Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: Reuters - Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: Reuters - Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix

Praėjusią naktį pirmąsias oficialias rungtynes vilkėdamas Los Andželo „Lakers“ marškinėliais „Staples Center“ arenoje žaidė LeBronas Jamesas, tačiau dėmėsio centre atsidūrė Hjustono „Rockets“ gynėjas Chrisas Paulas ir šeimininkų įžaidėjas Rajonas Rondo.

Fotogalerija

„Lakers“ pralaimėjo namuose 115:124, o, iki mačo pabaigos likus truputį daugiau nei 4 minutėms, kilo muštynės. 

Brandonas Ingramas užsidirbo techninę pražangą, kai prasižengė prieš Jamesą Hardeną ir po to dar jį pastūmė. Tai buvo tik pradžia: po kelių akimirkų Rondo, anot Paulo, apspjovė „Rockets“ įžaidėją ir tada prasidėjo muštynės tarp šių krepšininkų.

LeBronas buvo vienas pirmųjų, kuris padėjo numalšinti kilusias aistras – apkabinęs savo bičiulį Paulą ir sustabdęs nuo didesnių pasekmių.

Po muštynių abu įžaidėjai buvo išvaryti iš aikštės, o taip pat – ir incidente sudalyvauti spėjęs Ingramas. Šis, pribėgęs prie konflikto židinio, taip pat paleido kumščius į darbą.

Lance'as Stephensonas, kuris irgi padėjo nusiraminti muštynių pagrindiniams dalyviams, teigė, kad „Rockets“ iššaukė konfliktą: „Jie mus provokavo visą mačą ir mes tam pasidavėme.“

Po rungtynių Hjustono klubo atstovai tvirtino, kad prieš Paului įkišant pirštą Rondo į akį, „Lakers“ gynėjas spjovė 33 metų vienam iš „Rockets“ lyderių.

„Tai nepateisinama, – apie Rondo spjūvį kalbėjo „Rockets“ puolėjas Carmelo Anthony. – Visi žinome, kas nutiko ir nėra ką daugiau kalbėti apie tai. Tai turėjo neįvykti.“

Šios peštynės kuriam laikui gali palikti komandas be svarbių rotacijos žaidėjų. NBA rimtai kovoja su muštynėmis aikštėje ir lygos viceprezidentas krepšinio operacijoms Kiki VanDenVeghe'as jau pradėjo tyrimą, po kurio žaidėjams gresia suspendavimas.

„Rockets“ pasiliks Los Andžele, nes artėjančią naktį žais su kita šio miesto komanda „Clippers“.

„Aš nežinau, galbūt turėsime verstis be Paulo. Pažiūrėsime, koks bus NBA sprendimas, – apie galimą savo įžaidėjo suspendavimą kalbėjo „Rockets“ vyriausiasis treneris Mike'as D'Antoni.

NBA žada savo sprendimą dėl kilusio incidento paskelbti iki pirmadienio.

Komentarai:
Rondo
Netikėk, ką priešai suoks
2018-10-21
-13
Atsakyti
djgaffer
Galima pritarti Stephensonui.Aš išvis galvojau,kad Lance'as su Ennisu kapotis pradės,nes tarp jų ten nemažai kibirkščių buvo.Ennis dar ir nesportinę gavo,kai Hartą greitam puolime iš nugaros kaip reikiant užkabino.Bet viskas baigėsi visai kitų žaidėjų konfliktu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-21
+16
Atsakyti
Kazkas
Anonimas nu tau dar toli iki rondo kai zaisi nba ir vaidinsi toki svarbu vaidmeni kaip rondo tai galesi ir girtis kad uz ji tu geresnis
2018-10-21
-9
Atsakyti
Anonimas
Rondo siuksle
2018-10-21
-22
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Los Angeles Lakers
Houston Rockets
48%
48/100
Metimai iš žaidimo
46%
44/96
52
Atkovoti kamuoliai
69
28
Rezultatyvūs perdavimai
22
8
Perimti kamuoliai
7
21
Pražangos
21
115
Naudingumas
112

Rungtynių žaidėjai

LeBron  James
24 PTS
9/22 FG
5/7 FT
James  Harden
36 PTS
10/19 FG
11/15 FT
Rajon  Rondo
7 REB
6 DREB
1 OREB
Clint  Capela
12 REB
10 DREB
2 OREB
Rajon  Rondo
10 AS
2 TO
30 MIN
Chris  Paul
10 AS
3 TO
30 MIN
Rajon  Rondo
25 EFF
83% 2P%
50% 3P%
Chris  Paul
31 EFF
55% 2P%
50% 3P%