Nuotr.: Vytautas Gimžauskas
Nuotr. Vytautas Gimžauskas

Gytis Radzevičius, palikęs Nacionalinę krepšinio lygą (NKL) ir pasirašydamas sutartį su Utenos „Juventus“ klubu, gavo raktą į aukštesnį lygį. Pirmąjį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) žaidžiantis vilnietis trumpai papasakojo apie savo karjeros pradžią, įvardino trenerius, kurie labiausiai prisidėjo prie jo tobulėjimo ir įvertino „Juventus“ rezultatus antrajame LKL rate.

Gytis Radzevičius

Gytis  Radzevičius
Gytis  Radzevičius
MIN: 5.37
PTS: 1 (44.44%)
REB: 0.33
AS: 0.17
ST: 0
BS: 0.17
TO: 0.83
GM: 6

Paklaustas, kodėl susidomėjo krepšiniu, „Juventus“ naujokas atskleidė, jog krepšinis dar ankstyvoje vaikystėje tapo neatskiriama gyvenimo dalimi. Radzevičius teigė, kad pats rodė didelį norą lankyti šią sporto šaką, o tėvams liko tik nuvesti ir perduoti sūnų į profesionalų rankas.

„Jau vaikystėje man patikdavo kartu su tėvais žiūrėti krepšinį. Pamatę mano susidomėjimą šiuo sportu, galiausiai jie mane užrašė į krepšinio akademiją ir būtent ten aš pradėjau žengti savo pirmuosius žingsnius krepšinyje.

Kai pradėjau mokytis krepšinio pagrindų, pirmus keturis metus mano treneriai labai dažnai keitėsi, galima sakyti kasmet, paskui atėjo Tomas Purlys. Būtent pas šį trenerį praleidau labai daug laiko, kokius penkis ar šešis metus“, – dalinosi prisiminimais iš vaikystės „Juventus“ krepšininkas.

23 metų 197 cm ūgio puolėjas prakalbęs apie trenerius, kurie padėjo labiausiai atsiskleisti ir pagaliau praverti „Betsafe-LKL“ pirmenybių duris, akimirką pagalvojo, tačiau galiausiai išskyrė Vilniaus „Perlo“ trenerį ir Šakių „Vyčio“ strategus.

„Sunku išskirti tuos, kurie prie mano tobulėjimo prisidėjo labiausiai. Visgi, manau, didžiausią įtaką mano karjerai padarė tie treneriai, kurie mane treniravo, kai žaidžiau Nacionalinėje krepšinio lygoje, tai būtų Arvydas Gronskis, Virginijus Sirvydis ir Aurimas Jasilionis“, – įvardino ypatingą vaidmenį karjeroje suvaidinusių trenerių trijulę Radzevičius.

Šį sezoną metami tritaškiai

34%
8,1
Pataiko: 8,1
Taiklumas: 33,8%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 13
Blogiausias pasiekimas: 1
Daugiausia pataiko: Arvydas Šikšnius

Ne paslaptis, kad krepšinyje, kaip ir gyvenime būna ne tik linksmų akimirkų, tenka susidurti ir su ne itin maloniais dalykais. „Juventus“ lengvasis krašto puolėjas pripažino, kad sunkių momentų pasitaiko ir jo žaidimo kelyje, tačiau meilė krepšiniui visada pasiekia viršų ir suteikia impulsą judėti į priekį.

„Žinoma, tokių minčių pasitaiko, kai būna tų juodesnių dienų, duobelių žaidime, tačiau tada viską gerai apgalvoji, prisimeni, kiek kelio jau yra nueita, kiek darbo į tai įdėta, supranti, kad šis sportas yra numeris vienas ir žygiuoji toliau. Galimybė žaisti krepšinį man yra didelis malonumas, aš neįsivaizduočiau savo gyvenimo be jo“, – teigė krepšininkas.

Sezono pradžia Radzevičiui Utenos ekipoje nebuvo lengva, kartais krepšininkas nuo atsarginių žaidėjų suolelio nepakildavo nė minutei, tačiau dabar po truputį „Juventus“ vyr. trenerio Žydrūno Urbono pasitikėjimą įgaunantis puolėjas sulaukia daugiau šansų pasireikšti, o geriausiai laiką aikštelėje išnaudojo Karaliaus Mindaugo taurės turnyro antrajame etape. Pirmose rungtynėse su Kėdainių „Nevėžiu“ vilnietis atkovojo 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, pelnė 2 taškus bei surinko 7 efektyvumo balus.

Po tokio pasirodymo Radzevičius spaudos konferencijoje sulaukė trenerio pagyrų, kurios, panašu, krepšininką dar labiau motyvavo, kadangi atsakomosiose rungtynėse aikštelėje beveik 20 minučių praleidęs žaidėjas varžovams atseikėjo 13 taškų (3/3 dvit., 1/1 trit., 4/4 baud.), atkovojo 4 kamuolius, išprovokavo dvi pražangas ir surinko 13 naudingumo balų.

Visgi „Betsafe-LKL“ pirmenybėse Radzevičius šansų sulaukia kur kas mažiau, vidutiniškai 5 minutes aikštelėje praleidžiantis krepšininkas pelno po 1 tašką, atkovoja po 0,3 kamuolio, atlieka 0,2 rezultatyvaus perdavimo.

Pats „Juventus“ žaidėjas teigia, kad dėl per mažo minučių skaičiaus jam sunku parodyti savo sugebėjimus, tačiau jis kantriai laukia savojo šanso ir žengęs į aikštelę stengiasi atiduoti visas savo jėgas bei įrodyti savo vertę treneriui.

„Aišku, turi praeiti tas pereinamasis laikotarpis, vieniems jis baigiasi anksčiau, kitiems vėliau, tačiau sunku parodyti ką galiu, kai gaunu labai mažai laiko aikštelėje. Dabar mano pagrindinis tikslas – maksimaliai gerai išnaudoti kiekvieną pasitaikiusią progą ir parodyti, ką galiu“, – teigė į „Betsafe-LKL“ čempionatą persikėlęs praėjusio sezono naudingiausias NKL krepšininkas.

Tuo tarpu „Juventus“ komanda įgauna pagreitį. Pirmose antrojo rato rungtynėse skaudų antausį nuo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ gavę uteniškiai pasidarė išvadas, galingu žaidimu iškovojo kelialapį į Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalį, laimėjo dvi iš eilės rungtynes „Betsafe-LKL“ pirmenybėse ir įsitvirtino penktoje turnyro lentelės pozicijoje.

„Tas pralaimėjimas supurtė komandą, supratome, kad negalime taip žaisti. Galbūt po kelių geresnių rungtynių pagalvojome, kad žaidžiame su silpnesne komanda ir buvome nubausti, kadangi dabartinėje Lietuvos krepšinio lygoje kiekvienas varžovas yra pavojingas.

Manau, kad po pralaimėjimo Pasvalyje komanda tikrai pradėjo žaisti kokybiškiau, atėjo geresnis tarpusavio supratimas. Kiekvienai komandai reikia laiko susiklijuoti, galvoju, kad antrojo rato starte patirta nesėkmė ir galėjo būti mūsų atspirties taškas“, – džiaugėsi pagerėjusiu komandos žaidimu Radzevičius.

Artimiausias uteniškių išbandymas laukia jau gruodžio 5 d. išvykoje. Varžovas – Šiaulių „Šiauliai“, komanda, kuri „Betsafe-LKL“ čempionate aikštelę nuleista galva paliko daugiausiai kartų – net 11. Antano Sireikos auklėtiniams tik praėjusią savaitę pavyko iškovoti pirmąją pergalę, tačiau ji buvo gana užtikrina – 88:80 įveiktas Prienų „Skycop“ klubas.

Paklaustas apie sunkiai startavusį varžovą, Radzevičius teigė, kad laukia sunkus išbandymas. Krepšininko manymu, „Šiauliai“ sezoną pradėjo sunkiau dėl patirties trūkumo, tačiau dabar, kai pagaliau rado savąjį žaidimą, jie yra labai pavojingi.

„Šiauliai yra jauna komanda, jiems reikėjo laiko įsivažiuoti, bet dabar jie nugalėjo stiprų klubą. Taigi, mūsų laukia tikrai labai sunkios rungtynės“, – pokalbio pabaigoje artėjančių rungtynių svarbą išskyrė „Juventus“ puolėjas.

Komentarai:
alvydas
Gaila kad nepaminėjai Kupiškio Gyti........
2018-12-05
+1
Atsakyti
Tadas
Ech Gyti tikrai ne šie treneriai tau padėjo atsiskleisti, nepamiršk kas tave pasiemė iš sostinės lygos mokė tave krepšinio sistemų, tempė tave už ausų kai daugumas sakė kad iš tavęs nieko nebus tu to net neprisimeni !!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-04
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.