Dėl „Ryto“ susirūpinęs Gecevičius: „Žadama, kad bus geriau, bet einama netgi į minusą“

2018-12-11 09:52
Karolis Tiškevičius, Vytautas Mikaitis, „BasketNews.lt“
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Šiuo metu Prienų „Skycop“ garbę ginantis Martynas Gecevičius yra vienas ryškesnių geriausių Vilniaus „Ryto“ laikų simbolių, o šį sezoną sostinėje tai jam pačiam jau buvo priminta.

Martynas Gecevičius

Martynas  Gecevičius
Martynas  Gecevičius
MIN: 33.93
PTS: 14.62 (49.73%)
REB: 3.46
AS: 4.46
ST: 1.23
BS: 0
TO: 1.62
GM: 13

Rugsėjo pabaigoje LKL mače Gecevičius su savo vedamais prieniškiais lankėsi Vilniuje, kur „Ryto“ arenoje jį šiltai priėmė „B tribūna“ nariai. Čia snaiperiui jie išskleidė pagarbą reiškiantį plakatą ir skandavo Gecevičiaus vardą.

Nepaisant to, kad paskutinį kartą „Ryto“ marškinėlius Gecevičius vilkėjo prieš trejus metus, savo širdyje gimtojo miesto klubą jis vis dar laiko. Čia su pertraukomis jis yra rungtyniavęs šešerius metus (2007-2011 ir 2013-2015).

Ne kartą apie meilę „Rytui“ ir norą sugrįžti jis kalbėjo ir viešai žiniasklaidoje, tačiau kol kas šis jo noras dar neišsipildė. Vis tik Gecevičiui ir toliau svarbu, kas vyksta jo mylimame klube. O tai, kas pirmoje šio sezono pusėje ten dedasi, gynėją stipriai neramina.

Apie tai krepšininkas atvirai pasakojo „BasketNews.lt“ podkaste, kalbėdamasis su žurnalistais Karoliu Tiškevičiumi ir Vytautu Mikaičiu.

„Kai stebėjau rungtynes su „Lietkabeliu“, buvo ne kažką žiūrėti, – mintis dėstyti pradėjo Gecevičius. – Nebėra tokių jausmų, kai tik išėjau iš tos komandos. Dabar ten iš mano draugų nieko nėra, žaidžiau tik su Eimantu Bendžiumi, bet tai buvo jau seniai. Buvo treneris Adomaitis, bet kai kurių kitų net nepažįstu, su jais net nesisveikinu, nes jų nežinau.

Taip pat daug yra ir legionierių. Pasikeitė ir valdžia, trenerių štabas. Nemalonu, nes kiekvienais metais žada, kad bus geriau, bet to geriau nesimato ir kartais atrodo, kad einama į minusą. Sunku stebėti, bet kaip krepšinio mylėtojui, vilniečiui, sunku, nes „Žalgiris“ per daug nutolo. Nematau, galimybių, kad „Rytas“ šiuo metu jiems galėtų suduoti jiems smūgį.

Šį sezoną metami dvitaškiai

57%
21,0
Pataiko: 21,0
Taiklumas: 56,9%
Vieta lygoje: 5
Geriausias pasiekimas: 29
Blogiausias pasiekimas: 12
Daugiausia pataiko: Dominique Sutton

Atotrūkis net nelieka tas pats, jis netgi didėja, mano nuomone. Kalbu ne tik apie žaidimą, bet ir organizaciją, kaip viskas vyksta, kaip sudėliota. Turiu draugų ir „Žalgiryje“, ir „Ryte“, tai pasidaro aišku, kad tarpas nemažėja.“

Gecevičius taip pat atkreipė dėmesį į vilniečių šio sezono sudėties viražus, kuomet klubas akių nuo rinkos nenuleidžia jau nuo sezono pradžios. Tik sezonui įsibėgėjus atvyko Rokas Stipčevičius, neaiški buvo 18 dienų trukusi Manny Harriso kelionė Lietuvoje, o dabar komandai verkiant reikia greito papildymo priekinėje linijoje.

„Jie sako, kad trūksta žaidėjų. Mums ir Prienuose trūksta, bet jei „Rytas“ neranda, kai turi pinigų, nesugeba rasti žaidėjo iki Naujųjų metų... Galiausiai nusiperka, jis netinka… Suprantu, kad tai nutinka Prienuose, Pasvalyje ar Panevėžyje, bet, mano galva, „Ryte“ tokie dalykai negali nutikti. Negali nusipirkti trijų žaidėjų, kurie tau netinka. Tada turi skylę ir žaidi šešiese. Tai atrodo nesolidžiai“, – pasakojo Gecevičius.

Snaiperis ankstesniuose interviu taip pat yra išreiškęs palankumą ir sudėtingą laikotarpį su komanda išgyvenančiam Dainiui Adomaičiui. 2012-2013 metų sezone abu šie vyrai buvo bendražygiai Vilniuje, kurio spalvas Gecevičius anksčiau gynė, o Adomaitis buvo tiek trenerio asistentu, tiek ir vyriausiuoju specialistu.

Adomaičio ir Gecevičiaus keliai buvo susikirtę ir prieš metus, kai strategas gynėją pasikvietė į rinktinę ir abu po Lietuvos nacionalinės ekipos vėliava žygiavo Europos čempionate.

Nuotr. BNS

„Tai nėra simpatija ar antipatija, – apie savo santykius su Adomaičiu pasakojo Gecevičius. – Mes buvome kartu ir man patiko, kaip Adomaitis dirbo. Jis tada buvo ir asistentu, ir treneriu. Tada man buvo keista, kad jo nepaliko vyriausiuoju treneriu ir kitam sezonui, bet ten buvo kiti reikalai. Dabar su juo dirbau tik pernai rinktinėje. Man atrodo, kad jis turi idėjų ir krepšinio supratimą, bet dabar atrodo, kad toje komandoje kai kurie dalykai atrodo keistai. Tokiame klube, manau, tai neturėtų būti.“

Praėjusį savaitgalį nesėkmių kramtomas „Rytas“ patyrė dar vieną smūgį – 86:95 nusileido Kauno „Žalgiriui“. Vilniečiams tai buvo jau antrasis pralaimėjimas LKL čempionateiš eilės, o dar tris nesėkmes paeiliui sostinės klubas patyrė ir Europos taurės fronte.

Nors pastarųjų metų „Ryto“ rezultatai ir neatrodo įspūdingai, Gecevičius įsitikinęs, kad atotrūkis tarp šio klubo ir „Žalgirio“ didėja ne tik krepšinio aikštelėje. Krepšininko tikinimu, tai parodo ir sprendimai organizacijų virtuvėse.

„Kryptis yra stabilumas. Pažiūrėkite į „Žalgirį“, kur žaidėjai ir valdžia lieka, treneriai lieka, jie stengiasi juos išsaugoti. Tuo metu „Ryte“ valdžia nuolatos keičiasi – vienas ateina, o kitas jau išeina. Pasiima vieną žaidėją, vėliau – kitą. Taip nėra šansų įsivažiuoti. Nėra. Jei dar atsitinka taip, kad vienas žaidėjas streikuoja ar yra nepatenkintas, o tada būna vien problemos. Žaisti dukart per savaitę išties yra sudėtingas dalykas. Plika akimi matosi, kad klube kažkas negerai, bet tai yra jų problemos. Klubas turi tai spręsti, nes dabar dar tik gruodis. Iki sezono pabaigos liko pusė metų, dar labai anksti“, – aiškino Gecevičius.

„BasketNews.lt“ podkaste Gecevičius taip pat pasakojo apie Joną Vainauską, gyvenimą ir žaidimą Prienuose, brolius Lavrinovičius ir darbą su Virginijumi Šeškumi.

Komentarai:
lietas is kabelio
gryna lietuviu esybe dviveidyste ir bunant sudu kazka primetineti . kauno fanu veidas.
2018-12-13
-2
Atsakyti
laurisPirma sako:

"Dabar ten iš mano draugų nieko nėra, žaidžiau tik su Eimantu Bendžiumi, bet tai buvo jau seniai. Buvo treneris Adomaitis, bet kai kurių kitų net nepažįstu, su jais net nesisveikinu, nes jų nežinau."

Paskui:

"Turiu draugų ir „Žalgiryje“, ir „Ryte“, tai pasidaro aišku, kad tarpas nemažėja."

wtf dude?


Nepažįsta Gecas tų draugų iš Ryto :D
2018-12-11
-6
Atsakyti
To hhj
Tik nereikia... Ar kokia mintis yra ryto puolime? Stovi 3, vienas stato užtvara kitas veržiasi. Ir tiek. Na jis labai gerai sutaria su žaidėjais, yra draugas jų, bet derinių nėra jokių.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-11
+10
Atsakyti
Hhj
Nesu Adomaicio gerbejas bet man juokingai atrodo vaiku varymas ant jo komentaruose. Jei kas ir kaltas del Ryto rezultatu tai tik Kleiza, Guoga ir co. Adomaitis geras treneris, gal ne toks geras kaip Kurtinaitis, bet ir ne toks blogas kaip visi sako.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-11
-9
Atsakyti
Klajoklis to "lauris"
Pirma sako:

"Dabar ten iš mano draugų nieko nėra, žaidžiau tik su Eimantu Bendžiumi..." - dabar is draugu nieks nebezaidzia "Ryte"

Paskui:

"Turiu draugų ir „Žalgiryje“, ir „Ryte“..." - tai tie draugai ne butinai esantys zaigejai: treneriai, gydytojai, masazuotojai ar panasiai.

ndrstnd, dude?
2018-12-11
+5
Atsakyti
alio
Kad as Adomaiciui nepatikeciau net 5 metu berniuku treniruoti...taii apie kokius pergales galima sneketi kai treneris konkretus grybas??
2018-12-11
+2
Atsakyti
lvl
Viska teisingai susake. Gecukas simta kart geresnis uz stipceviciy. Abu aikste persivaryt gali. Abu nesigina, bet roko tai isvis skyle. kroatas izaidejas kuris visiskai nesugeba organizuot puolimo, gecas sg bet pick and rolle yra vienas geriausiu zaideju. plius roko nepataiko o gecas yra snaiperis. ir dar garantuotai pigesnis. lietuvis. ryto patriotas, reiskes nora zaisti ryte. tai jus man paaiskinkit kuriuo silnos zandu masto gm ryto kleuzius??? jam cia tik krepsinio menedzeris kur gali parodyt savo principus ir neisprusima.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-11
Atsakyti
lauris
Pirma sako:

"Dabar ten iš mano draugų nieko nėra, žaidžiau tik su Eimantu Bendžiumi, bet tai buvo jau seniai. Buvo treneris Adomaitis, bet kai kurių kitų net nepažįstu, su jais net nesisveikinu, nes jų nežinau."

Paskui:

"Turiu draugų ir „Žalgiryje“, ir „Ryte“, tai pasidaro aišku, kad tarpas nemažėja."

wtf dude?
2018-12-11
-9
Atsakyti
djgaffer
Teisingai viską Gecas pasakė.Ryto problema toliau lieka ta pati-prasta valdžia,skautingas išvis tragedija.Norint pradėti kilti,reikia pradėti nuo galvos ir ieškoti rimtos valdžios.Kitas dalykas,susikurti stiprų 4-5 žaidėjų branduolį,kas yra labai svarbu.Bet tai sunku padaryti,kai ta pati valdžia kasmet pakeičia pusę komandos.Vienintelis pliusas,tai kad pagaliau jaunimą labiau integruoja.Va nuo jų ir galima pradėti kurti kažkokį branduolį,kuris ne vienus metus žaistų kartu.O tada jau paimti normalius legionierius,atsižvelgiant ne į jų pavardes,o jų charakterį.Tada jau po truputį atsigaut pradėtų.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-11
-3
Atsakyti
Ziniuoniskvadratu
Ir dėl visų pareiškimų, kad ruošia rinktinei zaidėjus ir, kad tikslas laimėt lkl ir nugalėt Žalgirį kas kartą, tai jie kad tik dėmesį atkreiptų kiti žmonės į klubą. Kad ateitų daugiau į areną ir panašiai. Guoga tai tikrai kalba nesąmones ir nesuprasi ko jis nori, apart pelno, kurio nelabai paeis gaut iš šio klubo. Ir labai gaila, kaip palaikai rytą jau daugelį metų, ir su nostalgija prisimeni tuos laikus kaip aikštelėj žaidėjai dėl pergalių galėjo numirt, griudavo, kovodavo, o dabar ta gali į žiūrėt tik Žalgirį.

Bet yra gerų dalykų, tokiu kaip jaunimas, kuris visai padoriai atrodo, ir tikiuosi, jog jis kuo greičiau ras geresne vieta tobulėti, kaip padarė Giedraitis
2018-12-11
-2
Atsakyti
Ziniuonis
Man baisiausia po paskutinių varžybų, kad ryto žaidime, bent jau puolime nėra jokios minties. Tiesiog 0. Neieskoma kaip išnaudot stipriąsias pusės, jokių derinių snaiperiams, tiesiog tuščia. Visada žaidžia 2pries2 ir arba meta tritaškį, arba atiduoda tam kas verziasi(bet ir tai jau retai taip pavyks, nes Kairys traumuotas). Be 2x2 dar yra žaidimas 1x1, kur nugara žaidžia arba Sutonas, arba Seeley bando kažką išgimdyt. Na tokiam žaidimui reikia gerai 1x1 žaidžiančių žaidėjų, kurių ryte tuščia.

Na kitas dalykas Adomaitis kaip treneris bent jau klubiniame krepšinyje pergalės pasiekdavo turėdamas gerai puolime žaidžiančius gynėjus (Broadus žibėjo prie jo ar Ewingas), o ryte to pamatyti neina, nes Girdžiunas galėtų nebent tritaškius metyt, Stipcevic kažkas panašiai. O kramerio atėjimas situacijos tikrai nepakeis...

Dėl noro turėti centrą, taip pat keista... Na puikiai suprantu.kad jo žūtbūt reikia, bet centro funkcijos ryto komandoje tai tik užtvara pastatyt puolime, pamėgint kamuolį atkovot ir apsiginti... Aišku, ner Echodas stiprus žaist ant uselio, bet nemanau, kad jam didelė motyvacija lakstyt puolime ir statyt užtvaras. Tokia logika užtektų fiziškai stipraus, tik iš po krepšio metancio aukštaūgio, ir galbūt jog žaistų 2x2, kai grįš Krameris.

Sumuojant viską, sudėtis tikrai nepilna, bet jau su tuo ką turi tikrai Adomaitis ne išspaudžia maximumo ir niekad neisspaus, bent jau puolime, nes minties jų žaidime tikrai nebus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-11
+1
Atsakyti
Rytfaniams
Mano pasiūlymas toks-išformuot šitą parodiją ir rėmimo lėšas padalint kitiems sportams...Manau tikrai visi laikingesni būtų šitoje situacijoje.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-11
-2
Atsakyti
Vanga
Ar jūs skaitėte, kaip Žalgiris perka legionierius? Taigi kreipiamas dėmesys ,ir labai svarbus , ne tik į jų, kaip profesionalų, lygį, bet ir jų žmogiškąsias savybes, ar jie sugebės dėl jų įsilieti į komandą... Net kažkiek paaukoti savo asmenines ambicijas... Matyt Ryto skautai to nesupranta.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-11
-3
Atsakyti
Meškafonas
Šiaip labai teisingai šneka. Jeigu jau neklauso ilgalaikių sirgalių nuomonės, tai gal susisgribs išgirdę buvusius žaidėjus. Jeigu norės išgirsti, žinoma... Jei tai nepadės, tuomet nežinau galėtų.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-11
-3
Atsakyti
T
I Ryta ji.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-11
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.