Antanas Kavaliauskas Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Adamas Hanga Nuotr.: BNS
Aaronas White'as Nuotr.: BNS
Marius Grigonis Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Marius Grigonis Nuotr.: BNS
Antanas Kavaliauskas Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Adamas Hanga Nuotr.: BNS
Aaronas White'as Nuotr.: BNS
Marius Grigonis Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Marius Grigonis Nuotr.: BNS

Brandonas Daviesas, Nate’as Woltersas ir Artūras Milaknis rūbinėje užsisuko kėdes taip, kad sėdėtų veidu į spinteles, nugara į žurnalistus. Tai buvo ženklas, kad jie netrykšta noru kalbėti apie ką tik pasibaigusias rungtynes.

Foto galerija

Žurnalistų būreliai spietėsi aplink kitus „Žalgirio“ krepšininkus, dėmesio išvengę žaidėjai patraukė į dušus, ir tai buvo įprastas vaizdas rūbinėje po Eurolygos rungtynių. Išskyrus tai, kad jis nebuvo visiškai įprastas.

Jau baigus šnekinti „Žalgirio“ žaidėjus, maždaug po 5-7 minučių pokalbių žurnalistams paliekant rūbinę, vienas iš krepšininkų vis dar sėdėjo atsukęs nugarą. Tik šįkart jis dar buvo ir žemai nuleidęs galvą bei paskendęs ką tik pasibaigusių rungtynių akimirkose.

Brandonas Daviesas galėjo laimėti beprotiškas rungtynes, kuriose „Žalgiris“ nė karto nepirmavo, jeigu jo metimas ketvirtojo kėlinio pabaigoje būtų skrodęs tinklelį. Tai būtų buvusi metų vagystė – „Žalgiris“ nekontroliavo mačo, „Barcelona“ didžiąją rungtynių dalį atrodė solidžiau ir nusipelnė laimėti.

Bet beprotiška Aarono White’o energija ketvirtajame kėlinyje prikėlė Kauno klubą, o paskutinės dvi minutės buvo garsiausios arenoje šį sezoną. „Žalgiris“ ketvirtį pabaigė spurtu 17:4 ir išlygino rezultatą 76:76, o ketvirtojo kėlinio pabaigoje gavo progą laimėti.

Woltersas kontroliavo kamuolį, įsiveržė į baudos aikštelę, pritraukė prie savęs 3 varžovus ir atmetė Daviesui kamuolį ties ūseliu. Tai buvo metimas, kokį šis mėgsta, bet šį kartą nesugebėjo išmesti taip, kaip reikėtų. Jau pakilęs į orą, Daviesas pabijojo greta tiesiomis ištiestomis rankomis skriejančio Thomaso Heurtelio ir metė ne iš karto, o dar pagąsdinęs, kad mes.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
15
Naudingumas
17
Tritaškiai
83%
5/6
Rezultatyvūs perdavimai
2

Bet kas, bent minimaliai žaidęs krepšinį, žinos, kad tokį metimą pataikyti yra velniškai sudėtinga. Metimas susideda iš sklandaus viso kūno darbo, nuo kojų iki pirštų galiukų, ir jį atliekant negali būti jokių dvejonių. Daviesas pats sau apsunkino gyvenimą, išsigandęs Heurtelio bloko, ir ši ataka veikiausiai vis sukosi jo galvoje tą momentą, kai jis rūbinėje kelias minutes sėdėjo paskandinęs galvą delnuose, atsukęs nugarą visiems aplinkui.

Davieso negalima kaltinti dėl pralaimėjimo – rungtynės laimimos ir pralaimimos ne dėl vieno metimo, – bet ta jo maža dvejonė atspindėjo visą „Žalgirio“ žaidimą lapkričio 16-osios vakarą. Kauno klubas visas rungtynes taip ir nerado ritmo puolime.

„Barcelonos“ krepšininkams dažnai pasitinkant „Žalgirio“ įžaidėją nuo galinės linijos, Kauno klubo puolimo ryšiai buvo atkertami jau ankstyvoje stadijoje. O kai galiausiai bandydavo kažką kurti, „Žalgirio“ žaidėjai skęsdavo „Barcos“ gynyboje, tarsi aikštėje būtų daugiau nei 5 varžovų krepšininkai.

Woltersas pelnė 19 taškų, jo svarbus ir sudėtingas dvitaškis ketvirtojo kėlinio pabaigoje priartino „Žalgirį“ iki dviejų taškų, jo dvitaškių taiklumas buvo solidus (8/10), bet jis perlaikydavo kamuolį ir nerasdavo komandos draugų situacijose, kuriose kamuolį geriau perduodantis žaidėjas būtų jį iškišęs. Woltersas rinkosi daryti tai, kas jam yra natūraliau – atakuoti krepšį – ir „Barca“ dėl to neturėjo liūdėti.

Kita vertus, „Žalgiris“ su Woltersu bent rinko taškus. Kai komandai dirigavo Derrickas Waltonas arba Leo Westermannas, puolimas dar labiau strigo.

Vaizdas vietomis buvo toks nemalonus, kad Šarūnui Jasikevičiui po mačo net išsprūdo apgailestavimas, kad vasarą „Žalgiriui“ nepavyko įsigyti tų žaidėjų, kurių buvo norėta. Jis tai pakartojo net du kartus.

„Aikštėje nerandame nė vieno boso, – sakė Jasikevičius. – Kartais keturi žaidėjai žino, ką darome, o penktas nežino. Tai vėlgi yra įžaidėjų darbas. Šitoje situacijoje (įžaidėjo paieškose) vasarą mums kažkiek nesisekė, bet dabar tie žaidėjai yra daug laiko su komanda ir turi suprasti, kokia jų rolė, bet mes iš jų to neišgauname.“

Atsakydamas į kitą klausimą, Jasikevičius dar kartą grįžo prie to paties.

„Šią vasarą mums tikrai nepavyko įsigyti įžaidėjo, kurio norėjome pirmaisiais pasirinkimais. Gerai, kad vėliau pasirašėme sutartį su Woltersu, – sakė „Žalgirio“ treneris. – Kalbant atvirai, Derricko Waltono ir Leo Westermanno mums dar reikia laukti dėl įvairių priežasčių. Lauksime, jie dirba labai gerai. Leo atsigauna po traumos, Derricko pastangos yra puikios, bet šiai dienai to neužtenka, kad žaistų prieš Europos grandus.“

Jasikevičiui turėjo būti skaudu matant ir tai, kad kitoje aikštės pusėje lakstė žmogus, praėjusį sezoną viską sustatydavęs į vietas. „Barcelonos“ marškinėlius apsivilkęs Kevinas Pangosas Kaune nesužaidė savo geriausių rungtynių, tačiau pratęsime jo tritaškis sudaužė „Žalgirio“ viltis.

Kai Kauno klubui vasarą nepavyko išsaugoti Pangoso, tinklai buvo užmesti ant Nigelio Williamso-Gosso. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, šis praėjusį sezoną Belgrado „Partizan“ komandoje spindėjęs krepšininkas kurį laiką dvejojo, lyg ir buvo besutinkąs su „Žalgirio“ pasiūlymu, bet galiausiai pasirašė trejų metų kontraktą su Pirėjo „Olympiakos“.

Kitas pasirinkimas buvo Pierria Henry, bet jis nusprendė karjerą tęsti Kazanės UNIKS ekipoje ir šią savaitę kaip tik viešėjo Lietuvoje, kai varė į neviltį Vilniaus „Ryto“ komandą.

Tiek Williamsas-Gossas, tiek Henry žiba savo naujose komandose. Nežinia, ar taip pat sėkmingai jie būtų atrodę „Žalgiryje“, tačiau Kauno klubui galiausiai teko pasitenkinti įžaidėjais, kurie nebuvo jų pagrindiniai taikiniai. Juk tas pats Westermannas net buvo tarsi gelbėjimosi ratas, kai per draugiškas rungtynes įsitikinta, kad Woltersas yra labiau atakuojantis, o ne kuriantis žaidėjas.

Tai nėra kažkas labai tragiško – Woltersas nėra blogas žaidėjas, Westermannas ir Waltonas taip pat atkarpomis pademonstruoja savo potencialą, bet tai, kad jie neveikia sklandžiai, lemia atkarpomis stringantį žaidimą. O pralaimėjimai labiausiai ir išryškina jų spragas.

Galiausiai ir ta paskutinė ketvirtojo kėlinio ataka nebuvo tokia, kokios norėjo treneris Jasikevičius. Turėjo būti žaidžiamas derinys, o Woltersas rinkosi labiau improvizuoti.

„Nepavyko, – tą ataką reziumavo Jasikevičius. – Galbūt mes dar nesuprantame derinio esmės. Mes dar daug ko nesuprantame.“

Tai buvo liūdna vakaro pabaiga Kaune, ko gero, liūdniausia šį sezoną. „Žalgiris“ vis dar ieško savojo veido ir reikės kantrybės.

Komentarai:
to r
uzteks nusisneket ? :D kad tavo komentaras yra top durnumo lygio, jankununas padetu masiuliui uzdengt tomiciu, tai toks zaidejas kaip singleton is bet kur pataikantis ir vienas brangiausiu eurolygos zaideju pagal tavo plana laisvas lakstytu ? net tokiu zaideju nezinai, o dar kisi visokius po korejas ir antras prancuzu lygas klajojancius. Lkl statistika nieko verta tokioj komandoj kaip zalgiris, kavaliauskas buves sezono mvp ir tikrai ne silpnoj komandoj, birutis praeito sezono mvp, ir cia tik vieni is silpniausiu zaideju komandoj. Tai is tavo brukamo staru teague is korejos zaide vienoj silpniausiu vtb komandu kur per 20 minuciu rinko 5 taskus, 3 klaidas ir dar su impotentisku tolimu metimu, kuo jis padetu eurolygoj ? braunas zaide ulme kelis metus kur turejo ryskiai prastesne statistika ir komandinius pasiekimus uz grigoni ir po to nuejo i dar zemesne lygi. Kiti kases maise, puse sezono vien prisitaikyt bandytu prie europos. Tai nori pasakyt kad su sitais tavo grajokais uzdominuotu zalgiris eurolygoj ? jie ne tik kad nestipresni uz esamus, bet dar greiciau ir zymiai silpnesni
2018-11-18
-2
Atsakyti
r
Gal užtenka nusikalbėti. LKL 18/19 Kavaliauskas 4,6pts., 2,4reb., 0,6ast. vs. Masiulis 9pts., 6reb., 0,3ast. Eurolygoje su Jankio pagalba prieš tavo paminėtus centrus Gytis atstovėtų tikrai ne prasčiau už Antaną. Specialiai paminėjau negarsius žaidėjus, kurie mano supratimu turėjo būti nebrangūs. Jei nežinai, tai nesapaliok apie tipo Europoje nežaidusias kates maiše: SF Taylor Braun - 5 sezonai Europje, šį sezoną Izraelio lygoje 14,4pts., 7reb., 3,6ast. SF Dequan Jones - 3 sezonai Europoje, šį sezoną Izraelio lygoje ir FIBA BCL 16,5pts., 4,2reb., 2,2ast. PG/SG Rathan-Mayes - pirmas sezonas Europoje, Graikijos lygoje ir FIBA BCL 12,7pts., 2,8reb., 4,4ast. SG Milton Doyle - pirmas sezonas Europoje, Ispanijos lygoje ir FIBA BCL 13pts. 4reb., 3,3ast. PG Marquis Teague - 16/17 žaidė Europoje, šį sezoną Korėjos lygoje 13,2pts., 2,5reb., 4,4ast. PG Xavier Munford - 16/17 žaidė Europoje. Joshia Gray ir Briante Weber Europoje nežaidę, bet vertinant pagal iš vystymosi lygos perėjusių į Europą žaidėjų statsus, jie prastai neatrodytų. Palyginimui: Grigonis 6,1pts., 2,7reb., 1,4ast. Westermann 4,9pts., 1,8reb., 2,3ast. Walton 5,4pts., 1,1reb., 4,1ast. Dėl Alboje buvusių Grigonio statsų nejuokink - už Žalgirio sumokėtą jo išpirką vokiečiai nupirko Roką Giedraitį, kuris iškart patapo Albos žvaigžde, žymiai geresne už Grigonį.
2018-11-17
-2
Atsakyti
Aha
Nesuprantu is kur pas zmones tas iprotis uzsisest ant kurio nors vieno zaidejo ir nuolat ji drozt. Ir ypac dar ant tokio, kuris nera esminis. Taip, Ulanovas yra svarbus, bet jis nera kertinis.

Pats Saras pasake, kad pagrindine Zalgirio problema yra kuriancio izaidejo nebuvimas. Bet tokie neturtingi klubai kaip Zalgiris negali ipirkt jau atsiskleidusiu zaideju, tenka rizikuot ir ta rizika kartais nepasiteisina kaip siuo atveju su izaidejais. Dar pridekim kraupu tritaskiu (ne)pataikyma ir prasta gynyba (kas si sezona tikrai gana nemaloniai stebina) ir turim toki rezultata ir zaidima, kuris netenkina. + Barca buvo puikiai pasiruosus ir kirto per tas visas Zalgirio silpnasias vietas. Pesiciui buvo principo reikalas iveikti Sara ir jam tai pavyko.

Blogiau uz pralaimejima tas, kad tai buvo jau antros is eiles prastos rungtynes Eurolygoj. Toks jausmas, kad komandos progresas kazkur pastrigo, todel ir Saras vakar atrode toks nusivyles ir sunerimes del zaidimo kokybes.
2018-11-17
-2
Atsakyti
to r
tava visa supratima puikiai atspindi kad masiuli kisi i c pozicija vietoj kavaliausko, kur jis neturetu jokiu sansu pries atstovet po krepsiu nei pries tomiciu, nei pries seraphin. Tavo kiti zaidejai kates maise net europoj nezaidusios ir puse sezono tik blaskytusi bandydami prisitaikyt, net dabar nieko ispudingo nerodancios zemesnio lygio komandose ir lygose, tai su jais veiktum eurolygoj ? tu paciu zaideju net nesi mates, munfordas gal geresnis bet jis toj pacioj daug prastesniais jai laikais 0 buvo ir ten neuzsibuvo. Tavo lyginamas grigonis turejo pernai puiku sezona alboj su 12 tasku, 3 atkovotais, 3 perdavimais, sezona ankciau cempionu lygos finalo mvp.
2018-11-17
-5
Atsakyti
Donce
Istrynkit galvas kiausai kas smerkia Ulanova. Taip dabar jo forma ne pati geriausia, bet jis vistiek geriausias Sf is lietuviu. Nes kuzia isvis dinges, maciulis sensta, o giedraitis ginyboj nulis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-17
+1
Atsakyti
r
"rathan-mayes pataiko tik trečdalį metimų" - šiuose žodžiuose išlenda visas eGZpertų supratimas apie krepšinį. Nors Grigonis per panašų laiką išmesdamas dvigubai mažiau metimų pataiko ne ką geriau - apie 37%. O kaip vieni svarbiausių PG/SG pozicijos statsų? - Rathan-Mayes už Grigonį padaro beveik trigubai daugiau asistų - 3,4 vs.1,4 ir aktyviu žaidimu išprovokuoja dvigubai daugiau pražangų - FTA 6,6 vs. 3,3. Imu abiejų žaidėjų statistiką vietinėse lygose, kur Rathan-Mayes vid. laikas 25 min., o Grigonio 20 min. Mano nuomone Graikijos lyga stipresnė už LKL. Jei imti Europos turnyrus, Grigonio rodikliai per 11 min. vidutinį laiką atrodytų išvis nykiai.
2018-11-17
+5
Atsakyti
Georgy Cekovsky
Jo. Vakar scenarijus primine final4 pusfinali kada intriga sugebejom palaikyt visa maca, bet zaidem taip sunkiai ir slogiai, kad sunku patiket jog vos pralosem.

Mano akimis tokiose varzybose yra akivaizdziai pasirodo individualiu zaideju lygio ir meistriskumo skirtiumai kai pries geresne gynyba, neleidziant izaist deriniu nera gery individualistu 1x1. Tik Wolters be trukumo pries toki graju. Kiti su trukumais: vienam driblingo. Kitam greicio ir staigumo, kitaip salto proto. Ir cia nieko pribursi ir Saras ta aiskiai pasake vakar.

Bet as ziuriu optimistiskai ir manau, kad trcd vel galim laimet isvykoj, nes CSKA nemoka taikyti tokio sunkaus presingo visas rungtynes, plius ju centrai ne tokie auksti ir musu centrams labiau parankus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-17
-3
Atsakyti
to r
susikisk i zopa tuos savo superstarus, pvz tas rathan-mayes cempionu lygoj pataiko tik trecdali metimu komandoj kuri namie apyligiai kapojas su lietkabeliu, o ka cia pries barcas su tokiais veikt ?
2018-11-17
-7
Atsakyti
r
Jau ir pats Šaras užsimena apie komplektacijos problemas ir tuo pačiu paneiginėja etatinių krepšinio eGZpertų visokių subforų, malderių, egių ir Co lojimus. Praktiškai į kiekvieną poziciją Žalgiris vietoje dviejų vasaros kontraktų galėjo pasirašyti vieną su žymiai didesne nauda. Nesuprantu, kam į C naujai pasirašyti reikalingi beveik nulinių Kavaliausko ir Gebeno kontraktai, kai buvo galima tiesiog neskolinti jaunimo čempionate siautėjusio Masiulio. O už tuos pinigus vietoje Toupane nebrangiai pasiimti SF, pvz. Dequan Jones arba Taylor Braun, kuriuos nupirko pas Izraelio lygos vidutiniokai tikrai ne už milijonus. Į kombo gynėjo poziciją vietoje brangaus Grigonio (su nemaža išpirka Albai) ir Sabeckio - su tiek pinigų tikrai buvo galima imti į AEK nuėjusį Xavier Rathan-Mayes arba Murcia nupirktą Milton Doyle, jie abu ir praėjusiam sezone ir dabar atrodo tikrai gerai. Į PG vietoje Westermano ir Waltono buvo galima imti kurį nors iš už Walton žymiai geresnių - Marquis Teague/Josh Gray, kurie nuėjo į niekam nežinomą Korėjos lygą arba Xavier Munford/Briante Weber, kurie liko už kapeikas lošti Amerikoje. Trys nebrangūs kontraktai vietoje šešių - sutaupyti pinigai ir tikrai neprastesni žaidėjai, tobulėjimui komandoje paliekant jaunimą - Masiulį, Jokūbaitį ir Jogėlą. Nesuprantu ką vasarą veikė žalių skautingas ir vadyba, nes visų paminėtų žaidėjų statistika po praėjusio sezono tiesiog badė akis.
2018-11-17
+4
Atsakyti
nevykeliai
komanda, treneris triochla, organizacija apgailetina, pralaimejimas pastacius rakom desningas, o dar kiek tokiu bus. putesi jasikiovicius pries pesic o senis pastate chamo gabala i vieta, cheche. elitijis nba treneris atsirado. nachalas is urmo bazes.
2018-11-17
Atsakyti
R
Ulanovas nevertas tokiu pinigų...Žaidimo lygis- be lygio.Aš nesuprantu už ką jis buvo liaupsinamas. Gynyboje gal, bet puolime visiškas nulis, neturintis metimo ir nepataikantis iš dėkingų situacijų. Ir kas įdomiausia, naudingumas pliusinis;)))
2018-11-17
+7
Atsakyti
magical
tragiskas tas ulanovas,man tai juoka klia kaip ji iskele zalgirio fanai....ulanovas prienu ar kokio nevezio lygio zaidejas maksimum
2018-11-17
+7
Atsakyti
alio
Ulanovas galima sakyti yra prastesne Lipkeviciaus kopija...o Milaknis,kavaliauskas ir jankunas galima sakyti jau nuvaryti arkliai ir laikas juos nusauti...
2018-11-17
-6
Atsakyti
Bet kas, bent minimaliai žaidęs krepšinį, žinos, kad tokį metimą pataikyti yra velniškai sudėtinga. Metimas susideda iš sklandaus viso kūno darbo, nuo kojų iki pirštų galiukų, ir jį atliekant negali būti jokių dvejonių. Daviesas pats sau apsunkino sau gyvenimą, išsigandęs Heurtelio bloko, ir ši ataka veikiausiai vis sukosi jo galvoje tą momentą, kai jis rūbinėje kelias minutes sėdėjo paskandinęs galvą delnuose, atsukęs nugarą visiems aplinkui.

----------------------------------------------

neturiu ką pridėti prie puikaus, emocinio Jono komentaro, kuris geriau paaiškina paskutinius Šaro komentarus... :)
2018-11-17
+6
Atsakyti
Ceska
na sekmes pritruko, ir taip jau pasakiskai istrauke, o ir kazkakip ne savo zaidima jie zaide
2018-11-17
-7
Atsakyti
Anonimas
Su žvaigžde je biski jei taip uzsisuke sėdėjo. Tegul džiaugėsi kat 3 laimėjimus turi o ta būtų būdu minas išmetęs tritaškis ką ta būtų darė pasislėpė po kedem

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-17
+6
Atsakyti
Anonimas
faktas kad norejosi pergales,bet objektyviai ziurint jie turi geresnius zaidejus visose pozicijose,tai is kur tai pergalei atsirast?tik zaidziant auksciau galimybiu ribos,o vakar taip zaide vienintelis white.sakyciau kad su tokiu prastu zaidimu dar didelis stebuklas kaip ta pratesima isstenejo nes po pirmos puses atrode kad zalgiri tiesiog sutriuskins.faktas kad kol leo neatsigaus,tol mes ir neturesim tikro izaidejo,o tas pustalupis nors ir turi duomenis,bet smegenu nekazka.visas jo izaidinejimas baigiasi kamuolio persivarymu ir bumpsejimu palei tritaski,zaidimas tampa toks statistikas kad varzovams net vargt gynyboje nereikia
2018-11-17
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Barselonos FC Barcelona
44%
31/70
Metimai iš žaidimo
49%
31/63
39
Atkovoti kamuoliai
36
21
Rezultatyvūs perdavimai
19
7
Perimti kamuoliai
4
23
Pražangos
25
54%
26/48
Dvitaškiai
48%
19/40

Rungtynių žaidėjai

Aaron  White
21 PTS
7/11 FG
7/10 FT
Kyle   Kuric
15 PTS
5/8 FG
0/0 FT
Aaron  White
8 REB
6 DREB
2 OREB
Chris  Singleton
7 REB
7 DREB
0 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
6 AS
Kevin  Pangos
5 AS
2 TO
21 MIN
Aaron  White
31 EFF
78% 2P%
0% 3P%
Kyle   Kuric
17 EFF
0% 2P%
83% 3P%