Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix
  • Žinomas JAV žurnalistas Zachas Lowe'as įsitikinęs, kad „Raptors“ šį sezoną gali būti viena didžiausių grėsmių NBA čempionei „Warriors“

  • Lowe'o teigimu, „Raptors“ yra puikiai sukomplektuota ir puikiai žaidžia žemu penketu

  • Žurnalisto manymu, Toronto vaikinai turi didelį potencialą gynyboje

Jono Valančiūno atstovaujama Toronto „Raptors“ komanda gali tapti didžiausia iš Rytų konferencijos kylančia grėsme „Golden State Warriors“ žvaigždynui. ESPN apžvalgininkas Zachas Lowe'as dalijasi išsamia įžvalga, kurioje pažymi, kad Kanados ekipa atrodo geriausiai sukomplektuota NBA lygoje, neskaitant dominuojančios „Warriors“.

„Raptors“ yra užtektinai universali, jog galėtų žaisti žemesniu penketu, nors jį sudarančių žaidėjų ūgis nėra toks žemas, o tai – sėkmės garantas laimėti NBA šiemet. Įprastinį startinį penketą sudaro Kyle'as Lowry, Danny Greenas, Kawhi Leonardas, Pascalis Siakamas ir Serge'as Ibaka.

Pastarieji du – nominalūs aukštaūgiai, tačiau Siakamas gali ne tik suteikti lengvumo puolime, tačiau ir gynyboje geba gintis prieš visų penkių pozicijų krepšininkus. Taip pat jis turbūt yra bene greičiausias krepšininkas šiame penketuke.

Ši grupelė 2018-2019 m. sezone kartu sužaidė 52 minutes ir per jas užfiksavo +/- rodiklį 37. Siakamo ir Ibakos duetas praėjusį sezoną per ribotą laiką žudė varžovus, o vyr. treneris Nickas Nurse'as rezga protingus ėjimus tai išnaudoti dar labiau. 

Lowry, Greeno ir Leonardo trio šalia dviejų aukštaūgių gali pasiūlyti daugybę metimų, o prijungus Ibakos tritaškius, varžovų gynyba taps dar atviresnė. Kova dėl kamuolių buvo „Raptors“ trūkumas bet tai dažniausiai ankstesni treneriai nurašė Ibakos žaidimui centro pozicijoje. Kol kas tai neišryškėjo, tačiau Ibakos jėga ginant krepšį yra vėl reikalinga.

Niekas pernelyg nesikeičia, kai „Raptors“ dar labiau pažemina savo penketą OG Anunoby išleidus į aikštę vietoje Siakamo. Anunoby ir Leonardo gigantiškas rankų ilgis puikiai įsipaišo į pozicijas.

Leonardas jau seniai yra vienas pagrindinių įžaidėjų košmarų lygoje, turint omenyje jo blokuojamus gynėjų metimus. Tuo metu Lowry – gudrus kenkėjas.

Šį sezoną metamos baudos

75%
15,2
Pataiko: 15,2
Taiklumas: 75,2%
Vieta lygoje: 26
Geriausias pasiekimas: 29
Blogiausias pasiekimas: 9
Daugiausia pataiko: Kawhi Leonard

Abiejų minėtų penketų fizinės galimybės – neaprėpiamos: ilgų galūnių dėka nutraukinėjama perdavimų linija, o greitų kojų pagalba baudos aikštelę būna uždaryta.

Toronto ekipos psichologinis ryšys gynyboje yra kažkas tokio. „Raptors“ krepšininkai po savuoju krepšiu tvarkosi intuityviai numatydami kitus žingsnius, o keičiasi ginamaisiais tarsi signalą perduodami mirktelėjimu.

Pažiūrėkite, kaip anksti Leonardas, iš pradžių gindamasis prieš Nicolą Batumą po krepšiu, perskaito situaciją, jog Greenas liko Kemba Walkerio užnugaryje, pats pakyla į viršų ir pasitinka Walkerį.

Stebint iš šalies, Ibaka atrodo nieko nedarantis. Tačiau tas niekas – išliekant šalia Cody Zellerio – yra ypatingas. Šiek tiek atstumą palaikantis aukštaūgis gali pasislinkti nuo Zellerio ir susitelkti ties Walkeriu ar Batumu. Tuo pačiu Ibaka mato viską, kas vyksta.

Kuomet „Warriors“ 2014-ais pradėjo atradinėti save, jų gynybos genialumas atsiskleidė eilėje tokių sprendimų, kurių kiekvienas galėjo virsti fatališka klaida. Su laiku išsikeitimas ginamaisiais tapo elementarus dalykas.

Tuo metu Toronto komanda tuo pasižymi jau dabar su geriausiu individualiu perimetro gynėju nuo Scottie Pippeno laikų. Praėjusį sezoną „Raptors“ buvo gerai besiginanti komanda, tačiau jos gynyba subyrėdavo prieš aukščiausios klasės klubų puolimą. Dabar viskas atrodo kitaip.

„Raptors“ klubo atsarginis suolelis liko neaptartas. „Raptors“ nebus antroji „Warriors“. Galbūt antrosios tokios komandos mes nebepamatysime niekada. 

Komentarai:
Jo jo su ibaka ir lowriu
Laimesi nba..... Dieve dieve.......

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-28
Atsakyti
Pastebejimas.
Zejau 3 Raptorsu varzybas siemet, nes atejus Kawhi dabar jie komanda koria as palaikau labiausiai, po ju eina Pacers del Domo ir Nuggets del Artes K., bet kaip jau minejau Raptorsus pradejau palaikyt del megstamiausio zaidejo Kawhi, jaigu kalbant apie JV, tai jis man vienas lieviausiu visos komandos zaideju ziurint i atlyginimo-zaidimo koeficienta. Nuo suolo kildamas gal ir susirenka nebloga statistika, Nu bet as negaliu zet i jo ta medini, visa zaidima stabdanti judejima aikstej zet, o tie jo vaipimaisi damusa isvis. Zodziu pas ji nei zaidimo IQ, nei susikaupimo ir susikoncentravimo. Aisku beda ta kad labai sunku butu kazka padoraus gaut uz ji, bet labai nudziugintu jaigu kokia diela prasuktu Ujiri su juo. Gautu koki greita besiginanti zaideja, kad ir ne centra. G. Monroe galetu nuo suolo kilt ir atlikt atsarginio, medinio centro vaidmeni uz daug mazesni atlyginima, tada finalai ranka pasiekiami, o su Kawhi, gera ginyba ir ilgu suolu visko galima butu tiketis ir pries Warriorsus. Peace y’all
2018-10-26
-1
Atsakyti
djgaffer
Sudėtis suburta galinga,Kawhi vėl žaidžia sau įprastą krepšinį.Bet žurnalistas Celtics pamiršo,kurie taip pat puikiai žaidžia žemu penketu.Horfordas nesulėtėjęs,o visiškai atsigavus Irvingui su Haywardu,Torontui bus nelengva iki NBA superfinalo daeiti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-26
-3
Atsakyti
Anonimas
Rytus gal.ir laimes bet vakaru tikrai nenugalės...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-26
-1
Atsakyti
Omogbo
Ujiri įvarė rimčiausius vasaros mainus - dabar jie atrodo kaip vagystė.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-26
Atsakyti
Andrius
Zurnaliste, mazas gali but pimpalas, pas moteri biustas, o penketukas zemas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-26
-1
Atsakyti
Kazkas
Ko sipsaisi tau labai patinka jei jis iseitu is raptors
2018-10-26
-4
Atsakyti
Jou
Valanciunas out is deliones :) o naujasis treneris prostringavobapir jv ampluabscarba

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-26
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.