Nuotr.: LSKL
Nuotr. LSKL

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate daugkartiniai čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai namuose 29 taškų skirtumu – 110:81 (20:13, 31:21, 35:18, 24:29) sutriuškino Kauno kolegijos (KK) komandą ir išsaugojo viltis tapti LSKL „Vakarų“ diviziono reguliariojo čempionato nugalėtojais.

Regimantas Miniotas

Regimantas  Miniotas
Regimantas  Miniotas
MIN: 21.84
PTS: 4.85 (40.48%)
REB: 4.23
AS: 1.08
ST: 0.77
BS: 0.38
TO: 1.15
GM: 13

VDU komandą į septintąją pergalę (yra patyrę 2 pralaimėjimus) vedė po 26 taškus pelnę ir po 37 naudingumo balus surinkę Regimantas Miniotas (15 atk. kam., 8 rez. perd.) ir Arnas Labutis (7/9 dvit., 4/5 trit., 9 atk. kam., 5 rez. perd., 4 per. kam.). Lukas Grabauskas pridėjo 15 taškų, Grantas Vasiliauskas – 12, Simonas Kriaučiūnas – 11 tšk.

Iš KK komandos išsiskyrė 27 taškus pelnęs Mantas Košelis (6/11 dvit., 3/5 trit., 6/7 baudos, 4 atk. kam., 29 naud. balai), Justas Sakalauskas surinko 13, Nojus Verbickas – 11, Rytis Sasnauskas – 10 tšk.

VDU akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 50:23 ir taikliau metė tritaškius – 42 proc. (15/36) prieš 25 proc. (14/16). Tačiau VDU gerokai dažniau klydo – 24 prieš 14 klaidų. 

„Šįkart Kauno kolegijos komandą atvyko nepajėgiausios sudėties, tad vargo neturėjome. Varžovai mums nepasipriešino. Jautėme, kad mes esame stipresni ir laimėsime be jokios įtampos, – situaciją komentavo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

Dabar mums svarbiausia susikoncentruoti paskutinio LSKL turo kovai su Lietuvos sporto universiteto (LSU) komanda. Žaisime svečiuose ir mums reikalinga pergalė didesniu nei 11 taškų skirtumu (pirmajame LSKL rate VDU prieš LSU namuose pralaimėjo 109:120). Jei pavyks tai padaryti, tada LSKL reguliariajame čempionate užimsime pirmąją vietą, jei laimėsime mažesniu skirtumu ar pralaimėsime, tada liksime antri. Mūsų tikslai visada yra patys aukščiausi, tad iš visų jėgų sieksime pirmosios vietos“, – pabrėžė Juknevičius.   

Regimantas Miniotas

Regimantas  Miniotas
Komanda: Kėdainių Nevėžis
Pozicija: PF, C
Amžius: 22
Ūgis: 208 cm
Svoris: 100 kg
Gimimo vieta: Kėdainiai, Lietuva

Šeštoji iš eilės LSU pergalė 

Lietuvos sporto universiteto (LSU) krepšininkai kaip reikiant įsibėgėjo – namuose rezultatu 102:90 (32:18, 20:31, 20:18, 30:23) nugalėjo Kauno technologijos universiteto (KTU) studentus ir įsavo sąskaitą įsirašė šeštąją iš eilės pergalę.

Iš viso šį LSKL sezoną LSU savo sąskaitoje turi 8 pergales ir vos 1 pralaimėjimą bei žengia pirmoje turnyro lentelės vietoje.

KTU su 2 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais yra itin susikomplikavusi padėtį dėl galimybės patekti į atkrintamąsias varžybas.

Dvikovoje su KTU, LSU komandą į pergalę vedė Martynas Varnas, pelnęs 22 taškus (6/11 trit., 8 rez. perd., 25 naud. balai), Šarūnas Beniušis prie pergalės pridėjo 17 taškų (7 atk. kam.), Gvidas Galinauskas – 14, Kristupas Žemaitis – 12 (7 rez. perd.), Mintautas Bulanovas – 11 tšk.

KTU komandą bandė gelbėti Matas Ragauskas, pelnęs 23 taškus (7 atk. kam., 9 rez. perd.) ir Julius Kigas (6/10 trit.), surinkęs 22 taškus. 

Klaipėdos derbyje krito vicečempionai

Klaipėdos komandų derbį tarp Klaipėdos universiteto (KU) ir LCC tarptautinio universiteto (LCC) laimėjo svečiuose rungtyniavę Mariaus Tamolio treniruojami LCC vaikinai. Šįkart jie pergalę šventė gana užtikrintu rezultatu – 86:68 (27:12, 19:19, 15:22, 25:15).

Priminsime, kad ir pirmajame LSKL rate LCC buvo pajėgesni, tačiau tąkart pergalė buvo iškovota vos 1 taško persvara – 77:76.

Taigi, LSKL vicečempionams KU krepšininkams LCC ekipa, kurios pagrindą sudaro Regionų krepšinio lygos (RKL) žaidėjai, šį sezoną yra neįkandamas riešutėlis. 

„Taip jau sutapo, kad tiek pirmajame ture, tiek šįkart su LCC ekipa kovėmės nepajėgiausios sudėties. Šįkart mums negalėjo padėti Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjai – Laurynas Beliauskas ir Arūnas Mikalauskas, taip pat Kėdainių „Nevėžio“ atstovas Aidas Einikis bei dar keli svarbūs žaidėjai, tarp kurių – Ignas Ramašauskas ir Rokas Nikitinas. Galima sakyti, kovėmės be penkių startinio penketo žaidėjų, tačiau tai neturėtų būti pasiteisinimas. Juk žaidėme su RKL komanda, o mūsų ekipos garbę šįkart gynė NKL žaidėjai.

Turėjome rodyti didesnį norą, kovingumą ir užsivedimą. KU komandos žaidėjams po šių rungtynių reikėtų susimąstyti, kodėl tokiu skirtumu pralaimima RKL komandai? Jei jie atietyje nori tapti gerais krepšininkais, nieko panašaus varžovams leisti neturėtų. Tikiuosi, kad šios rungtynėms jiems duos peno pamąstymams, ko jie siekia gyvenime ir ką turėtų daryti kitaip. Lengva yra iškovoti pergales, kai slepiesi po lyderių pečiais, tačiau reikia rodyti savo geriausią žaidimą tada, kai nėra lyderių. Tada ir atsiskleidžia tikrasis žaidėjų pajėgumas“, – kalbėjo KU treneris Mindaugas Stašys.   

Visai kitokios nuotaikos tvyrojo LCC ekipos stovykloje.

„Tai svarbi pergalė. Rungtyniaujant su KU komanda, mano žaidėjams papildomos motyvacijos nereikia. Smagu, kad po prastesnio savaitgalio RKL čempionate sugebėjome mobilizuotis, parodyti tikrų kovotojų veidą ir grįžti į pergalių kelią. Pademonstravome didesnę energiją, norą ir užsidegimą. Kabinamės į atkrintamąjį LSKL etapą. Dar reikia iškovoti pergalę paskutiniajame ture ir turėsime garantuotą kelialapį į LSKL atkrintamąsias“, – teigė LCC treneris Marius Tamolis.

LCC komandą į pergalę vedė Tadas Kymantas, pelnęs 21 tašką (5 atk kam., 7 rez. perd.) ir Justas Grikštas, pridėjęs 19 taškų (10 atk. kam., 26 naud. balai). Augustinas Venckus pelnė 14 taškų, Ignas Staponas – 12 tšk.

LCC laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 44:36.

„Rytų“ divizione krito čempionai

LSKL „Rytų“ divizione antrąjį iš eilės pralaimėjimą patyrė praėjusio LSKL sezono II vaikinų grupės čempionai Vilniaus universiteto (VU) krepšininkai. Šįkart Rimanto Kaminsko auklėtiniai krito paskutinę dvikovos sekundę 83:85 (16:11, 31:23, 14:29, 22:22) prieš namuose rungtyniavusią Vilniaus kolegijos (VK) komandą. 

Pergalingą tritaškį su lyg dvikovos pabaigą skelbiančia sirena pataikė Mantvydas Staniulis.

VU rungtynes pradėjo gerai – 8:1, 14:4 ir po dviejų kėlinių pirmavo 13 taškų skirtumu – 47:34, tačiau neatlaikė rungtynių tempo ir dvikovos pabaigoje išgyveno, kaip pats VU treneris Rimantas Kaminskas įvardijo, tikrą paskutinių sekundžių dramą.

„Deja, mums nepasisekė. Paskutinėmis akimirkomis patys trys prieš vieną buvome po krepšiu ir galėjome pelnyti lengvus taškus, bet kai neįmeti iš po krepšio, tada pasitvirtina nerašyta taisyklė – jau tikrai varžovai ima tave ir nubaudžia. Taip ir buvo. Paskutinę minutę praleidome du Staniulio tritaškius, paskutinis metimas buvo tiesiog žudantis. Po tokios dvikovos pabaigos belieka tik apgailestauti. Galėjome laimėti, bet pergalė išslydo iš rankų“, – neslėpdamas apmaudo kalbėjo VU treneris Kaminskas. 

VU gretose išsiskyrė Paulius Leščinskas, pelnęs 16 taškų ir po 14 taškų surinkę Rokas Liekis ir Dominykas Bučas.

VK komandos didvyriu tapęs Staniulis iš viso surinko 21 tašką (9 atk., kam., 9 rez. perd., 27 naud. balai). Įdomu pastebėti, kad jis iš viso metė 9 tolimus metimus ir tikslą pasiekė svarbiausi 2 tritaškiai. Jie abu buvo atlikti paskutinę minutę. Staniulis nebuvo rezultatyviausias VK ekipos žaidėjas. 25 taškus pelnė Mantas Šerkšnas, taip pat išsiskyrė 20 taškų prie pergalės pridėjęs Edvinas Lebeckas (9 atk. kam.). 

Nepaisant antrojo iš eilės pralaimėjimo, VU dar turi visas galimybes tapti LSKL „Rytų“ diviziono reguliariojo čempionato nugalėtojais. 

Kaminsko auklėtiniams paskutiniajame LSKL ture išvykos rungtynėse būtina įveikti Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) komandą.

Jei pergalę šiose rungtynėse iškovos VGTU ekipa, tada trys „Rytų“ diviziono komandos – VU, VK ir VGTU turės po lygiai taškų ir teks skaičiuoti tarpusavio rungtynių santykį.

„Turime padaryti viską, kas priklauso nuo mūsų. Reikia laimėti. To ir sieksime“, – akcentavo Kaminskas.

VGTU sutriuškino VDU-ŠA

Tai, kad dėl „Rytų“ diviziono reguliariojo čempionato nugalėtojo vardo yra pasiryžę pakovoti praėjusio sezono II vaikinų grupės bronziniai prizininkai VGTU krepšininkai įrodinėja ne žodžiais, o darbais. Gintaro Šerkšno auklėtiniai savo aikštėje net 31 taško skirtumu – 93:62 (27:19, 22:15, 25:20, 19:8) sutriuškino VDU Švietimo akademijos (VDU-ŠA) komandą.

VGTU komandą į priekį tempė 23 taškus pelnęs Andrius Juknevičius. Ignas Bilinskas pridėjo 19 taškų (14 atk. kam.), Aurimas Ruškys – 14 (9 atk. kam.), Mantas Vavilovas – 11 tšk.

VDU-ŠA gretose Justas Šukeis pelnė 17 taškų, Gediminas Povilauskas – 12 (15 atk. kam., 4 rez. per., 27 naud. balai), Dominykas Gružinskas – 11 tšk.        

Taigi, LSKL reguliariojo čempionato intriga išlieka iki paskutiniojo turo kovų – dar nėra aišku, kurios ekipos tiek „Vakarų“, tiek „Rytų“ divizionuose užims pirmąsias vietas. Taip pat tik paskutiniajame ture paaiškės, kurios komandos liks už atkrintamųjų varžybų borto. Priminsime, kad atkrintamosiose varžybose kovos po 4 pajėgiausias divizionų komandas.

Bus kaunamasi tokia tvarka:  V1-R4; V4-R1; R2-V3; R3-V2.

Šiame etape nuo sausio 14 ir 21 dienomis bus žaidžiamos dvejos rungtynės. Pirmosios rungtynės vyks žemesnę vietą pogrupyje užėmusios komandos aikštėje.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.