Eimantas Bendžius ir Rokas Stipčevičius Nuotr.: BNS
Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: Basketnews.lt/V.Mikaitis
Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: Basketnews.lt/V.Mikaitis
Arnas Butkevičius Nuotr.: BNS
Thomasas Walkupas Nuotr.: Basketnews.lt/V.Mikaitis
Eimantas Bendžius ir Rokas Stipčevičius Nuotr.: BNS
Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: Basketnews.lt/V.Mikaitis
Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: Basketnews.lt/V.Mikaitis
Arnas Butkevičius Nuotr.: BNS
Thomasas Walkupas Nuotr.: Basketnews.lt/V.Mikaitis

Sekmadienio popietę vykusiame LKL grandų mūšyje Kaune triumfavo laikinosios sostinės krepšininkai. Kauno „Žalgiris“ (12-1) 95:86 įveikė principinį varžovą Vilniaus „Rytą“ (9-4) ir tai buvo jau antroji kauniečių pergalė šiame sezone prieš sostinės klubą.

Foto galerija

Nugalėtojų gretose spindėjo Marius Grigonis. Žalgirietis pelnė 14 taškų (2/2 dvit., 1/1 trit., 7/7 baud.), atkovojo 3 kamuolius, tiek pat kartų asistavo komandos draugams, išprovokavo 8 varžovų pražangas ir surinko 26 naudingumo balus.

„Ryto“ gretose rezultatyviausiai žaidė Dominique'as Suttonas. Amerikietis pelnė 25 taškus (9/11 dvit., 2/4 trit., 1/3 baud.), atkovojo 6 kamuolius bei surinko 24 naudingumo balus.

„BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino tiek „Žalgirio“, tiek „Ryto“ žaidėjų pasirodymus.


„Žalgiris“

Marius Grigonis – 10 balų
24 min., 14 tšk. (2/2 dvit., 1/1 trit., 7/7 baud.), 3 atk. kam., 3 rez. perd., 8 išpr. praž., 26 naud. balai.

Nuotr. BNS

Marius šiandien sužaidė kaip iš natų. Gynėjas neprametė nė vieno metimo, buvo naudingiausias mačo žaidėjas, o gynyboje, be vienintelio praleisto Seeley reido, didesnių klaidų taip pat nedarė. Kaip ir pirmoje tarpusavio dvikovoje, taip ir šiandien Marius buvo vienas pagrindinių „Žalgirio“ pergalės kalvių.


Artūras Milaknis – 8,5 balo
20 min., 11 tšk. (1/1 dvit., 3/4 trit.), 2 rez. perd., 3 praž., 10 naud. balų.

Nuotr. BNS

Snaiperis šiandien puikiai išpildė tai, ko labiausiai iš jo nori treneris Jasikevičius. Milaknis puikiai išnaudojo susikurtas progas, o kartą arenoje susirinkusius žiūrovus pradžiugino aštriu ir užtikrintu reidu po krepšiu, o tai iš Artūro sulaukiame itin retai. Gynyboje vieną kartą nespėjo grįžti į gynybą ir už tai susilaukė Jasikevičiaus priekaištų.


Leo Westermannas – 8 balai
19 min., 9 tšk. (1/1 dvit., 2/4 trit.), 6 rez. perd., 14 naud. balų.

Nuotr. BNS

Prancūzas rungtynes pradėjo krepšio nelietusiu tritaškiu metimu bei prastu perdavimu, tačiau vėliau demonstravo labai solidų žaidimą. Atakų organizatorius puikiai skirstė perdavimus ir baudė varžovus iš tolimų distancijų.


Brandonas Daviesas – 8 balai
23 min., 14 tšk. (5/8 dvit., 4/6 baud.), 6 atk. kam., 3 kld., 4 išpr. praž., 16 naud. balų.

Nuotr. Basketnews.lt/V.Mikaitis

Rungtynių žaidėjas

Taškai
14
Naudingumas
26
Baudų metimai
100%
7/7
Rezultatyvūs perdavimai
3

Rungtynių pradžioje, kai Daviesą dengė Blaževičius, atrodė, kad laukia dar vienos fenomenalios amerikiečio rungtynės. Taip neįvyko – Brandonui buvo sunku žaisti nugara į krepšį prieš galingąjį Suttoną, o gynyboje Daviesas taip pat turėjo problemų su greitesniu už save puolėju. Ketvirtajame kėlinyje vidurio puolėjas vėl priminė apie save, kai porą atakų iš eilės, pasinaudojęs savo fizine jėga, sukūrė gerus epizodus.


Edgaras Ulanovas – 7,5 balo
30 min., 15 tšk. (4/7 dvit., 2/5 trit.), 3 atk. kam., 3 rez. perd., 13 naud. balų.

Nuotr. Basketnews.lt/V.Mikaitis
 
Edgaras šiandien žaidė sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje ir neblogai tvarkėsi su savo užduotimis. Dirbti su Suttonu gynyboje ant ūselio buvo sunku, tačiau keli amerikiečio metimai buvo pataikyti iš labai sudėtingų situacijų. Puolime Ulanovas kelis kartus nugara į krepšį lengvai susitvarkė su Bendžiumi.
 

Thomasas Walkupas – 7 balai
21 min., 8 tšk. (3/7 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), 5 atk. kam., 2 rez. perd., 3 išpr. praž., 12 naud. balų.

Nuotr. BNS

Walkupas šiandien puolime ėmėsi nemažai iniciatyvos. Nors ir ne viską pavykdavo užbaigti taikliu metimu, tačiau reikia amerikietį pagirti už drąsą puolime ir aktyvų varžovų spaudimą nuo galinės linijos, nors kartą Seeley ir buvo pražiopsotas. Thomasas gynyboje prižiūrėjo Stipčevičių ir apribojo jo laisvę organizuoti žaidimą.


Derrickas Waltonas – 5 balai
23 min., 7 tšk. (0/3 dvit., 1/1 trit., 4/4 baud.), 2 atk. kam., 3 rez. perd., 1 kld., 4 išpr. praž., 12 naud. balų.

Nuotr. Basketnews.lt/V.Mikaitis
Statistiškai Waltono pasirodymas atrodo gerai, tačiau žaidimo prasme sunku jį pavadinti geru. Įžaidėjas dažnai perlaikė kamuolį ir atakos pasibaigdavo neparuoštais metimais, o kartais komandos draugai atrodė net nesuprantantys, kokį derinį žaidžia. Derrickas turėjo ir neblogų momentų puolime, tačiau tos kelios neparuoštos atakos paliko neigiamą įspūdi apie atakų organizatorių šios dienos dvikovoje.

Laurynas Birutis – 4,5 balo
19 min., 6 tšk. (3/5 dvit.), 2 atk. kam., 1 blok., 5 naud. balai.

Nuotr. BNS

Birutis išėjo į rungtynes susikaustęs ir puolime net nežinojo, kurioje vietoje turi atsistoti. Vėliau aukštaūgiui pavyko sėkmingai nugara sužaisti į krepšį, tačiau vėliau gavo du „stogus“ nuo galva už save žemesnių krepšininkų. Antroje mačo pusėje centras atrodė šiek tiek geriau, tačiau jo žaidimas, ypatingai gynyboje, neįtikino.


Nate‘as Woltersas – 4 balai
18 min., 7 tšk. (2/6 dvit., 1/2 trit.), 1 rez. perd., 1 kld., 1 naud. balas.

Nuotr. Basketnews.lt/V.Mikaitis

Amerikietis neįprastai sau šiandien atrodė blankiausiai iš trijų atakų organizatorių. Woltersui labai sunkiai sekėsi organizuoti puolimą, o ir pačiam užbaigti atakas taip, kaip jis tai daro Eurolygoje, nepavyko. Reikia tikėtis, kad ketvirtajame kėlinyje patirta Nate'o trauma nebus rimta, nes gynėjas yra vienas iš svarbiausių „Žalgirio“ žmonių šiame sezone.


„Rytas“

Dominique'as Suttonas – 9,5 balo 
27 min., 25 tšk. (9/11 dvit., 2/4 trit., 1/3 baud.), 6 atk. kam., 2 rez. perd., 5 praž., 24 naud. balai.

Nuotr. Basketnews.lt/V.Mikaitis

Amerikietis rungtyniavo su didele energija ir buvo sunkiai sustabdomas. Suttonas po krepšiu sėkmingai naudojosi savo fizine jėga, taip pat pataikė sudėtingų metimų, o jo skrydis buvo vienas gražiausių pastarųjų metų dėjimų LKL čempionate. Atletiškasis amerikietis dažnai didžiąją dalį komandos problemų išspręsdavo vienas, kai pats įžaisdavo kamuolį. Puolėjas gynyboje gerai gynėsi ir prieš patį Daviesą, tiesa, rungtynes baigė dėl išnaudoto asmeninių pražangų limito.


D.J. Seeley – 8,5 balo 
32 min., 14 tšk. (4/6 dvit., 6/6 baud.), 3 atk. kam., 5 rez. perd., 5 išpr. praž., 19 naud. balų.

Nuotr. Basketnews.lt/V.Mikaitis

Seeley buvo geriausias perimetro žaidėjas „Ryto“ komandoje. Gynyboje gynėjas porą kartų pražiopsojo savo tiesioginį oponentą, tačiau puolime buvo labai veržlus bei pridarė nemažai problemų „Žalgirio“ gynybai.


Eimantas Bendžius – 7,5 balo
25 min., 20 tšk. (1/3 dvit., 5/9 trit., 3/4 baud.), 2 atk. kam., 2 per. kam., 16 naud. balų.

Nuotr. BNS

„Ryto“ fanai gali būti dėkingi savo snaiperiui, kad komanda nebuvo sutriuškinta. Bendžius ketvirtajame kėlinyje prabilo ir nuo 20 taškų skirtumo sumažino jį iki 8, tačiau tai ir buvo viskas, ką vilniečiams pavyko sukurti. Eimantas prabilo per vėlai, nes iki ketvirtojo kėlinio atrodė blankiai, kai „Žalgirio“ gynyba veikė sklandžiai. Gynyboje puolėjas nesusitvarkė tiek su Ulanovu, kur pralaimėjo didžiąją dalį mikrodvikovų ant ūselio, tiek su Grigoniu, prieš kurį nespėjo ant perimetro.


Martynas Echodas – 6,5 balo
23 min., 4 tšk. (2/4 dvit.), 8 atk. kam., 2 rez. perd., 2 blok., 9 naud. balai.

Nuotr. BNS

Vilniečių gretose Echodas liko vienintelis tikras vidurio puolėjas, kuriuo Adomaitis gali pasitikėti. Jaunasis centras šiandien neblogai tvarkėsi su savo užduotimis ir gerai kovojo po krepšiais. Gynyboje išrašė porą „stogų“, o puolime nugara į krepšį nesunkiai susitvarkė su savo geru bičiuliu už aikštelės ribų Biručiu. Echodui dar trūksta fizinės jėgos, kad galėtų mesti rimtesnį iššūkį tokiam centrui kaip Daviesas.


Arnas Butkevičius – 6 balai
25 min., 3 tšk. (1/2 dvit., 1/1 baud.), 5 atk. kam., 3 rez. perd., 2 kld., 3 per. kam., 9 naud. balai.

Nuotr. BNS

Butkevičius spinduliavo energija, gerai kovojo dėl kamuolių ir dirbo gynyboje. Tiesa, porą kartų Arnas perlaikė kamuolį ir priėmė neteisingus sprendimus bei puolime labai neišsiskyrė.


Rokas Stipčevičius – 5,5 balo
25 min., 11 tšk. (1/5 dvit., 2/5 trit., 3/3 baud.), 2 atk. kam., 3 rez. perd., 1 kld., 9 naud. balai.

Nuotr. BNS

Įžaidėjas didžiąją dalį savo taškų pelnė ketvirtajame kėlinyje, kai rungtynių baigtis jau buvo aiški. Gynėjas buvo atidžiai prižiūrimas Walkupo ir nors didelių klaidų nepadarė, tačiau žaidimą organizuoti jam sekėsi sunkiai ir tik Suttono universalumas išgelbėjo „Rytą“ nuo didesnių problemų, nes amerikietis dažnai pats įžaisdavo kamuolį.


Deividas Sirvydis – 5 balai
13 min., 4 tšk. (0/1 dvit., 1/2 trit., 1/2 baud.), 1 atk. kam., 2 naud. balai.

Nuotr. BNS

Jaunajam „Ryto“ talentui nepavyko sužibėti taip, kaip pirmajame tarpusavio mače. Gynėjas pradėjo rungtynes aktyviai bei išprovokavo varžovų nesportinę pražangą, tačiau vėliau gavo bloką nuo Biručio ir tik ketvirtajame kėlinyje Sirvydžiui pavyko pelnyti taškus iš žaidimo.


Mindaugas Girdžiūnas – 4,5 balo
23 min., 5 tšk. (0/2 dvit., 1/3 trit., 2/2 baud.), 1 rez. perd., 0 klaid., 4 naud. balai.

Nuotr. BNS

Girdžiūno atakų organizatoriaus sugebėjimai prieš rimtas komandas ir toliau neįtikina. Mindaugas turėjo porą geresnių epizodų puolime tik tada, kai žaidė antrojo numerio pozicijoje. Įžaidinėjant kamuolį jį perlaikydavo ir kratėsi didesnės atsakomybės. Už žaidėjo +/- rezultatą (-10) prastesnį turėjo tik jaunasis Blaževičius (-13).


Marekas Blaževičius – 2 balai
7 min., 4 tšk. (0/2 dvit.), 2 praž., -4 naud. balai.

Nuotr. BNS

Jaunajam centrui 2 balai skiriami tik už tai, kad jis jaunas, nes jis savo komandai nieko naudingo nenuveikė. Iš talentingo vidurio puolėjo niekas nesitiki stulbinančių rezultatų tokiame amžiuje, tačiau Blaževičius ne tik, kad nenuveikė nieko naudingo, tačiau vėlėsi ir į nereikalingus konfliktus. Dar prieš lemtingąjį susistumdymą, kurį pradėjo būtent Marekas, centras antrajame kėlinyje provokavo Ulanovą, o tokie jaunojo žaidėjo veiksmai gali būti pateisinami nebent patirties stoka.

Rokas Jokubaitis, Lukas Uleckas ir Erikas Venskus aikštėje pasirodė epizodiškai ir jų pasirodymai nebuvo vertinami.

Komentarai:
To to lee
Kad mates krepsinio visiskai px. Tas pats kas einiki pastatytum i basketnewsa, pochui kaip raso, svarbu kad krepsinio mates. Dar apie mustynes galetu parasinet balus, nes zmona pyzdina kasdien, irgi mates visko

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-10
-7
Atsakyti
djgaffer
Neblogai visai Waltonas sužaidė,tik kad kamuolį dažnai perlaikydavo.Viską pasako n.b.-jis 12 surinko,kai Woltersas tik 1.Pastarasis vakar kaip ne savas buvos,bet svarbiausia,kad ta trauma rimta nebūtų.Apie Seeley galiu tik pasikartoti-pastebiu,kad jis dažniausiai savo taškus susirenka ir naudingas būna tik pirmoje pusėje.Antroje dalyje tik 3 tšk.surinko ir jo visai nesimatė,todėl jo balas žymiai per aukštas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-10
-2
Atsakyti
Rx
Koks derbis? Trečia Europos komanda su 3-4 Lietuvos šiek tiek skirtingos kategorijos kad butų derbis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-10
-4
Atsakyti
to lee
tikslus ir konkretus balai, neviniojant zodziu i vata. Kaip pats sakai, buves krepsininkas raso, tai tikrai geriau nei paprastas zurnalistas, neloses rimtame lygyje. Daug smagiau skaityt su tuo gyvenime susidurusio ir auksto lygio krepsinio maciusio zmogaus izvalgas negu paprasto mirtingoji, kuris apie krepsini is vadovelio mokosi :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-10
+2
Atsakyti
Lee
Jaunajam centrui 2 balai skiriami tik už tai, kad jis jaunas, nes jis savo komandai nieko naudingo nesuveikė.

Jauciasi kad raso buves krepsininkas. Savo draugeliams taip gali rasyt, o ne viesai auditorijai. Eik pas vilkiene lietuviu kalbos pamokeliu dar petriuk :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-10
+7
Atsakyti
psichiatras
B tribunos nuotraukos, tai supper metodine medziaga medicinos studentams, visu šizofrenijos stadiju atstovai ten dalyvauja! Intelekto nesudarkytu fizionomiju paradas ))) Tiek neigaliuju vienoje vietoje galima pamatyti tik atitinkamo profilio gydymo įstaigoje ir b tribūnoje...
2018-12-10
Atsakyti
Utena
Pagarba Grigoniu. Tikras zalgirietis. Neveltui po rungtyniu su Oly sake kad su raudona qurwa savaitgali jegu nereikes nes bus zaidziama emocijomis. Jau antros rungtynes kaip Marius varo i nevilti raudonkurwius tribuninius.
2018-12-10
+3
Atsakyti
robis
Paskaitykit sitos padugnes komentarus. Tiek metu cia sedi ir vis svaigsta, o jo komanda eilini syki isniekinta:D

https://www.basketnews.lt/vartotojai/nam...
2018-12-10
-1
Atsakyti
Visus su pergale
2018-12-10
-17
Atsakyti
to n_31
Tu skanduok ka tik nori, bet eilini syki visi pamate kas yra tikroji kurwa. Klyksmas nepades nes tavo raudona kurwa ir vel issisketusi kai paskutine wilno stoties prostitute.
2018-12-10
+1
Atsakyti
Zalia kurva zalia kurva hey HEY :DD
2018-12-10
+2
Atsakyti
Su pergale, Lietuva!!!
EILINI SYKI RAUDONA SLIUCHA ISZAGINTA!!!
2018-12-10
-1
Atsakyti
Dienos klausimas
O tai kur dilmah dingo?:DD Taigi urodas vis aiskino, vis grasino. Tai dabar po visko vel i krumus kaip ir pastaruosius sezonus?:DD Svarbiausia is pradziu klykti kiek tik imanoma, o paskui sedeti apsisikus EILINI syki:DDDDDD
2018-12-10
-2
Atsakyti
sutonas zalgiryje?
:DDDDD nejuokinkit. cia maccabi tipo zaidejas. inkarai zalgiriui nereikalingi.
2018-12-10
-8
Atsakyti
Zalgiris
Koks tas rytas grandas pasiziurekit lentele 4 vietoj tupi jei juve pasispardys kris i 5 vieta lkl vidutiniokas tas rytas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-10
+8
Atsakyti
Aras
Siaip ziauriai noreciau, kad sultonas is ryto i zalgiri ateitu. Aisku, nera imanoma, bet tikrai eurolygoje padetu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-10
-2
Atsakyti
Kodel tam juodukui pienburniui seeley 8,5? Gaidys jis ne žaidėjas. Ulanova is nugaros tik sugeba pult nes is priekio butu gaves ir iškritęs. Dar pasisekė gaidžiui kad Davies ne užvažiavo per snukį. Abudu seeley ir 23nr. Artistai jobani pradeda is nugaros pulti o poto vaidina. Taip buvo šlykštu žiūrėti per 5m kad nieks ju ne pamokė

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-10
+2
Atsakyti
zybejo
Sattonas zybejo vien kad priprates prie pilnos arenos atmosferos fantastines nei kad siemense nesulauke gausaus palaikymo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-10
-1
Atsakyti
Walton
Aš dar dainuosiu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-10
-15
Atsakyti
Matematikos profesoriai
Milas pataike 3 tritaskius ir dvitaski is zaidimo, ir tai yra tikrai ne 6 taskai :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-10
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Vilniaus Rytas
55%
33/60
Metimai iš žaidimo
48%
29/61
32
Atkovoti kamuoliai
31
22
Rezultatyvūs perdavimai
17
3
Perimti kamuoliai
7
2
Blokuoti metimai
4
83%
19/23
Baudų metimai
81%
17/21

Rungtynių žaidėjai

Edgaras  Ulanovas
15 PTS
6/12 FG
1/2 FT
Dominique  Sutton
25 PTS
11/15 FG
1/3 FT
Brandon  Davies
6 REB
3 DREB
3 OREB
Martynas  Echodas
8 REB
5 DREB
3 OREB
Leo  Westermann
6 AS
1 TO
19 MIN
D.J.  Seeley
5 AS
2 TO
32 MIN
Marius  Grigonis
26 EFF
100% 2P%
100% 3P%
Dominique  Sutton
24 EFF
82% 2P%
50% 3P%