Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Pipas
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Pipas

Lapkričio pradžioje atsisakę Christiano Terrello paslaugų, „Šiauliai” rado naują atakų organizatorių. Ketvirtadienį pasirašyta sutartis iki sezono pabaigos su Lietuvoje jau žaidusiu gynėju iš Liberijos Saah Nimley.

Komandą papildysiantis 25 metų 173 cm ūgio įžaidėjas į Lietuvą atvyks iš Ispanijos trečiosios lygos, kur nuo sezono pradžios buvo vienu iš Zornotzos „Saskibaloi Taldea” komandos lyderių, vidutiniškai įmesdamas po 19,2 taško ir atlikdamas po 4,8 rezultatyvaus perdavimo per 30 žaistų minučių.

„Betsafe-LKL” čempionate Nimley pradėjo profesionalo karjerą ir rungtyniavo Kėdainių „Nevėžyje”. Čia jis 2015-2016 m. sezone sužaidė 15 rungtynių, per kurias, aikštelėje praleisdamas po 21 minutę, į savo sąskaitą vidutiniškai įsirašydavo po 10 taškų ir 2,3 rezultatyvaus perdavimo. Taip pat atstovavo komandai Baltijos krepšinio lygoje (BBL), kurioje fiksavo panašią statistiką – po 8,4 taško ir 2,2 rez. perdavimo per rungtynes.

Vėliau sezoną jis praleido Jungtinėje Karalystėje, kur rungtyniavo Niukaslo „Eagles” gretose. 

„Artėjant rato pabaigai, buvo akivaizdu, kad pokyčiai komandoje būtini. Pirmasis sezono ketvirtadalis buvo visiškai ne toks, kokio laukėme ir tikėjomės, o žaidime trūko kibirkšties, aštrumo ir energijos, nors mūsų komanda yra viena jauniausių lygoje.

Tikimės, kad būtent tokias savybes pademonstruos naujasis mūsų įžaidėjas. Kadangi šiemet su studentais skaudžiai nudegėme, ieškojome krepšininko, jau turinčio patirties ir išbandžiusio savo jėgas Europoje. Tai, kad Saah jau yra buvęs Lietuvoje, yra papildomas privalumas”, – apie naujoką kalbėjo klubo direktorius Mindaugas Žukauskas.

Nimley prie komandos prisijungs kitos savaitės pradžioje ir „Betsafe-LKL” čempionate turėtų debiutuoti akistatoje su „Žalgiriu” Kaune lapkričio 18 d.

Komentarai:
Anonimas
Na taip... Jau kaip ir aisku, kad per visa sezona bus isvargtos vos kelios pergalytes...
2018-11-09
+1
Atsakyti
siauliai
ir vel debituos pries zalgiri butent Nimley prisimenam dar ji zaidziant nevezyje kaune baude tritaskiais pabaigoje
2018-11-09
+5
Atsakyti
Anonimas
pamatysi ka jue galvoja kai siautes sutas mazylis lkl

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-08
+3
Atsakyti
kazin ka jie galvoja
Jei taip stiprinasi.

Alytus irgi pirko Ispanijos trecios lygos zaideja. Ir net ketvirtos. Nei vieno oficialioms varzyboms neregistravo, kol kas
2018-11-08
+15
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

73%
11,1
Pataiko: 11,1
Taiklumas: 73,0%
Vieta lygoje: 9
Geriausias pasiekimas: 20
Blogiausias pasiekimas: 1
Daugiausia pataiko: Evaldas Šaulys