Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Dvejus metus praeityje Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ gretose praleidęs 26-erių Žygimantas Skučas šią savaitę grįžo į jau pažįstamą vietą.

Šį sezoną metami tritaškiai

30%
6,8
Pataiko: 6,8
Taiklumas: 30,2%
Vieta lygoje: 9
Geriausias pasiekimas: 12
Blogiausias pasiekimas: 3
Daugiausia pataiko: Justin Watts

Aukštaitijos klubo gretose kaunietis yra žaidęs 2014-2015 ir 2015-2016 metų sezonais. Nors iš tų laikų dabar komandoje žaidžia vienintelis Gytis Sirutavičius, Skučas pasakoja, „Pieno žvaigždžių“ ekipą laikantis sava komanda.

„Žinau šį miestą, žinau ir komandos organizaciją, tai didelių klaustukų renkantis nebuvo, – bendraudamas su tinklalapiu „bcpienozvaigzdes.lt“ pasakojo krepšininkas. – Turiu čia pažįstamų žaidėjų, žinau, kad čia bus finansinis stabilumas, todėl visi pliusai susidėjo greitai. Priėmiau geriausią sprendimą. Reikia pripažinti, kad ne tik krepšininkui svarbi yra pažįstama ir patikima vieta. Tai rūpi bet kokios srities darbuotojui. Dabar aš žinau, kur patekau.“

Po praėjusio sezono „Betsafe–LKL“ pirmenybėse, kai jo atstovautas Panevėžio „Lietkabelis“ šalies čempionate užėmė ketvirtą vietą, Skučas nusprendė pradėti legionieriaus karjerą ir sukti link Prancūzijos.

Antroje šalies lygoje 26-erių sunkusis krašto puolėjas žaidė Grieso „Oberhoffen“ klube, kur vidutiniškai pelnė po 5,2 taško, atkovodavo po 2,8 kamuolio ir rinkdavo po 3,8 naudingumo balo.

Nuotr. BNS

Tiesa, kaip dabar pasakoja pats krepšininkas, rinktis prie pat sienos su Vokietija įsikūrusią komandą nebuvo teisingas sprendimas. Skučas tikina, kad „Oberhoffen“ jį matė svetimame vaidmenyje.

„Situacija buvo tokia, kad komanda tikėjosi ne to, ką iš tiesų gavo man atvažiavus. Tiesiog patekau ne į tą poziciją. Klubo vadovai man sakė, kad jie tikrai studijavo mano žaidimą, žinojo stilių, kaip žaidžiu, bet atvykęs pamačiau, kad jiems manęs reikėjo centro pozicijoje. Aš šioje vietoje savo profesionalioje karjeroje net nežaidžiau. Aišku, stengiausi daryti tai, ko manęs prašo, nors man tai ne visai patiko. Išlikau profesionalas. Visgi praėjus kuriam laikui, visi suprato, kad man centru žaisti nelabai pavyko, todėl jie draugiškai pasakė, kad ieškosis kitų variantų.

Nepaisant to, kad krepšinio dalykai man nelabai pasisekė, tokie aspektai kaip gyvenimo sąlygos ar keliavimas man pasirodė labai profesionaliame lygyje. Matosi, kad toje šalyje finansai jiems leidžia viską įgyvendinti profesionaliai. Ta dalis man patiko“, – dvi puses pirmąkart kremtant legionieriaus duoną pateikė Skučas.

Kaunietis „Pieno žvaigždžių“ komandą sustiprins reikiamu metu, kadangi pasvaliečiai papildymo sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje dairėsi jau kurį laiką.

Nuotr. BNS

Būtent Pasvalyje Skučas yra sužaidęs vieną geriausių sezonų savo karjeroje, kai 2015-2016 metais „Betsafe–LKL“ čempionate jis vidutiniškai rinko po 8,7 taško ir 9,5 naudingumo balo vidurkius.

Vėliau – dveji metai Panevėžio „Lietkabelio“ gretose, kur pirmą kartą karjeroje buvo pasidabinta „Betsafe–LKL“ sidabru, o Karaliaus Mindaugo taurėje su panevėžiečiais buvo iškovoti sidabro ir bronzos apdovanojimai.

Dabar puolėjas į Pasvalį atvyksta su naujais tikslais.

„Po tokio prasto savo sezono starto norėčiau tiesiog geriau žaisti, – nusijuokė krepšininkas. – Kiek mačiau, komandai trūksta priekinės linijos žaidėjo, todėl labai noriu prisidėti atkovotais kamuoliais, ko „Pieno žvaigždėms“ išties reikia. Turėsiu padėti ir kitose srityse.

Apie dabartinę Pasvalio komandą daug pasakyti negaliu, visgi dalyvavau tik keliose treniruotėse. Daugiau galėsiu papasakoti tik po kelių savaičių ar net mėnesio. Matau tik tiek, kad jokios įtampos komandoje nėra, visi atsipalaidavę, visi mėgaujasi savo darbu ir ruošiasi naujoms rungtynėms.“

Komentarai:
dakota
kokio potencialo jis turi??grynai prastesne Ulanova kopija...o tas pats ulanovas nieko gero
2018-12-05
+5
Atsakyti
siaip turi jis potencialo, reikia pas Sara...
2018-12-05
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.