Nuotr.: V.Mikaitis
Nuotr. V.Mikaitis

Joniškio „Delikatesas“ praėjusią vasarą tapo svarbia Šiaulių krepšinio piramidės dalimi. Nuo šiol NKL žaidžiantis „Delikatesas“ yra neoficiali Lietuvos krepšinio lygos „Šiaulių“ klubo dublerių komanda bei taip augina žaidėjus pagrindinei regiono ekipai.

Šį sezoną pelnomi taškai

48%
81,2
Pelno taškų: 81,2
Taiklumas: 48,2%
Vieta lygoje: 9
Geriausias pasiekimas: 101
Blogiausias pasiekimas: 56
Daugiausia pelno: Šarūnas Beniušis

Joniškio komandoje devyni krepšininkai iš dvylikos yra sudarę sutartis su „Šiaulių“ klubu ir „Delikatese“ žaidžia nuomos pagrindais arba pagal dvigubos licencijos taisyklę.

Nacionalinėje krepšinio lygoje rungtyniauja tie krepšininkai, kuriems dar reikia patobulėti prieš patenkant į LKL, o žaidėjai, negaunantys daug žaidimo laiko NKL, turi progą atsiskleisti Regionų krepšinio lygos Kelmės komandoje.

Tokiu sprendimu yra patenkintas „Šiaulių“ klubo treneris Antanas Sireika, kuris į gimtinę grįžo su norais prisidėti prie krepšinio piramidės sukūrimo.

„Aš galvoju, kad tai duos rezultatus ateityje. Tai – geras produktas, geras projektas, bet reikia laiko jį įgyvendinti. Dabar šiek tiek susiduriame su sunkumais, nes nelengva suformuoti dvi komandas. Visada būdavau nepatenkintas, kad Šiauliuose ar Šiaulių krašte atsirasdavo geresnis žaidėjas ir mes neturėdavome jokių sąlygų jį išlaikyti. Ar Laurynas Birutis, ar Gediminas Orelikas. Koks tikslas tuomet dirbti su sporto akademijomis, jeigu jie negali žaisti pas mus?“ – su „nklyga.lt“ kalbėjo Sireika.

Rytinės fizinio rengimo treniruotės yra rengiamos kartu sportuojant ir „Šiaulių“, ir „Delikateso“ komandoms, todėl NKL rungtyniaujantys krepšininkai turi galimybę dirbti su aukščiausioje lygoje žaidžiančiais profesionalais.

„Yra žaidėjų, kuriems dar nelengva žaisti LKL. Man labai norisi, kad jie dirbtų visi kartu, taip ir darome, bet, kad gautų ir daugiau žaidimo laiko. Tai – pats geriausias būdas. Šarūnas Beniušis, nors ir žaidė NKL, bet nuolat LKL negaudavo daug laiko. Sakiau, kad dar reikia kažkurį laiką pakelti meistriškumą kitoje komandoje. Nuvažiavo ten ir tikrai gražiai atrodo, duoda rezultatus.

Čia jokių stebuklų negali būti. Dabar jie nuvažiuoja į rungtynes Šiauliuose, kažkas susijaudina, ne taip sužaidžia, ne tokį krepšinį, kokio norime. O nuvažiuoja į NKL ir meta taškus, esu patenkintas. Sakau, kad norėčiau, jog taip ir LKL būtų. Čia reikia laiko ir galvoju, kad viskas eina gera linkme“, – savo nuomonę išsakė Sireika.

11 iš 12 „Delikateso“ krepšininkų gyvena Šiauliuose, o Joniškyje lieka vienintelis Rytis Biliartas. Dėl to nemaža dalis komandos treniruočių rengiamos Šiauliuose, o sportuoti į už 40 kilometrų esantį Joniškį vykstama vieną ar du kartus per savaitę.

Kuomet atsiskiria nuo „Šiaulių“ klubo treniruočių, „Delikateso“ vadžias perima vyriausiasis treneris Robertas Giedraitis, kuris taip pat yra ir asistentas Šiaulių ekipoje.

„Kiek išeina, tiek stengiuosi suderinti, – svetainei „nklyga.lt“ pasakojo Giedraitis. – „Šiaulių“ komandoje mano pareigos yra mažesnės, jeigu kertasi su Joniškio klubu, tai mano pagrindinis darbas yra Joniškyje. Kiek įmanoma, stengiuosi dalyvauti procese, yra bendrų treniruočių, naudojame daugmaž tą pačią sistemą.

Gal ne visi deriniai yra identiški, kadangi jie negali būti, kiekvienas treneris turi savo minčių, tiek aš, tiek ir treneris Antanas. Gynybos sistemos ir keli deriniai puolime yra praktiškai tie patys.“

Praėjusį sezoną Joniškio „Delikatesas“ iškovojo 7 pergales ir patyrė 32 nesėkmes bei užėmė priešpaskutinę vietą. Tuo metu šį sezoną ekipa per 13 mačų jau turi 8 pergales ir fiksuoja ilgiausią lygoje šešių pergalių seriją.

„Pirmas dalykas, tai buvo nauja komanda ir mums reikėjo kažkiek laiko. Šarūno Beniušio prisijungimas mums davė daug, davė jėgos po krepšiu. Mes turėjome tik vieną didelį žmogų Rytį Biliartą, kuriam reikėjo pakaitalo. Jis negali 40 minučių atlaikyti vienodu tempu. Dabar turime du lygiaverčius žmones, kurie gali vienas kitą keisti ir taip pat žaisti abu kartu. Manau, tai duoda savo rezultatų“, – sezono rezultatais džiaugėsi „Delikateso“ strategas.

Rezultatyviausias „Delikateso“ krepšininkas yra po 17 taškų renkantis Šarūnas Beniušis, kuris visą praėjusį sezoną praleido „Šiaulių“ komandoje. Šio sezono pradžioje centras buvo perkeltas į NKL, todėl dabar turi dar daugiau motyvacijos dirbti tam, jog sugrįžtų į LKL.

„Iš „Šiaulių“ komandos pasiėmiau nemažai. Išskirčiau drąsą ir pasitikėjimą savimi, kas ir lemia tuos rezultatus. Motyvacija, žinoma, yra kuo daugiau iškovoti pergalių su „Delikatesu“, bet didžiausia – dirbti vien dėl to, kad grįžčiau į LKL. Man tai – viena iš paspirčių tobulėti ir gerinti savo rezultatus“, – pasakojo vienas geriausių lygos krepšininkų Beniušis.

Nuotr. G.Šiuparys

Mantvydas Žukauskas yra vienas iš trijų krepšininkų, kurie „Delikatesui“ atstovauja antrus metus iš eilės. Be to, gynėjas praėjo visą Šiaulių krepšinio sistemą – lankė krepšinio mokyklą, vėliau papildė „Šiaulių“ ir „Delikateso“ ekipas. Lygindamas šiuos ir praėjusius metus, jis džiaugiasi dabartinėmis nuotaikomis komandoje.

„Skirtumų yra nemažai, su dabartine komanda praleidžiame daugiau laiko kartu, nes sportuojame tiek čia, Šiauliuose, „Šiaulių“ komandoje, tiek Joniškyje. Visi esame draugai. O praėjusių metu komanda visgi buvo surinkta iš visur, todėl galbūt išskirčiau kiek geresnę atmosferą, man asmeniškai ji labiau patinka, yra draugiškumas, visi kartu einame pavalgyti, pasibūti. Tokia galbūt atmosfera geresnė, todėl geriau visi jaučiamės ir automatiškai rezultatai yra geresni“, – pokyčiais džiaugėsi Mantvydas Žukauskas.

Komentarai:
alabamaPo biskuti isivaziuoja ben jau delikatesas,tikiuosi siauliai isliks lkl,nes kitaip visa akademija ir pluduriuos nkl.gales ruosti zaidejus paneveziui pasvaliui ar dar kam nors.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


kad ir užims paskutinę vietą, LKL tikrai tokio miesto neišmes, ras būdą išlaikyti
2018-11-19
-7
Atsakyti
GTR
Šaunuoliai, Šiauliai, tik kaip LKL šiemet jiems nesiseka, tai labai liūdna.
2018-11-19
-11
Atsakyti
Anonimas
čia sveikintinas pavyzdys ir labai gaila, kad dideli miestai Panevėžys ir Alytus tuo keliu delsia eiti
2018-11-19
-3
Atsakyti
Po biskuti isivaziuoja ben jau delikatesas,tikiuosi siauliai isliks lkl,nes kitaip visa akademija ir pluduriuos nkl.gales ruosti zaidejus paneveziui pasvaliui ar dar kam nors.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-19
-6
Atsakyti
Anonimas
Žalgiris, Rytas, Neptūnas ir Šiauliai susitvarkė savo piramides ir galima sakyti, kad matome ne komandas, o klubus. Kiti miega :/
2018-11-19
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.