Nuotr.: FIBA.com
Paulius Dambrauskas Nuotr.: FIBA.com
Kyle'as Weaveris Nuotr.: FIBA.com
Tomas Delininkaitis Nuotr.: FIBA.com
Lorenzo Williamsas Nuotr.: FIBA.com
Nuotr.: FIBA.com
Paulius Dambrauskas Nuotr.: FIBA.com
Kyle'as Weaveris Nuotr.: FIBA.com
Tomas Delininkaitis Nuotr.: FIBA.com
Lorenzo Williamsas Nuotr.: FIBA.com

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai galanda ginklus ir ruošiasi svarbiam mūšiui – į uostamiestį atvyksta legendinis Bolonijos „Segafredo Virtus“ klubas. Tai vienintelė Čempionų lygos komanda šį sezoną dar nepatyrusi pralaimėjimo kartėlio – 7 pergalės iš 7.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
18
Naudingumas
23
Atkovoti kamuoliai
9
Rezultatyvūs perdavimai
2

Arčiausiai nesėkmės Italijos klubas buvo būtent dvikovoje su „Neptūnu“. Atidarymo rungtynėse Šiaurės Italijoje Kazio Maksvyčio kariauna turėjo įgijusi 15 taškų persvarą, tačiau jos neišlaikė ir skaudžiai krito per pratęsimą.

„Įgavome daugiau patirties ir geriau jaučiame vienas kitą, – apie pasikeitimus nuo pirmųjų rungtynių kalbėjo Kazys Maksyvtis. – Artėjantis susitikimas dar nėra gyvybės ar mirties klausimas, bet tai bus labai svarbus mačas. Pralaimėjimas apsunkintų mūsų situaciją.“

Bolonijos ekipos vizitinė kortelė – viską šluojantis puolimas. Stefano Sacripanti vadovaujama komanda užima 2-ąją vietą Čempionų lygoje pagal pelnomus taškus (vid. 87,7), 2-ąją pagal naudingumo balus (vid. 101,9), 6-ąją pagal dvitaškių pataikymą (54,5 proc.) bei 4-ąją pagal tritaškių taiklumą (40,8 proc.).

„Neptūno“ treneris Maksvytis pagrindinį akcentą artėjančiame mače deda gynybai.

„Mums nederėtų įsivelti į taškų lenktynes, – sakė uostamiesčio ekipos vairininkas. – Varžovai gyvena savo puolimu, negalime duoti lengvų taškų, nes nuo to jie pasikrauna geromis emocijomis.

Daug kas priklausys nuo mūsų gynybos. Bolonijos komanda nėra gerai besiginanti, rungtynes dažniausiai laimi gero puolimo dėka, tad turėsime juos atakuoti abejose aikštės pusėse.

Mes nepasižymime prastu puolimu, tačiau su „Virtus“ įsivelti į puolamojo tipo rungtynes būtų klaida.“

„Segafredo Virtus“ ekipos ryškiausia žvaigždė – gynėjas Kevinas Punteris. Dviženklį taškų skaičių visose rungtynėse rinkęs amerikietis yra antras rezultatyviausias krepšininkas lygoje, o šiam rezultatui fiksuoti jam pakanka 24,8 vidutiniškai ant parketo praleidžiamos minutės.

Nuotr. FIBA

25-erių krepšininkas šį sezoną Čempionų lygoje pelno po 17,6 taško, atkovoja po 2,4 kamuolio bei atlieka po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Geriausią savo pasirodymą amerikietis surengė būtent prieš „Neptūną“, pelnęs 27 taškus, iš kurių 9 – pratęsimo metu.

„Privalėsime skirti dar didesnį dėmesį šio krepšininko gynybai, – sakė Maksvytis. – Tai atakuojančio stiliaus žaidėjais, kuris yra geras metikas, galintis pataikyti bet kokį metimą. Turėsime apsunkinti jam gyvenimą aikštelėje kuo įmanoma labiau.“

Svarbiu faktoriumi Klaipėdos ekipoje gali tapti vidurio puolėjas Jerai Grantas. Puikų sezoną žaidžiantis aukštaūgis yra naudingiausias krepšininkas Čempionų lygoje (vid. 22,1 naud. bal.) bei „Betsafe–LKL“ čempionate (vid. 18,8 naud. bal.).

Praėjusį savaitgalį vykusiame mače su Alytaus „Dzūkija“ Grantas surinko 33 naudingumo balus bei užfiksavęs geriausią asmeninį karjeros rezultatą šalies pirmenybėse, amerikietis atsiėmė ir savaitės MVP titulą.

„Jerai faktorius gali būti svarbus, jis yra vienas iš mūsų lyderių, – dėstė „Neptūno“ treneris. – Tikimės, kad jis žais taip, kaip ir žaidžia viso sezono metu. Varžovai turi klasikinius stiprius vidurio puolėjus, tai aukštaūgių dvikova bus labai svarbi.“

Pergalės atveju „Neptūnas“ per 8 mačus būtų patyręs 4 pralaimėjimus bei 4-ąją vietą dalintųsi su Bairoito „Medi“, o nuo antroje vietoje esančios Strasbūro SIG ekipos skirtų tik dar viena laimėta dvikova.

Uostamiesčio ekipos strategas tikisi gausaus sirgalių palaikymo trečiadienio rungtynėse: „Atvažiuoja gera komanda su didele istorija, tad tikimės, kad sirgaliai ateis pažiūrėti rungtynių ir palaikyti saviškių.“.

Rungtynių pradžia – 19 val., o rungtynes tiesiogiai stebėti galėsite LRT Plius kanalu.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Klaipėdos Neptūnas
Bolonijos Virtus
48%
29/60
Metimai iš žaidimo
50%
32/64
31
Atkovoti kamuoliai
30
20
Rezultatyvūs perdavimai
15
9
Perimti kamuoliai
8
4
Blokuoti metimai
4
79%
19/24
Baudų metimai
94%
16/17

Rungtynių žaidėjai

Tomas  Delininkaitis
26 PTS
6/9 FG
8/10 FT
Tony  Taylor
20 PTS
6/7 FG
4/4 FT
Jerai  Grant
9 REB
4 DREB
5 OREB
Bolonijos Virtus
Keli žaidėjai
5 REB
Lorenzo  Williams
9 AS
1 TO
29 MIN
Tony  Taylor
7 AS
3 TO
36 MIN
Tomas  Delininkaitis
23 EFF
0% 2P%
75% 3P%
Tony  Taylor
29 EFF
100% 2P%
80% 3P%