Nuotr.: USA Today – Sports
Nuotr. USA Today – Sports

Portlando krepšinio ir apskritai visą JAV sporto bendruomenę sukrėtė didelis praradimas – būdamas 65-erių mirė „Trail Blazers“ savininkas Paulas Allenas.

Amerikietis milijardierius sirgo vadinamąja Ne Hodžkino limfoma. Taip yra vadinama piktybinė kraujo liga. Su ja kovojęs Allenas netikėtai sulaukė komplikacijų ir savo kovą pralaimėjo.

Ligą Allenas gydėsi nuo 2009-ųjų. Šį mėnesį verslininkas buvo pranešęs apie savo sugrįžimą į aktyviąją veiklą.

Allenas buvo ne tik „Blazers“, bet ir Amerikietiško futbolo komandos Sietlo „Seahawks“ savininkas bei JAV futbolo klubo Sietlo „Sounders“ bendrasavininkas.

JAV Allenas buvo labiau žinomas už pasiekimus profesinėje srityje – būtent jis su garsiuoju bičiuliu Billu Gatesu sukūrė kompaniją „Microsoft“. Šių metų rugpjūčio mėnesio duomenimis, Alleno turtas siekė 20,3 mlrd. JAV dolerių.

„Paulas buvo neįtikėtinas žmogus – tiek sporto pasaulyje, tiek versle, tiek ir kaip filantropas, – savo pranešime sakė NBA komisaras Adamas Silveris. – Allenas buvo viena ilgiausiai NBA klubą valdžiusių asmenybių ir visi matėme jo atsidavimą ir indėlį. 

Jis dosniai skyrė savo laiką lygos plėtrai, o jo žinios ir išprusimas padėjo įtvirtinti lygos technologinį augimą.“

„Blazers“ Allenas įsigijo 1988-aisiais, būdamas 35-erių.

Komentarai:
Sekspertas
Jis tiesiog buvo labai uždaro būdo nerdas, turėjęs tūkstančius nerdiškų hobių, į kuriuos dėdavo laiką ir pinigus. Ne kožnai moteriai tokie veikėjai.
2018-10-16
-7
Atsakyti
Bono
Chipsas pats tu gėjus, kad nebuvo vedęs ir neturi vaikų, tai būtinai gėjus? Net spaudoje buvo rašyta, kad norėtų sutikti gyvenimo moterį

http://nymag.com/intelligencer/2011/04/m...
2018-10-16
+5
Atsakyti
Čipsui čiupačiupsui
Kažkam tikrai ir nuskilo, Amerikoje paveldėjimo teisė gėjų palikimo klausimus seniai sureguliavusi. Tam jie turi civilinę partnerystę.
2018-10-16
-5
Atsakyti
Gaila, kad buvo gėjus, kažkam būtų nuskilę su palikimu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-16
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.