Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Nors Lietuvos rinktinei likusios ketverios pasaulio čempionato atrankos rungtynės praktiškai nieko nebelems, treneris Dainius Adomaitis yra įsitikinęs, kad jo auklėtiniams dėl to motyvacijos nepristigs. Netgi priešingai – jis sako negalvojantis, kad tokia situacija apskritai yra įmanoma.

Antradienį ryte rinktinei susirinkus „Ryto“ arenoje pirmajai treniruotei salėje, Adomaitis kiek pyktelėjo, kai iš žurnalistų išgirdo klausimą apie tai, ar Italijos rinktinė, vis dar kovojanti dėl patekimo į pasaulio čempionatą, turės daugiau motyvacijos.

„Norite pasakyti, kad mums nėra motyvacijos? – perklausė Adomaitis. – Manau, tai klaidingiausias požiūris, koks gali būti, kai užsidedi rinktinės marškinėlius. Žaidžiant rinktinėje, kad trūktų motyvacijos? Nė vienam iš jų netrūksta motyvacijos.“

Lietuvos rinktinė tvirtai žengia J grupės viršūnėje, laimėjusi visus 8 susitikimus. Mūsiškiai vietą pasaulio čempionate užsitikrino per praėjusį atrankos langą ir likusios ketverios rungtynės gali nulemti tik tai, kelinta vieta grupėje bus užimta – pirma ar antra.

Kita vertus, ir tai gali nieko nereikšti, jeigu FIBA nuspręs burtus pasaulio čempionato grupėms rengti pagal FIBA reitingą, o ne vietas atrankos varžybose.

Būsima lietuvių varžovė, Italijos rinktinė, turi 6 pergales ir 2  pralaimėjimus bei grupėje žengia antroje vietoje.

„Tai – emocinė ir energetinė komanda, – varžovus įvertino Adomaitis. – Daug dalykų jie daro pagauti emocijų ir gerų bangų. Su jais negali daryti klaidų puolime, negali leisti žaisti greito puolimo, nes ten jie yra geriausi, renka daug taškų pirmoje puolimo fazėje.“

Adomaičio auklėtiniai Vilniuje susirinko pirmadienį vakare, tačiau tai buvo neprivaloma treniruotė, todėl joje žaidėjai tik atsistatė treniruoklių salėje.

Iki išvykstant į Italiją bus surengtos trys treniruotės Vilniuje, o jau rytoj popiet skrendama į Milaną, iš kurio autobusu bus pasiektas greta esantis Brešos miestas. Jame atrankos varžybų mačas vyks ketvirtadienį.

Treneris Adomaitis šiam langui įtraukė du naujus krepšininkus – Martiną Gebeną ir Gytį Masiulį, kuriuos norėjo įvertinti iš arčiau. Jis sako manąs, kad pagrindinis krūvis visgi teks gynėjų linijos krepšininkams.

„Pagrindinis akcentas buvo, kad galime turėti jaunų žaidėjų ir juos išbandyti. Jie žaidžia po krepšiu. Mūsų perimetras gerai prisimena informaciją (iš ankstesnių langų), manau, jie ir bus ta pagrindinė jėga“, – sakė Adomaitis.

Rinktinės sudėtis:

Mindaugas Girdžiūnas PG, SG 188 cm 86 kg 29 m.
Martinas Geben C 208 cm 107 kg 24 m.
Jonas Mačiulis SF 200 cm 98 kg 33 m.
Martynas Echodas PF, C 206 cm 102 kg 21 m.
Gytis Masiulis PF 207 cm 99 kg 20 m.
Arnas Butkevičius SF 197 cm 96 kg 26 m.
Mantas Kalnietis PG 196 cm 89 kg 32 m.
Adas Juškevičius SG, PG 194 cm 90 kg 29 m.
Renaldas Seibutis SG, SF 196 cm 82 kg 33 m.
Eimantas Bendžius PF, SF 207 cm 98 kg 28 m.
Rokas Giedraitis SF 200 cm 88 kg 26 m.
Edgaras Želionis PF, C 207 cm 97 kg 29 m.

Rinktinės žaidimo vadžios vėl bus Manto Kalniečio rankose, kuris žaidė trečiajame ir ketvirtajame atrankos languose. Greta jo – taip pat rinktinės žaidimą pažįstantys Adas Juškevičius, Mindaugas Girdžiūnas ir Renaldas Seibutis.

Treneris Adomaitis savaitei atsisveikino su savo klubine komanda, Vilniaus „Rytu“, tačiau jį turėjo nudžiuginti tai, ką prieš pat rinktinės treniruočių stovyklos pradžią pademonstravo jaunasis komandos talentas Deividas Sirvydis. Dvigubą – LKL ir NKL – licenciją gavęs krepšininkas sprogo puolime sekmadienio rungtynėse, kuriose į „Šilutės“ krepšį įmetė 36 taškus, atkovojo 7 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 42 naudingumo balus.

Jis buvo išrinktas naudingiausius NKL savaitės žaidėju.

 

„Norime, kad jis pagautų žaidimo ritmą, nes po ligos jautėsi to trūkumas, – apie sprendimą leisti jaunajam gynėjui žaisti „Perle“ sakė Adomaitis. – Norime, kad ir jis, ir Marekas Blaževičius žaistų ir žaistų daug. Dėl to, kad kad rodo esąs lyderis, mes tik džiaugiamės.“

Komentarai:
FANTASTIKA
KAIRYO NERA,tris kart VALIO,VALIO,VALIO

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-27
Atsakyti
Kazkas
To nemeluosiu Nemanau kad kazka geriau zalgiris pries milana parodys tik dar viena pralaimejima neapsimoka ziuret jau nepteks i top 8 zalgiris nes gryba pjauna kad pries pieno zvaigzdes laimejo triuskinamai nereiskia kad laimes pries milan

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-27
+19
Atsakyti
Anonimas
Aj tik nereikia čia verkt dėl tų burtų. Iš antros vietos gali gaut net silpnesnius varžovus. Jau dabar aišku, kad kelios stiprios komandos pateks į žemesnį krepšelį. Burtai yra burtai, nepasisekt gali ir bunant pirmam krepšelyje. Juolab, kad ir pralaimėjus vieną kitą kartą galima likt piemiems.
2018-11-27
-1
Atsakyti
kunigas
Adomaiciu domisi nba komandos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-27
-5
Atsakyti
djgaffer
Visada keistai skamba tie klausimai apie motyvaciją.Taip,jau rinktinė PČ,bet juk žaidi už savo šalį,ją reprezentuoji,tai motyvacijos tikrai netrūks.Dar ir neaišku su tais burtais,todėl reikia išlaikyti pirmą vietą.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-27
+3
Atsakyti
nemeluosiu
o galejo surinkt ateities dream teama su tokiais zaidajais kaip kulboka, sirvydis, velicka, jokubaitis, valinskas, echodas, blazevic, masiulis ir pora veteranu i trukstamas pozicijas. butu kazkas nerealaus pamatyti talentingiausia jaunima jau dabar zaidziant uz pagrindine komanda. tos 4 likusios rungtynes butu neikainojama patirtis ateiciai. teks pasitenkint vidutiniu gabumu veteranais ir akiai nepatraukliu krepsiniu. greiciausiai ziuresiu tik tiek kiek liks po zalgirio rungtyniu arba isvis neziuresiu, nes ir taip aisku ko tiketis is tokios sudeties. ty tasku gimdymas ir maciulio asaros po kiekvieno teisejo svilpuko.
2018-11-27
-13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.