žaidėjam jau privaloma.Pripažino savo kaltę treneris ir iš karto ėmėsi veiksmų.Mldc,pagarba už tai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-15
-11
Atsakyti
Negras
Gaila man jusu netikri fanai stumet ant zaideju.nors nieko cia baisaus nenutiko.tik paprastas pralaimejimas.dar geriau nors karta reikia kristi kad veliau pasiektum aukstumas.nera tokios komandos kuri butu nenugalima.zalia balta valio!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-15
-1
Atsakyti
Šarai gražink medalį!
Idomu ka šitas psichopatas kalbes,kai juos sutriuškins Efesas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-15
+15
Atsakyti
Emigrantas
Nustokit varyt ant Šaro dėl tos rinktinės! Išleido gi Ulanovą! Rytas išleido Bendžių + turistą ( Kairys ). Kadangi turistas nesiskaito, tai rezultatas 1:1!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-15
-9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Klaipėdos Neptūnas
33%
17/52
Metimai iš žaidimo
46%
25/54
30
Atkovoti kamuoliai
36
12
Rezultatyvūs perdavimai
15
10
Perimti kamuoliai
10
57
Naudingumas
71
24
Pražangos
31

Rungtynių žaidėjai

Nate  Wolters
12 PTS
4/8 FG
3/3 FT
Jerai  Grant
17 PTS
5/8 FG
7/10 FT
Brandon  Davies
6 REB
4 DREB
2 OREB
Gytis  Masiulis
7 REB
6 DREB
1 OREB
Nate  Wolters
3 AS
2 TO
25 MIN
Kyle  Weaver
6 AS
2 TO
29 MIN
Nate  Wolters
17 EFF
60% 2P%
33% 3P%
Kyle  Weaver
22 EFF
60% 2P%
- 3P%