Vasilje Micic Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Leo Westermannas Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Aaron White Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Aaron White ir Brock Motum Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Vasilje Micic Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Leo Westermannas Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Aaron White Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Aaron White ir Brock Motum Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta

Slogiai dvikovoje su Vitorijos „Baskonia“ ekipa atrodęs Brandonas Daviesas antrajame Eurolygos ture Stambule prieš vietos „Anadolu Efes“ tryško energija, kurią matyti iš jo buvo įpratusi tiek Kauno „Žalgirio“ komanda, tiek ir sirgaliai. 

Foto galerija

Po varžovų krepšiu užtikrintai besijautęs Lietuvos čempionų centras Turkijoje pelnė 18 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir surinko 21 naudingumo balą, o žalgiriečiai 93:79 pranoko turkus ir įsirašė pirmąją pergalę.

„Visada gali kontroliuoti energiją ir jos atsinešimą į rungtynes, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ komentavo Daviesas. – Siekiau rungtynes pradėti agresyviai ir suteikti komandai tai, ką galiu. Tikiuosi toliau tuo prisidėti prie komandos ir žengti žingsnius į priekį.“

Amerikietis pamatus pergalei nuliejo priekinėje linijoje rungtyniaudamas su Antanu Kavaliausku. Pastarajam pasistūmus į ketvirtąją poziciją, o Leo Westermannui sėkmingai vadovavus puolimui, „Žalgiris“ spurtavo 15:1 ir paėmė rungtynių iniciatyvą į savo rankas – 46:32.

„Tą atkarpą sužaidėme tikrai geru tempu, laikėmės plano, rungtyniavome išvien ir dalijomės kamuoliu. Buvo tikrai smagu. Kartu su Kavaliausku žaidėme treniruotėse ir tas duetas sėkmingai veikė. Reikia tikėtis, kad toliau galėsime tuo naudotis ir išgauti naudos“, – kalbėjo Daviesas.

„Žalgiriui“ tai buvo reikalinga pergale po dviejų skaudžių nesėkmių paeiliui Eurolygoje prieš „Baskonia“ ir vietiniame fronte prieš Klaipėdos „Neptūną“. Po pralaimėjimo uostamiesčio ekipai, Kauno ekipoje iš karto pirtį užkūręs Šarūnas Jasikevičius įkvėpė komandą mūšiui Turkijoje.

„Turėjome laikytis plano ir žaisti geriau komandiškai. Šaras – geras treneris, turime įsiklausyti į jo prašymus ir dirbti toliau“, – pasisakė „Žalgirio“ centras.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Stambulo Anadolu Efes
Kauno Žalgiris
50%
29/58
Metimai iš žaidimo
60%
34/57
25
Atkovoti kamuoliai
29
21
Rezultatyvūs perdavimai
19
6
Perimti kamuoliai
12
88%
14/16
Baudų metimai
74%
17/23
55%
22/40
Dvitaškiai
60%
26/43

Rungtynių žaidėjai

Krunoslav  Simon
17 PTS
4/6 FG
7/7 FT
Brandon  Davies
18 PTS
7/14 FG
4/8 FT
Tibor  Pleiss
7 REB
4 DREB
3 OREB
Brandon  Davies
7 REB
3 DREB
4 OREB
Krunoslav  Simon
5 AS
0 TO
26 MIN
Nate  Wolters
7 AS
1 TO
24 MIN
Krunoslav  Simon
25 EFF
100% 2P%
50% 3P%
Brandon  Davies
21 EFF
50% 2P%
- 3P%