Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix
  • Studentų krepšinio korupcijos byloje figūruoja ir talentingojo Williamsono pavardė

  • Manoma, kad Williamsonas Kanzaso universiteto prašė darbo galimybių, pinigų ir namo sau bei šeimai

  • Dabar Williamsonas rungtyniauja Djuko komandoje

JAV studentų krepšinyje dar nespėjo atvėsti aistros dėl purvino Deandre Aytono viliojimo į Arizonos universitetą, skandalas palietė jau kitą jaunąją krepšinio superžvaigždę.

Aiškėja, kad vienas ryškiausių dabartinio JAV studentų krepšinio žaidėjų Zionas Williamsonas prieš priimdamas sprendimą dėl universiteto galėjo būti nelegaliai viliojamas.

Kaip skelbia „Yahoo“ žurnalistas Danas Wetzelis, egzistuoja įrašytas pokalbis, kuriame girdimas buvęs „Adidas“ kompanijos atstovas Merlas Code'as ir Kanzaso universiteto komandos trenerio asistentas Kurtisas Townsendas.

Anot pranešimų, pokalbyje girdima, kaip Code'as pasakė universiteto atstovui, kad Williamsonas iš Kanzaso ekipos pusės tikėjosi ir materialinės gerovės.

Teisme gulinti byla nagrinėja nelegalią Code'o veiklą, ne vien šį atvejį, tačiau Williamsono paminėjimas byloje JAV tapo didele staigmena.

„Kalbant tarp mūsų, jis (Zionas Williamsonas) prašė kai kurių dalykų. Jis prašo galimybių iš profesinės pusės, pinigų bei apgyvendinimo jam ir jo šeimai“, – cituojamas Code'as.

„Jei to pakaks jį čia atvilioti dešimčiai mėnesių, turime tai padaryti“, – atsakė Townsendas.

Surastas garso įrašas nėra paviešintas.

Williamsonas yra vienas labiausiai intriguojančių dabartinių universiteto žaidėjų. Įspūdingais dėjimais ir fizinėmis galimybėmis žavinčiam atletui kitais metais prognozuojamas vienas iš penkių aukščiausių NBA naujokų biržos šaukimų.

Williamsonas praėjusiais metais paskelbė apie sprendimą priimti Djuko universiteto pasiūlymą. Jaunuolio pasirinkimui paskelbti buvo surengta spaudos konferencija, o JAV tai tapo dideliu įvykiu. Prieš tai Williamsonas buvo susitikęs ir su Kanzaso komandos atstovais, svarstydamas persikelti būtent ten.

Williamsono žaidimo epizodai:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.