Leo Westermannas Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Brandon Davies Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Leo Westermannas Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Brandon Davies Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta

Kauno „Žalgiris“ reabilitavosi po nesėkmės pirmajame Eurolygos ture prieš Vitorijos „Baskonia“ ir Stambule pasiekė pirmąją sezono pergalę 93:79 prieš vietos „Anadolu Efes“.

Foto galerija

„Žalgiris“ atrodė visai kita komanda negu ta, kuri savaitgalį pralaimėjo Klaipėdos „Neptūnui“ – žaidė su didžiule energija, o tritaškius metė net 57 procentų taiklumu (8/14).

Puolime Lietuvos čempionai atrodė labai solidžiai ir iš viso surinko 110 naudingumo balų. Rezultatyviausias ir naudingiausias komandoje buvo Brandonas Daviesas, pelnęs 18 taškų, atkovojęs 7 kamuolius ir surinkęs 21 naudingumo balą.

Kauniečių gretose pasižymėjo visi krepšininkai, išskyrus vos 8 sekundes žaidusį Donatą Sabeckį.

BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių pasirodymą Stambule.


Brandonas Daviesas – 9 balai
29 min., 18 tšk., 7 atk. kam., 3 rez. perd., 21 naud. balas.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Daviesas, kaip komentatorius Rytis Vyšniauskas ir pasakė per transliaciją, buvo panašus į tą, kuris praėjusį pavasarį varė į neviltį visą Pirėjo „Olympiakos“ priekinę liniją. Amerikiečiui nesigavo viskas, ką darė (7/14 dvit.), tačiau ta energija abiejose aikštės pusėse, kuria tryško Brandonas, užvedė visą komandą ir buvo pagrindinis „Žalgirio“ spurto antrajame kėlinyje iniciatorius.


Paulius Jankūnas – 9 balai
19 min., 11 tšk., 5 atk. kam., 13 naud. balų.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Kapitonas priminė tą Jankūną, kuris savo stabiliu ir užtikrintu žaidimu praėjusį sezoną buvo išrinktas į Eurolygos geriausių žaidėjų antrąjį penketą. Paulius protingai užsiimdavo pozicijas puolime bei išnaudojo savo progas, o kai taip žaidžia kapitonas, tai ir visa komanda jaučiasi tvirtai.


Leo Westermannas – 8 balai
19 min., 17 tšk., 2 rez. perd., 5 klaid., 10 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Leo vėlavo gynyboje prieš Micičių ir, matosi, kad dar nepasiekė optimalios savo formos, taip pat suklydo 5 kartus, bet vis tiek nusipelnė aukšto įvertinimo. Prancūzas labai gerai skaitė situacijas puolime bei už kiekvieną išprovokuotą pražangą baudė turkus nuo baudų metimo linijos (7/8 baud.). Varžovai sumokėjo 6 taškais už riziką ginantis prieš Westermanną ant perimetro (2/4 trit.).


Nate‘as Woltersas – 8 balai
24 min., 9 tšk., 7 rez. perd., 2 per. kam., 13 naud. balų.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Dar vienos solidžios „Žalgirio“ naujoko rungtynės. Šiandien Woltersas nebuvo toks rezultatyvus kaip kovoje prieš „Baskonia“, tačiau puikiai organizavo žaidimą ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Kiek krinta į akis, kad amerikietis dažnai tik pašokęs į orą ieško, kam atlikti perdavimą, o ateityje tai gali sukelti problemų.


Antanas Kavaliauskas – 8 balai
8 min., 4 tšk., 3 atk. kam., 9 naud. balai.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Jasikevičius šiame sezone sugalvojo naują rolę Kavaliauskui, o tuo, panašu, kad žalgirietis mėgaujasi. Antanas nežaidė ilgai, tačiau žaisdamas sunkiojo krašto pozicijoje atrodė labai solidžiai, o toks „Žalgirio“ ginklas labai paįvairina visą žaidimą puolime. Kavaliauskas ne tik, kad išnaudojo komandos draugų sukurtas situacijas, bet ir pats puikiai skaitė žaidimą bei atliko du rezultatyvius perdavimus per 8 minutes.


Thomasas Walkupas – 7 balai
11 min., 7 tšk., 3 per. kam., 9 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Walkupas eilinį kartą įrodinėjo savo puikius gynybinius sugebėjimus, nors ir greitai prisirinko pražangų, tačiau Larkino pelnyti vos 3 taškai – didžiulis amerikiečio nuopelnas. Šiandien pamatėme, kad „Žalgirio“ naujokas turi ką pasiūlyti ir puolime, kai rungtynių pradžioje užtikrintai prasiveržė po krepšiu bei po driblingo pataikė iš vidutinio noutolio. Rungtynes vainikavo pataikydamas tritaškį ir sukeldamas emocijų pliūpsnį ant atsarginių žaidėjų suolelio, o tai leidžia tikėtis užtikrintesnio Walkupo žaidimo ateityje.


Edgaras Ulanovas – 7 balai
21 min., 6 tšk., 2 atk. kam., 9 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Netradiciškai rungtynes pradėjo ne starto penkete, o puolime iniciatyvos rodė mažai. Atliko daug juodo darbo kiekviename aikštelės centimetre, tačiau vis tiek norisi didesnio Edgaro indėlio puolime šiame sezono etape, kai komandą į priekį turi vesti sistemą pažįstantys krepšininkai.


Marius Grigonis – 7 balai
17 min., 7 tšk., 4 atk. kam., 9 naud. balai.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta
 
Rungtynių pradžioje bandė nugarą į krepšį apžaisti už save mažesnį oponentą, tačiau prarado kamuolį, vėliau puikiai prasiveržė po krepšiu bei realizavo tritaškį, o aikštę paliko su šimtaprocentiniu pataikymu (2/2 dvit., 1/1 trit.). Tiesa, Marius turėjo problemų gynyboje prieš staigųjį Simoną bei įsiminė situacija pirmojo kėlinio pabaigoje, kai susilaukė daug priekaištų iš Jasikevičiaus už blogai puolime užsiimtą poziciją. Grigoniui dar prireiks laiko suprasti sistemą, tačiau tvirtas žaidėjo charakteris daro įspūdį.

Artūras Milaknis – 6 balai
27 min., 6 tšk., 1 rez. perd., 3 per. kam., 10 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Daugiau minučių už snaiperį aikštėje praleido tik Daviesas. Jasikevičius labai pasitiki veteranu, kuris ketvirtajame kėlinyje smeigė du tritaškius, tačiau vietomis jau atrodė pavargęs, kas ketvirtajame kėlinyje kainavo „Žalgiriui“ taškus.


Aaronas White‘as – 4 balai
18 min., 5 tšk., 3 atk. kam., 6 naud. balai.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Amerikietis visai neprimena to praėjusį sezoną skraidžiusio krepšininko, kuris savo dėjimais varė į neviltį varžovus. Po vasaros White'as atrodo dar lengvesnis, tačiau gynyboje turėjo problemų ne tik prieš fiziškai stipresnį Moermaną, bet ir ant perimetro, kai užsiimdavo blogą poziciją. Puolime matėme du nesėkmingus amerikiečio bandymus krauti kamuolį į krepšį, o tokie atvejai pernai pasitaikydavo labai retai.

Laurynas Birutis ir Donatas Sabeckis žaidė per mažai, kad galėtume įvertinti.

Komentarai:
EUROlyga
Na yra puikiu pozytyviu dalyku:

+ Davieso prabudimas

+ Davies ir Kavaliausko Tandemas

+ Westermano sugryzimas

+ Naujoku pirmieji sekmingi zingsniai sistemoje

+ Jankuno faktorius

Yra is minusiu aiskiu:

- Wolterso begalinis noras but lyderiu bei top scoreriu ( ne zalgirio sistemai)

(Bet matosi, kad daugiau stengiasi zaisti komandai)

- White saves nesuradimas ( cia didzia dalim yra wolters ir westermano beda.

Siaip viska apibendrinus saunu ir yra dar daug kur tobuleti
2018-10-18
-1
Atsakyti
qww
Kavaliauskas bus super pastiprinimas Zalgiriui si sezona is 4-osios pozicijos (ypac kai Jankuno kreive kiek nusmukusi, ir fiziskesnis zaidejas kaip Kevalas atkarpomis gali atnesti daugiau naudos nei kad ilgesnes Jankuno minutes). Tas Kavaliausko fiziskumas is 4-osios pozicijos bus galvos skausmas daugeliui komandu.

Del White'o manau kad yra kazkoks tiek emocinis tiek zaidybinis nuosmukis po itemptos vasaros NBA stovyklose. Jauciu, kad labai stipriai psichologinis aspektas pasireiske, kai per plauka savo svajones patekti i NBA neigyvendino, ir cia grizo toks nusimines, ir energijos ir motyvacijos sezono pradzioje daug maziau nei praeitame sezone. Bet Jasikevicius dave velniu ir siame mace bent jau matesi daugiau jo pastangu. Praeis dar kazkiek laiko, susigyvens su tuo, kad nepateko i NBA, ir vel cia Europai susikoncentruos labiau, ypac dar del to, kad reikia dirbti ir ateinanciam kontraktui Europoje, arba bandyti vel sekmingai pasirodyti pries kitu NBA komandu skautus. Jei si sezona suzais prastai, tai ateinancia vasara pats stipriai nukentes.
2018-10-18
-4
Atsakyti
djgaffer
Westermannas jau vis labiau pajunta žaidimą.Jo taškai buvo svarbūs,o tos išprovokuotos pražangos parodė jo agresyvumą.Dėl White'o kiek liūdna,neatranda dar savęs,kas keista,nes antrus metus žaidžia.Bet dar tikrai trūksta susižaidimo su gynėjais,o su laiku tai turėtų pagerėti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-18
-5
Atsakyti
x
kodel nevertinaBiručio juk kaip ten bebutų 4 pražangas spėjo susirinkti, o aš pradžios nemačiau .

mane tai džiugina tai , kad išskyrus du žaidėjus, kiti žaidė tik apie 20 min.
2018-10-18
+4
Atsakyti
Donce
Del white tai dabartiniai izaidejai turi susizaist su juo, padalint perdavimu. Pernai per beveik visas rungtynes pangosas padalindavo jam alley up ar seip gera perdavima krovimui.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-18
-2
Atsakyti
Anonimas
na white atrodo kolkas visiskai ne toks be pangoso

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-18
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Stambulo Anadolu Efes
Kauno Žalgiris
50%
29/58
Metimai iš žaidimo
60%
34/57
25
Atkovoti kamuoliai
29
21
Rezultatyvūs perdavimai
19
6
Perimti kamuoliai
12
25
Pražangos
23
55%
22/40
Dvitaškiai
60%
26/43

Rungtynių žaidėjai

Krunoslav  Simon
17 PTS
4/6 FG
7/7 FT
Brandon  Davies
18 PTS
7/14 FG
4/8 FT
Tibor  Pleiss
7 REB
4 DREB
3 OREB
Brandon  Davies
7 REB
3 DREB
4 OREB
Krunoslav  Simon
5 AS
0 TO
26 MIN
Nate  Wolters
7 AS
1 TO
24 MIN
Krunoslav  Simon
25 EFF
100% 2P%
50% 3P%
Brandon  Davies
21 EFF
50% 2P%
- 3P%