Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Indianos „Pacers“ puolėjas Bojanas Bogdanovičius žaidžia sėkmingiausią savo sezoną NBA čempionate, tačiau be jo FIBA atrankos languose kovojanti Kroatijos rinktinė gali nepatekti į pasaulio čempionatą.

Bojan Bogdanovic

Bojan  Bogdanovic
Komanda: Indiana Pacers
Pozicija: SF, SG
Amžius: 29
Ūgis: 200 cm
Svoris: 98 kg
Gimimo vieta: Kroatija

„Tikiu, kad komandos draugai gali iškovoti bilietą į pasaulio čempionatą, nors ir esame toli nuo to“, – teigė Bogdanovičius.

Tik keturiose rungtynėse savo šaliai atrankoje atstovavęs Bogdanovičius kalbėjo, jog nesupranta dabartinės sistemos.

„Tai yra nelogiška, kai geriausi šalies krepšininkai negali atstovauti savo rinktinėms. Europos čempionai slovėnai liko be pasaulio čempionato, daug kitų pajėgių rinktinių taip pat yra toli nuo Kinijoje vyksiančio čempionato.“

Kroatai J grupėje su 4 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais žengia 5-oje vietoje. Paskutiniame lange jiems reikia laimėti prieš lenkus bei vengrus ir tikėtis, kad Lenkija suklups kovoje su Olandija.

Šiame sezone Bogdanovičius NBA čempionate per 31 minutę renka vidutiniškai po 16,4 taško.

Komentarai:
Anonimas
patys kalti lavonai, zaide vos ne geriausi pries ltu ir tai sugebejo prasikt rungtynes pires antra sudeti ir apskritai grupe gavo belekokia lengva jei nesugeba pries tokias komandas laimet kad ir antra sudetim tai nenusipelne but
2018-12-10
-4
Atsakyti
Taip per šią sistemą neišvysime sintetinių rinktinių. Manau tai teisinga.
2018-12-10
Atsakyti
djgaffer
Ne labai toli,o kaip iki mėnulio jiems tas PČ.Taip,per šitą sistemą nematysim kelių pajėgių rinktinių,tačiau reikia žiūrėti ir į savo daržą.Kroatai,be 6 NBA žaidėjų,praktiškai daugiau neturi labai aukšto lygio žaidėjų.Nu Simonas dar EL žaidžia,o kur kiti?Tiesiog jie neužsiaugino stiprių Europos mastu vidutiniokų ir turi rezultatą.Negerai,kai nukenčia stiprios šalys,aš ir esu prieš šitą sistemą,tačiau reikia ir į savo jaunimo bei žaidėjų ugdymą žiūrėti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-10
-1
Atsakyti
Kazkas
Ahh ta nelemta fiba nesamone ir pasaulio cempionate bus kelios komandos kur ten atsidurti neturejo labai pykstu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-10
+14
Atsakyti
nea
Ne. be sansu. Su dabartine sistema Lenkija yra geresne komanda, nei Kroatija. Nesamone, bet tokia realybe.
2018-12-10
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.