Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Sezonui įgavus pagreitį Kauno „Žalgiris“ nusprendė dar labiau sustiprinti gynėjų grandį ir į Kauną priviliojo 23-metų 185 cm ūgio įžaidėją Derricką Waltoną. Su amerikiečiu sudaryta sutartis iki sezono pabaigos.

Naujasis žalgirietis krepšininko kelią pradėjo Mičigano universitete, į kurio istoriją įsirašė kaip vienintelis universiteto žaidėjas perkopęs 1 000 taškų, 500 atkovotų kamuolių ir 400 rezultatyvių perdavimų ribą. Pelnęs 26 taškus ir atlikęs 11 rezultatyvių perdavimų Waltonas 2017 m. tapo pirmuoju tokį solidų dvigubą dublį su rezultatyviais perdavimais Nacionalinėje koledžų atletų asociacijoje (NCAA) užfiksavusiu krepšininku nuo pat 2003 metų, kuomet tokius skaičius NCAA pademonstravo Dwayne‘as Wade‘as.

Solidūs asmeniniai rezultatai atakų organizatoriui negarantavo vietos 2017 metų Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje, tačiau krepšininkas gavo progą save pademonstruoti NBA Vasaros lygoje su Orlando „Magic“ apranga. Joje Waltonas fiksavo 10 taškų, 3,5 rezultatyvių perdavimų bei 2,5 atkovotų kamuolių vidurkius per 20 minučių, krepšį iš toli atakuodamas 50 proc. tikslumu.

Toks snaiperio žaidimas patraukė Majamio „Heat“ komandos dėmesį ir stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje amerikietis praėjusį sezoną sužaidė 16 rungtynių, per kurias pelnydavo po 1,8 taško, atkovodavo po vieną kamuolį ir atlikdavo tiek pat rezultatyvių perdavimų.

Geriausią mačą žalgirietis NBA sužaidė prieš Dalaso „Mavericks“, kuriai praėjusių metų gruodžio mėnesio pabaigoje atseikėjo 7 taškus ir 5 rezultatyvius perdavimus.

Didžiąją dalį sezono Waltonas praleido NBA Plėtojimosi lygoje. Ten įžaidėjas rinko net po 16,1 taško, po 7,1 rezultatyvaus perdavimo, po 4 atkovotus kamuolius ir po 1,5 perimto kamuolio per 32 minutes.

Naujausias žalgirietis į Lietuvą atvyks artimiausiu metu.

Waltono žaidimo epizodai:

Waltono žaidimo epizodai G lygoje:

Komentarai:
Zalias
Rytfaniai jau pavydes...
2018-10-18
+2
Atsakyti
Puiki naujiena, bombele dieninė. Rotacija gynėju grandį pasakiška, praktiškai visi gali žaist 1-3 numeriais. Tikėkims greit prisitaikys šitas, ir duos daug naudos komandai. Sabeckį galėtų ir neptūnui aišku išnuomoti, bet pats norėjo pakilti į tokį lygį, todėl turi įrodyt, kad jis vertas žaist. O ir šiaip, žinant Šarą, jis žino ko jam reikia ir žino ką perka, todėl turėtų pakankamai gerai išnaudot visus gynėjus. O dabar laukiam rytojaus ir pergalės prieš fenerbache.
2018-10-18
-12
Atsakyti
Anonimas
Bet čia nor ką žada ta ir nupirko o ne kaip mūsų vadovai žada centrą perka 2-3 pozicijos žaidėją nor reikia į žaidėjo mes nėra kam kamuolius pevedinet

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-18
-12
Atsakyti
Anonimas
zalgiris panasiai kaip fener dabar tures zmogu, ieinanti nuo suolo, galinti nulemti rungtyniu baigti (prisiminkit eurolygos pusfinali) ar tiesiog inesti energijos
2018-10-18
-12
Atsakyti
G
Tik iki sezono pabaigos? Wtf?!?!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-18
-5
Atsakyti
as
jaigu pritaps komandoj gerai.. gaila lietuviu sederskio ir jokubaicio .nemanau, kad geriai sederski skolint neptuniu arba taip kokiai silpnai komanai nebus progrso lkl ir ciampijonu parodijos lygai ...jau atlose bachuras jau turi rodyt progresa jai nori zais zalgyri sita sez jau vargu ar gaus, bet kita turetu nes nemanau , kad seip investavo .o jokubaiti galetu skolint i prienus netoli kauno gautu daug laiko zaist , ko jam labai reikia stiprei progresuoja ir nesinoretu , kad sustotu. kita sez butu pasiruoses zalgiriu
2018-10-18
-9
Atsakyti
EUROlyga
Tikejaus pirkinio greitu metu, o net nespejus sulaukti nauja Bobby Dixona jau turime :D
2018-10-18
-1
Atsakyti
asas
gaila jokubaicio ir sabeckio bet aisku kai tiek milijonu turi tai tenka zaisti del astuntuko minimum
2018-10-18
-3
Atsakyti
W reiskia pergale, White, Wolters, Walkup, Westerman, Walton, reikes pervadint ir kitus Wankunas, Wilaknis, Wirutis, Wavaliauskas. Ims El garantuotai tada.
2018-10-18
-9
Atsakyti
Be to gerai kad tiek gyneju nes gali Ule stumt i 4 pozicija ir tiek Walkup tiek Grigonis zaist 3 numeriu bei zemu ir greitu penketu zaist gales o ir gynyboje ne vienas zaidejas per kelias pozicijas. Zodziu kuo didesne rotacija tuo geriau.
2018-10-18
-8
Atsakyti
WWW
3 W primena gerą R. Kazlo dainą: https://www.youtube.com/watch?v=K_tCmRdV...
2018-10-18
+11
Atsakyti
Oho netiketai cia, bus idomu kaip atrodys. Itariu kad Jokubaiti ir Sabecki skolins lkl komandoms. O pastiprinimas visad gerai, cia ne rinktine kad vien lietuviai zaistu ir be to nera kazkokiu Lietuvoj talentu kurie issiskirtu savo zaidimu kad gautu laiko sudetyje, tam Sabeckiui jau 26 ir nereik sakyt kad neatsiskleis nes jau turejo ta padaryt. Kuo ilgesnis suolas tuo geriau.
2018-10-18
-4
Atsakyti
Žalgiris kaip tikras SUPER KLUBAS STIPRINASI IŠ NBA. Tik ar nebus pernelyg daug mažiukų?? Regis Jokubaičui šanco sulaukti nebus
2018-10-18
-5
Atsakyti
Kazkas
O cia neperdaug zalgiryje zaideju. Sabeckis laiko negaus ir skolinsi neskolinsi jis daugiau patobuleti negali nes jam jau 26. Bet gyneju grandis kosmine
2018-10-18
-5
Atsakyti
Kauno (w)algiriswesterman, walton, wolters, walkup, white :)--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Susipainiot tarp w raidžių galima :)))
2018-10-18
-2
Atsakyti
Tom
Mazas ir astrus :)
2018-10-18
-6
Atsakyti
x
o čia nebus pirkimas į ateitį , nes vaikis nežaidė europoje , net NBA nera lošęs. duomenys yra bet ir videoklipe akcentuojamas getas ir gatve.

linkęs spėti, kad tai ilgalaikis projektas jei ...
2018-10-18
+5
Atsakyti
Tomas
Sako ne lietuviska komanda.. Birutis,antanas,jankis,ule,milas,grigonis,sabeckis.. Aisku sabecki gal skolins nes i jo vieta realiai leo atejo.. Bet del manes lai ta 50prc ant net 60prc sudaro legionas komandoje jei tai tik rezultatam i nauda.. As geriau eurolygoj matysiu zalius su 6legionieriais kur kaunasi del kiekvienos pergales,nei zais su 10lietuviu ir 2legionais ir bus dauzomi visu nes tiesiog ta 10lietuviu kurie atitiktu zalgirio ir eurolygos lygi tiesiog nera.. Arba kosmosa kainuoja..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-18
+6
Atsakyti
Albinas
Man tai jis dentmona primena tas metimas prasiverzus ir patis judesiai panasus tikrai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-18
+10
Atsakyti
djgaffer
O čia tai neblogai,super naujiena.Tylėjo Motiejūnas ir bac-naujas žaidėjas.Neblogas atrodo,Šaras išmuštruos.O Sabeckį tada kokiam Neptūnui skolint,kur traumą gavus Dambrauskui jiems PG reikia.Nes ir LKL laiko negautų,kadangi Leo turi pilnai formą igauti ir Waltonui reikės laiko įsilieti.Tai LKL bus tam pats tas.Dėl per daug legiono,tai priminsiu,kad pernai jų taip pat 6 buvo,pusė komandos,bet tada nieks nieko nesakė.Tai ir dabar geriau patylėti apie per didelį jų kiekį,nes jų lygiai tiek pat,kaip ir pernai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-18
-19
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną pelnomi taškai

59%
86,0
Pelno taškų: 86,0
Taiklumas: 58,9%
Vieta lygoje: 5
Geriausias pasiekimas: 93
Blogiausias pasiekimas: 79
Daugiausia pelno: Nate Wolters